Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kac 444

Moja twarz

Polecane posty

Proszę o pomoc nie wiem jak wyleczyć swoją twarz mam 16 lat i mam problem raz z suchą skórą a raz z przetłuszczającą.Sprawa wygląda tak staje rano myje włosy bo mi się przetłuszczają myje twarz wodą no i potem w szkole świeci mi się skóra . W Okolicach ust mam zaś suchą na dodatek mam podskórniaki co robić ?

ostatnio stosuje żel do mycia twarzy hypoalergiczny który oczyszcza pory działa antybakteryjnie nie zawiera mydła i do tego tonik ale obecnie z niczego nie korzystam gdyż wysypało mnie po twarzy ropnymi Chrostkami ale mało więcej podskórniaków po tych kosmetykach po zastosowaniu tak około 3 godzin skóra sie mi przetłuszczała. teraz mnie piecze wysmarowałem sie trochę krem nivea . proszę o pomoc ;(

Jaki to żel dokładnie? Marka, nazwa? Nivea to zdecydowanie nie jest dobry wybór przy kłopotach z wypryskami i zaskórnikami, bo zapycha. Tobie potrzebne są łagodne rzeczy nawilżające i normalizujące produkcję sebum. Jeśli nie przeraża Cię robienie (robienie to spore słowo, wymieszenie zajmuje 5 minut ;) własnych kosmetyków to tu będą ciekawe a niedrogie w stosunku do jakości rzeczy: http://www.biochemiaurody.com Jeśli wolisz gotowe to też coś da się znaleźć :)

Łatwo ci podać co mam kupić ale ja doszyłem do wnioski że kosmetyki większość mnie podrażnia nie wiem co robić twarz mnie boli ;( mam podrażnią skore to boli

Gość Specjalista220
Witam. Niestety z takim problemem boryka się ponad połowa społeczeństwa. Wyróżniasz się skórą typu MIESZANĄ. Jest to niestety najgorszy typ skóry, który potrzebuje różnorodnej pielęgnacji. Rano, po przebudzeniu- używaj tonik bezalkoholowy. Kup krem do skóry mieszanej, pij dużo wody- nawadniaj organizm, jedz dużo owoców. DOBRA DIETA TO SUKCES PIĘKNEJ I ZDROWEJ SKÓRY. Powodzenia.

teraz zrobię tak że poprawię dietę ale kosmetyków zbytnio nie będę używać bo mi szkodzą . dzięki za rady macie jeszcze jakie ?