Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jonasz44

Ile włozyć pieniążków do koperty na komunie?

Polecane posty

Gość jonasz44

Jestem chrzestnym i nie mam pojęcia ile mam dać mojej chrześsnicy pieniążków

Gość brunetka84
500 góra i tak rodzice zabiorą :)

Gość jonasz44
ok dzięki:)

moja córka miala komunie w niedziele. i od chrzesnych dostala 1000 zł. ale myśle że daj na ile cię stać. przeciesz nie o to chodzi.

Gość MłodaMama 32 32 32
Wiesz, ja ide na komunie do syna kolezanki. Wiem, ze jego chrzesny chce włozyc do koperty 1000zł. No ale On czesto nie widzi chrzesniaka i chce tyle przeznaczyc bo wlasnie nie ma okazji robic mu czesto prezentów. No i pewnie go stac, skoro na tyle zdecydował. Ja jako kolezanka - przyszywana ciocia i moj Mąż - przyszywany wuja, kupujemy prezent za 200zl i pewnie jeszcze 100zl wlozymy w koperte. Tylko ze takiemu dziecku jak własnie ten chłopiec az sie chce dac, bo to jest naprawde skromny chlopak który nie ma wielkich wymagań. Kiedy kazałam mu wybrac prezent sobie to wybrał jakąs tam figurke z kolekcji LEGO ktora kosztuje 30zł!

Moj ojciec chrzesniakowi, ktorego dosc dlugo nie widzial dal 1000zl i aparat fotogr. To zalezy ile mozesz dac i ile CHCESZ dac dziecku

daj biblie po co kase? przestancie idioci robic z komunii wesele!!!!!!

Gość kurczę 1000 zł to strasznie
dużo, moja córa ma w niedziele komunię i tak prawdę mówiąc nie chciałabym zobaczyć takiej kasy w kopercie bo uważam że to dużo,

ja mojej córce która miala w niedziele komunie, nie zabrałam kasy. ale chcialam zeby kupila sobie laptopa z nich. tak też zrobiła,. nie wszycsy zabierają kase.

Gość MłodaMama 32 32 32
Moja kolezanka postanowila z tych pieniazków sfinansowac mu fantastyczne wakacje - wyjaz szkolny jakis sportowy. Jej nigdy na to nie byloby stac, bo ledwo wiąże koniec z końcem, tatus sie wymiguje i nawet na komunie nie przyjdzie, a tak to Mały bedzie miał wakacje takie jak inne dzieci - bo w zeszłym roku to po prostu siedział u Babci na drugim koncu miasta.

Gość MłodaMama 32 32 32
Aha, a co do Bibli to sobie dajcie spokoj. Bedzie leżec na półce i bedzie zbierac kurz - no ale jesli sie upieracie to sie upewnijcie ze Kosciół nie robi takiego prezentu dzieciom, bo po co mu dwie?

Moim zdaniem lepiej daj prezent. U nas w rodzinie chrzestny daje rower albo tyle żeby było na taki średnio drogi rower. Jak dasz kasę dziecko nie będzie w ogóle odczuwało że dostało cos od Ciebie, bo nawet jeśli kasy nie zabiorą rodzice na inne wydatki to i tak to ciś za kasę od Ciebie kupi mama i tata a nie bezpośrednio Ty.