Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ozill.

Idelany podkład dla mnie? Pomóżcie.

Polecane posty

Gość ozill.

Witam serdecznie :) Zakładam tutaj ten temat, ponieważ chcę żebyście mi pomogły, jako starsze koleżanki :) Otóż, chodzi o podkład. Mam 15 lat i używam tylko tuszu do rzęs oraz pudru w płynie, oczywiście nie nakładam 2 ton, bo nie jestem szpachlą. Podkładu zaczęłam używać niedawno, z kilka miesięcy temu. Na razie wypróbowałam dwa podkłady: 1 z AVONU seria color trend, fresh face oil free foundation. Drugi również z AVONU - calming effects. Oba podkłady są okej, tylko, że gdzieś po około 2 godzinach zaczyna mi sie strasznie świecić cera... normalnie jakbym olejem wysmarowała sobie twarz,najbardziej świeci mi sie nos oraz jego okolice. Podkład mi sie kończy, więc musze kupić sobie nowy, za max. 30 zł. Doradźcie mi, moja cera: mieszana, z zaczerwieniami, od czasu do czasu pojawiają sie drobny trądzik, no i bardzo mi sie świeci. Pomóżcie mi, chciałabym podkład, żeby wyglądał dosyć naturalnie, ale zakrywał moje zaczerwienia, trzymał sie dosyć długo no i żebym po 2 h nie zaczynała już sie świecić... Fajnie by też było, gdyby wytrzymał cieżke godziny wf :) Pozdrawiam!

Gość ona66666
Wpisz w google KWC czyli kosmetyk wszech czasów. Tam dziewczyny oceniają i na tej podstawie ludzie kupują co sprawdzone ja tak robię i często mi się sprawdzają kosmetyki:)

Musisz chyba metodą prób i błędów, ja jeszcze nie trafiłam na idealny. Ale może zaprzestań używania podkładu, bo to od tego tak świeci się twarz. Może korektor na pojedyncze zaczerwienienia? Ewentualnie porządny krem matujący na jakiś czas przed nałożeniem podkładu.