Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwionaaaaa

Grzybica pochwy.

Polecane posty

Gość Zmartwionaaaaa

Witam, podłamałam się ;| Mam grzybice pochwy dbam o higiene. Ja i grzybica pochwy załamalam się. Opisze moje obiawy bagatelizowałam je i źle na tym wyszłam: -przed okresem brązowa wydzielina, -bolesne miesiączki, -opławy (intensywne o przyrym zapachu), -wypadające włosy. Wyszło mi, że mam grzyby morfologiczne odpowiadające Candida komentarz: Obfisty wysięk zapalny. I tu rodzi się moje pytanie: co mam rozumieć przez ten komentarz? Czy któraś z Was to miała? Czuję się bardzo niezręcznie bo jak na moj wiek (18lat) to niebywałe. Wstydze się przyznać komu kolwiek.. Dbam o higiene a tu taka niespodzianka.. Jak to leczyć? Jak się pozbyć tego świnstwa? Mam jakieś leki od ginekologa ale nie jestem przekonana ani do lekarzy ani do ich metod leczenia.

"Mam jakieś leki od ginekologa ale nie jestem przekonana ani do lekarzy ani do ich metod leczenia. " To może czosnek w cipkę? Higiena nie ma tu nic do rzeczy. Wystarczy osłabienie organizmu, antybiotykoterapia, skorzystanie z publicznej toalety (np. w szkole). Grzybicy sprzyja też noszenie stringów.

Gość lojkdsa,
Dokładnie - higiena nie ma tu nic do rzeczy... o grzybicę nie trudno. Ja tez zawsze dbam o higiene ale mam tendencje do grzybic - niestety taka uroda.

Gość Kokoszka123
Oj to się zdarza każdemu, halo, nie denerwuj się. I zaufaj lekarzom, bo są ździebko mądrzejsi od nas, a grzybica to ie koniec świata i nie najtrudniejsza choroba na globie. Lecz się, zakwaszaj organizm np. żurawinką, pij dużo wody, poczytaj trochę o tym, skoro masz skłonności. Powodzenia.

Gość to łatwizna
tylko bawełniane gacie żadnych zbyt ciasnych dżinsów, zwłaszcza latem podmywaj się płynami z bakteriami kwasu mlekowego np Lactacyd femina, unikaj aromatyzowanych, zbyt kolorowych płynów do kąpieli i żeli pod prysznic (zawierają zbyt dużo sztucznych substancji), lepsze są te o ph nautralnym lub dla alergików pij jogurty, kefiry, maślankę, tylko naturalne, unikaj w diecie cukru i pieczywa z białej mąki mozesz dodatkowo jeść grejfruty i jeść czosnek, wspomagają odpowrność i grzybki ich nie lubią

Gość to łatwizna
zapomniałam o jednym jesli masz obniżoną odpowrność lub podwyższony poziom cukru we krwi to skłonność do grzybic jest większa przy okazji zrób badania krwi

Gość Zmartwionaaaaa
Czosnek w duzych ilosciach szkodzi wątrobie. Borykałam sie z tym problemem od kilku lat ale... chodziłam do ginekologa raz, drugi kiedy miałam pieczenie swędzenie i obrzydliwa wydzieline. Lekarz mówił w ten sposób: ja tu nic złego nie widze. Czulam się jak idiotka z jakimiś urojeniami. Może nie bylam pełnoletnia ale traktował mnie jak dziecko. Co on sobie myślał, że dla mnie to przyjemność chodzić tam i pokazywać sie obcemu facetowi... Teraz poszłam do endykrologa - ginekologa w sprawie hormonów chciałam zbadać ich poziom też ocywiście skierowania nie dostalam... ;| tylko przepisał mi lek. Podałabym nazwe ale napisał jakimś szyfrem.