Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Styczniowy przyjaciel

Pytanie do Plenerowej Żony

Polecane posty

Kiedyś podawałaś link z przepisem na domowy chleb. Czy masz go jeszcze?? nie chce mi się szukać w tematach, a mam ochotę na coś dobrego. Z góry dziękuje za link.

Wsadzę go do maszyny aby mi wyrobiła, ewentualnie sam jeszcze wyrobię. Drożdże wiem o jakie chodzi, więc nie ma problemu. Takich samych używam. Powiedz mi czy w marketach można dostać mąkę żytnią?? bo trafiam na pszenną. Może źle szukam hmm? sam nie wiem. Dziękuje za przepis;-)

to jest chleb bez wyrabiania wiec wystarczy ze wymieszasz lekko lyzka. bo konsystencja tez jest polplynna. jak masz maszyne to szukalabym normlanego przepisu. mozesz dostac jakakalowiek make sobie zazayczysz. ja mieszam pszenna z zytnia (musisz uwazac z zytnia bo ciezka jest) i grahama (granary), ale masz tez z ziarnami przroznymi, wholemeal, rozne typy pszennej i gotowe mieszanki.

Właśnie chce coś nowego, zachwalałaś to spróbuję. Przeważnie wrzucam składniki i później ciasto piekę w piekarniku (wcześniej w maszynie). Powiem, że w piekarniku lepsze wychodzi bardziej chrupkie.

moja mam to robi taki na zakwasie co to wyrasta jeszcze i go musi ugniatac, to jest dopiero dobry chleb.. moj sie do niego ni eumywa, tyle ze przygotowanie mohego trwa 5 min a nie 3 godzony.. :)