Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dreamerka

Cel jest prosty tylko droga kręta.

Polecane posty

Witam!! Jestem 22- letnią studentką, która codziennie marzy o tym żeby zmienić coś w swoim wyglądzie. Dlatego postanowiłam, że od dzisiaj biorę się za siebie :) Nie zamierzam wprowadzać żadnej restrykcyjnej diety po prostu zacząć się odżywiać mądrze i z głową, jeść 4-5 małych posiłków dziennie i zacząć się ruszać. Liczę na jakieś rady. Mój wzrost---> 170 Obecna waga----> 73 kg wymarzona waga----> 60 kg Dzień zaczęła od serka Danio straciatella, na drugie śniadanie jabłko a na obiad warzywa duszone i łosoś. Na podwieczorek i kolacje póki co nie mam pomysłu.

Gość MniM
Hej :) Chętnie dołączę. Mam do zrzucenia jakieś 15 kg :( wzrost 170cm, waga 75kg (ważyłam się przed chwilą, najedzona i po wypiciu szklanki soku więc pewnie jest odrobinę mniej). Chciałabym schudnąć głównie z bioder, ud i brzucha. Z tego brzuch będzie najgorszy bo to odchudzanie po drugiej ciąży... No ale musi się udać do sierpniowych wakacji :) Serek danio odradzam, bo to sam cukier. Zmiksuj sobie serek naturalny z bananem a więcej żadnego danio nie tkniesz ;)

Super. Ciesz się, że chcesz się przyłączyć :) i dzięki za podpowiedz. Na pewno spróbuje!!

Dzień minął bez zastrzeżeń, powstrzymałam się przed pokusą pójścia do sklepu o godzinie 21 z zamiarem kupienia czegoś smakowitego :)) także jestem z siebie dumna.

Dzień dobry! Poraz zacząć kolejny dzień :) kłopotów ze wstaniem dzisiaj nie było bo pogoda za oknem jest rewelacyjna :) Śniadanie za mną, teraz pora wybrać się na uczelnie :)

Ja nie wiem, czy takie gotowe serki to dobry pomysł. Już lepiej zjeść chudy serek ze szczypiorkiem i do tego jakieś lekkie pieczywo typu Wasa. Bardziej pożywne, a mniej tłuszczu i kalorii :)

Przyjęłam do wiadomości i postaram się poprawić :) Obiad- duszone warzywa i łosoś

Na podwieczorek postanowiłam sobie przyrządzić sałatkę grecką (sałata lodowa, trochę sera feta, parę oliwek, ogórek, pomidor) Pycha :) A od kolacji może uda mi się powstrzymać.

Wczoraj swój dzień zakończyłam na podwieczorku. Dzisiaj na śniadanie przyrządziłam sobie 3/4 szklanki kaszy jaglanej z warzywami. Na drugie śniadanie planuje zjeść serek ziarnisty z rzodkiewką a na obiad szklankę ciemnego makaronu z duszoną cukinią. Życzę udanego dnia :)

Jak tam po weekendzie?? Ja trochę nie trzymałam się swoich dietowych planów, ale nie były to aż tak straszne wykroczenia. Słodyczy nie było, ale były za to pierogi, jakiś gołąbek. Nie załamuje się, bo moim celem nie była żadna restrykcyjna dieta, ale powolna zmiana nawyków, które pozwolą mi zrzucić parę kilo. Dzisiaj dzień zaczęłam od płatków z mlekiem, drugie śniadanie- bułka razowa, a na obiad makaron z pełnego ziarna zbóż z cukinią. Na kolację nie mam pomysłu :)

Witaj, Widzę,że nieźle Ci idzie. Ja walkę z kg zaczęłam od dzisiaj. Niedawno urodziłam córeczkę i niestety brzuch został.. Ale już ja się go pozbędę :) Polecam twaróg ze szczypiorkiem i pomidorkiem + 2 kromki Wasa. To dzisiejszy mój obiad i był rewelacyjny.

cześć :) ja z kolei nie zaproponuje ci zadnej diety, tylko sport! Najfajniejsze cwiczenia mam w stopce. Wszystkie dostepne w necie na YT, chomiku albo torrentach ;) Teraz jestem na treningu Turbo Fire - glownie cardio, mozna sie niezle zmachac i spocic ;) Na pupe polecam rewelacyjny Brazil Butt Lift. Fajny jest tez Turbo Jam - lzejszy niz Turbo Fire, ale tez daje popalic. Cwiczenia na cale cialo, to przede wszystkim zestawy z Cindy Crawford, albo seria 8 minute :) Jesli jestes malym leniuszkiem, to polecam power walki z Leslie Sansone, albo hula hop, skakanka! Dla kazdego cos sie znajdzie ;)

Kurcze właśnie w tym jest problem, że każdego dnia postanawiam sobie, że dobra od dzisiaj ćwiczę i coś z sobą robie, ale jakoś nigdy nie mogę się do tego zmotykować na tyle, żeby się ruszyć :P nawet dzisiaj, jakies 30 minut temu zamierzałam się zabrać za ćwiczenia, już włączyłam filmik, po czym po 2 minutach się znudziłam i stwierdziłam, że idę robić coś innego. Ehh, żeby to wszystko było takie łatwe ...

A więc na kolacje wymyśliłam sobie: 3 kromeczki pieczywa wasa z sałatą lodową i ogórkiem i do tego pół kubeczka własnoręcznie robionego shaka bananowego :)

Gość ljhbv
jak robicie te szejki? mozna przepis?

Ja po prostu zmiksowałam 4 banany i dodałam 0,5 l kefiru. Wyszedł mi z tego dosyć spory dzbaneczek :) zamiast kefiru można dodać też maślanki, ale ja za nią nie przedpadam, dlatego zdecydowałam się na kefir. Swoją drogą jest to mega sycące

Gość ljhbv
dziekuje a naturalny jogurt moze byc ? bo mam 4 w lodowce ale kalori ma z tymi bananami nie ?

Myślę, że też może być. Ważne żeby Tobie smakowało. Kalorii pewnie trochę to ma, ale tak sobie myślę, że lepiej coś takiego zjeść niż paczkę chipsów czy batonika :)

1 banan- około 180 g to około 165 kcal :) + do tego jogurt/ maślanka/ kefir i w cale nie wychodzi tak źle biorąc pod uwagę to, że można się tym najeść i zaspokoić rządzę zjedzenia czegoś słodkiego :)

Gość ljhbv
zgadzam sie zrobie jutro dzieki mozna tez dac kiwi , zaraz beda truskawki itp :) mniej kaloryczne :)