Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

czy to nie zawcześnie???

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

Witam, moja córka niedługo skończy 8 miesięcy. w 3 ostatnie tygodnie nauczyła się sama siadać i raczkuje. ale też zaczyna stawać na nóżki przy meblach a najbardziej jej to wychodzi w łóżeczku. jak ją tylko włożę do łóżeczka to zaraz siada a potem podciąga się do wstania. ale wydaje i się że to troszkę za szybko?? jak myślicie mamy???

Gość tak się zastanawiam
oczywiście miało być za wcześnie :) przepraszam nie zrobiłam spacji

Gość nie sądzę, żeby
było za szybko. mój ma 7,5 m-ca , ale nie raczkuje, nie siada sam (chociaż posadzony siedzi dobrze ). neurolożka na ostatniej kontroli stwierdziła że już wszystko ok ( mały miał obniżone napięcie i jest rehabilitowany met Vojty ) tylko jest za duży - wiec mu ciężko. Mały waży prawie 10 kg,a ile Twoja córa waży?

To normalne, moje starsze dziecko wstawalo w lozeczku w wieku 7 msc, drugie 8,5 msc.

Gość tak się zastanawiam
też jest duża 77 cm i 10,800 kg

Gość tak się zastanawiam
no właśnie ona też w krótkim czasie zrobiła ogromne postępy. najpierw stanęła na czworaka a jak już załapała o co chodzi. to tak zasuwa że ciężko ją zatrzymać

Gość nie sądzę, żeby
oo to dałaś mi nadzieję ;) może on też się weźmie niedługo w garść ;) póki co turla się i dociera do celu ;)

Gość mała mimiii..
Mój ewenemenciarz, wstał w łóżeczku 8 grudnia, miał dokładnie 6,5 miesiąca, wtedy też zaczął raczkować , siadać itd. więc twoja jest w normie, na pewno nie za wcześnie:)

Gość mała mimiii..
ło ciupp..to mój roku nie skończył jeszcze, a nie wiem czy 10kg wazy:) niezły pączek w maśle :)

Gość fgthujio/kplkij
eeee.. nie za wcześnie. Mój syn miał 8,5 miesiąca jak już po mieszkaniu BIEGAŁ ! Widocznie dziecko jest gotowe juz :)

Gość rocznikowo sie liczy
moja gdy skończyła 8mies chodziła przy meblach

Moje dzieciaki cala 3 nauczyły się siedzieć i stać kolo 8 miesiąca i chodziły przy łóżeczku. Synek szybko zaczął chodzić kolo 10 miesiąca już chodził, córki późno jedna w 13 a druga w 14 miesiącu wiec różnie to bywa z dziećmi. Skoro sama to robi to znaczy ze to pora na nią. Niektóre dzieci chodzą w 9 miesiacu inne w 18 :) Ale może się okazać ze będzie ci długo chodzić przy meblach a sama zacznie chodzić dopiero po roczku.

Gość tak się zastanawiam
dzięki kobietki troszkę boję się o jej kręgosłup

Gość moje dziecko nauczyło
się siadać, raczkować i wstawać w wieku 6 miesięcy nie obawiaj się o kręgosłup, dziecko robi to, do czego jest już gotowe, kręgosłup mogłabyś narazić, na siłę sadzając dziecko i podpierając poduchami, wsadzając do tych kretyńskich jeździków, itd.