Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalunananan

Zaczynam być pełną wegetarianką, do tej pory byłam połwegetarianką czyli

Polecane posty

Gość lalunananan

jadlam drób i ryby ale jestem juz pełną wegetarianką, szkoda ze tak późno, ale lepiej teraz niż nigdy.. czy ktoś jest wegetarianinem albo weganem? moze popiszemy

Gość lalunananan
no w encyklopedi takiego terminu nie znajdziesz, ale jak jadlam tylko ryby i drób to nie bylam pełną wegetarianką a częaciową wiec moge to tak nazywac

Też nie rozumiem tego polwegetarianizmu. Albo jesteś albo nie. Ryby to też mięso i płacze jak się je zabija. Tylko pod wodą i tego nie słyszysz :p

Gość Uroczy Roman
Najsłynniejsi wegetarianie to Ś.P. Adam Yauch z Beastie Boys, oraz Steve Jobs z Apple, również Ś.P.

Gość lalunananan
coście sie tak uczepili tego półwegetarianizmu? nie o tym temat, nie macie nic sensownego do napisania wiec wytykanie sie zaczyna?? :) jakiez to typowe nie :D

Gość Uroczy Roman
Skąd ja mam to wiedzieć ? Tak jest. To są fakty przecież, obaj nie żyją już i obaj nie jedli mięsa, czy czego tam wegetarianie jeszcze nie jedzą.

Gość lalunananan
charmsy.. płacze?? od kiedy ryby placza? :) lub inne zierzeta, ogarnij sie

Menstruacja to było do kogoś konkretnego czy nam się tylko przedstawiasz?

Gość szaaaa
owce, cielaki, krowy, labedzie placza....

Haha z ta rybą to był taki żart...ale rzeczywiscie ryby nie sa traktowane jak mięso. Moja bratowa twierdzi że jest wegetarianka ale je kurczaka i ryby...bo to nie mięso. Hmmm..

Gość szaaaa
kurczak nie mienso???

Gość Uroczy Roman
To chyba nazwa jakiegoś ptactwa zagrodowego.

Autorko a czy np zrezygnujesz tylko z mięsa czy np z produktów które mają coś w sobie zwierzęcego? Np nutella, zelki itp...

Też mnie to zastanawia. A najlepsze było to że jak mi obwieściła z powagą że kurczak to nie mięso to wybuchnelam śmiechem. A po chwili zobaczyłam że mówi poważnie :D i reszta jej znajomych patrzala na mnie zniesmaczonym wzrokiem. Eh.

Gość lalunananan
charmsy no z tym wegetarianizmem i jedzeniem kurczaków i ryb to dała do pieca. usłyszała modny terminek wegetarnianizm i chcial przyszpanowac :D ja przynajmniej okreslilam sie mianem PÓŁ wegetaianki :)

Gość lalunananan
charmsy tylko z miesa tzn będe- jestem wegetarianką.

Gość lalunananan
charmsy, popatrzyli na ciebie zniesmaczonym wzrokiem? widac ze tak samo halny im hula miedzy uszami jak i towjej siostrze

Gość melissa_m
Ja sie zastanawiam nad wegetarianizmem bo szczerze mowiac nie lubie za bardzo miesa, sek w tym, ze uwielbiam ryby i z nich raczej nie zrezygnuje. Czy to bedzie bardzo zle?

Gość lalunananan
donre i to, ale myslalam ze szkoda ci zwierzat poprostu, a nie dlatego ze nie lubisz miesa to nie bedziesz jesc :(

Gość melissa_m
Szczerze mowiac nie mysle o tym czy mi ich szkoda, ja po prostu za bardzo nie lubie miesa, a robienie miesnych dan jest zbyt pracochlonne. Stad ten pomysl wegetarianizmu - aha no i zaoszczedze nieco. Jednak z ryb nie jestem w stanie zrezygnowac. Ja je uwielbiam, szczegolnie smazone, albo w panierce, no i owowce morze. Po prostu raj.

Dobry wieczór lalunananan Przecież kurczaki, ryby to też zwierzęta, czyli też mięso. Po prostu nie jadłaś innych zwierząt oprócz kurczaków, ryb i nie ma to nic wspólnego z wegetarianizmem.

Aha. Ja nie jem ssaków po prostu. Jakoś nie mogę przełknąć ssaka od kiedy zobaczyłam np jak bardzo ich mięso jest podobne do ludzkiego. No i ile pasozytow można załapać i robali z takiego mięsa. Niby mało prawdopodobne ale mam cały czas przed oczami larwy itp. :O

Gość lalunananan
wiem ze jedzenie ryb i drobiu to nie wegetarnianizm, przeciez nie nazwalam sie tak nigdzie :) ale juz nią jestem i koniec z mięsem!

Gość lalunananan
charmsy myslalam ze rozniez jest ci szkoda zwierzat, tego jak cierpia jak bardzo nie chca umierac, ale ty masz jakies smieszne pobudki tylu ze larwy ci sie przypominaja. żal. wpisz w youtube.. zabijanie śiń, kill the pig moze cos ci sie oczy otworza i te powodziki wyzej (ze np mieso jest podobne do ludzkiego- strasne :O ) nieco sie zminia

Ja też nie jem mięsa, i wielu innych rzeczy. Powodzenia:)

Każdy ma swoje powody. Nikt mi nie musi oczu otwierać :) żal czy nie żal efekt jest raki sam prawda? Nie jem ssaków. Hurra. Więc nie wiem o co się spieniasz.

Gość melissa_m
A czy jeden powod nie jedzenia miesa to musi byc zaraz zal dla zwierzatek? Przeciez mozna nie jesc miesa bo sie go nie lubi. Tak czy siak zwierzeta i tak na tym korzystaja.

A powód dla którego zdecydowałam się nie jeść wołowiny jest jeszcze bardziej skomplikowany. Takie masowe hodowle bydła i coraz większe zapotrzebowanie powodują wycinke drogocennych lasów na całym świecie. A to powoduje wyginięcie wielu gatunków zwierząt. Czy to kolejna śmieszna pobudka? :) no nie sądzę.