Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiem sama jużż

2msc dziecko, czy ktoras mama podaje juz krowie mleko?

Polecane posty

Gość niewiem sama jużż

jak w temacie. interesuje mnie to, bo bylam z synkiem na kontroli u lekarza, i ten mi powiedzial ze moge juz mu podawac 1,5% 1-3 razy dziennie z glukoza

nie,nie podawalam krowiego mleka jak moje byly w tym wieku.bałabym sie,starsza pila modyfikowane do 3 roku zycia( (oczywiscie im starsza tym go mniej bylo) z mlodsza pewnie tez tak zrobie.

Gość ElEmka
Zaraz ci tu kafeteryjne doktorantki zjadą, że nie wolno do 3 roku życia bo to czy tamto. Skoro ci lekarz tak powiedział, to trzymaj się tego a nie wypowiedzi tutaj. Ja mam 30 lat, od urodzenia chowana na krowim mleku, jestem zdrowa jak ryba i nawet nie wiem co to grypa, także... Teraz sie zabrania tego czy tamtego, bo przecież producenci MM itp. muszą na czyms zarobić.

Gość w zyciu nie podalabym
krowiego mleka 2 msc dziecku...ale i za gruba przesade uwazam podawac mm 3 letniemu dziecku...(sorry, ale takie mam zdanie) Moje dzieci odkad skonczyly rok pija krowie mleko i uwazam to za idealny moment na wprowadzenie mleka krowie do picia (oczywiscie mleczne rzeczy na zwyklym mleku czyli jogurty, budynie, ser itp. jadly duzo wczesniej tak mniej wiecej od 8 mc)

Gość 76pytanie
nie mozna podawac. mleko krowie ma inny sklad niz mleko kobiece nadaje sie dla cielaka a nie dla czlowieka:O dlatego jak kobieta nie karmi piersią podaje sie mleko modyfikowane chociaz troche zblizone do kobiecego, a na pewno nie krowie i moze jeszcze z kartonu:O

no ok .dodam ze od okolo 8 miesiaca zycia mleczne rzeczy jogurty,budynie itp moja mlodsza tez juz je na krowim mleku ale na dzien dobry i dobranoc obowiazkowo MM. starsza jako 3 latka tez jadla normalne dorosle posilki ale mm obowiazkowo szklanke na noc wolala to dlaczego nie.autorko sluchaj swojego lekarza,a jak masz watpliwosci to idz do innego ,ale nie pytaj tu na kafe bo nic sie nie dowiesz.tu krytyka jest podstawa.

Gość Co to za lekarz masakra
Mleko od krowy jest dobre dla cieląt, a mleko od kobiety dla dziecka. Jak nie karmisz wybierz mm. Zmień lekarza

Gość co to za rada
a ten lekarz to skad się wziął? szok!2 miesięczne niemowle na mleku krowim? dziecko nie ma w pełni wykształconego układu pokarmowego i takie mleko jest nie do strawienia dla małego organizmu! obciąza wątrobę,nerki itp to,że jakaś 30 latka pisze ,że od urodzenia bła na mleku krowim to pozostaje jej tylko współczuć rodziców,nie wiesz moja droga jakie choroby moga cię spotkac chocby za 5 lat ale moczywiście w mądrej Polsce nikt na to nie wpadnie,ze przyczynę chorób układu pokarmowego w dojrzałym życiu jest np podawane wczesnie mleko krowie poszukaj o wynikach badań np w jęz angielskim poza tym mleko krowie jest bardzo alergenne!skazy białkowe,zaparcia,biegunki i inne ame super pzryjemności zastanów się mamo,zanim zrobisz krzywdę dziecku

Gość moja córka lubi imprezy
Też radzę zmienić lekarza, po cholerę dawać tak maleńkiemu dziecku krowie mleko?!?! I to jeszcze z glukozą?!?! Kiedy w Polsce przestanie wreszcie pokutować ten zwyczaj pchania dziecku cukru do wszystkiego, co się da?

Gość załamałam się!
wy tępe idiotki poczytajcie ile białka ile wapnia (itd) tego czego wasze dzieci potrzebują jest w krowim mleku! straszne mamuśki a gówno wiedzą. Jak tak strasznie chcecie taniej karmic swoje dzieci to zapier....ć do aptekii kupowac suplementy i popijać krowskim mlekiem bo ma mało wartości tych które dziecko bardzo potrzebuje A ZWŁASZCZA 2msc DZIECKO! DLACZEGO nie karmisz dziecka piersią??! hę? KROWIE MLEKO się NIENADAJE CIEMNOTY!

Gość trzeba bylo
dziecka nie robic jak sie o niego nie dba! siiii jaaa

Gość 30 lat temu było mleko modyf
i co mądrzejsze matki dawały je dzieciom jak nie mogły karmić

Gość o juz jakas wyskoczyla z
karmieniem piersia :o 30 lat temu byly miedzy innymi Humany kobiety drogie i nimi w razie czego matki karmily dzieci! (wiem, bo sama jestem wychowana na Humani i mam sie SWIETNIE, rocznik 1979!!! i moje dzieci byly rowniez od urodzenia na mm, a wam nic wam do tego :D Dzieci sa zdrowe, silne i wspaniale rozwiniete :) O :)

Gość 30 lat temu było mleko modyf
osz kurva: skąd pomysł ze pisałam do ciebie? Pisałam do tej co ma 30 lat i to krowie piła od maleńkości

Gość ja mam 29 lat i mnie mama
karmiła humaną a nie krowim mlekiem :o

Gość brednie i tyle
Moja kuzynka podawała krowie mleko już 4 tygodniowemu dziecku. Maluch ma dziś 7 lat i ma się dobrze.

tak dokladnie jedna baba pol wsi wykarmila widac teraz dlaczego taka durna jestes! a nawet jak autorka nie chce karmic piersia bo ma taki kaprys to co was to obchodzi??

Do osz kurva: najłatwiej to wszystkich obrażać, kiedyś były inne czasy, środowisko było czystsze, nie było tak nagminnie alergii, no i co ważne dietetyka nie była na takim poziomie jak dziś. Dziś dba się o to że się nie tylko żywić ale odżywiać zdrowo.

ale jak ktoś chce cofnąć się do ubiegłego wieku, to proszę karmcie te swoje dzieci nawet mlekiem wielbłąda jak ime będzie smakować :D

wy naprawde psychiczne jestescie, kazdy karmi czym mu pasuje! Amen. TEMAT ZAMKNIETY rozejsc sie wariatki🖐️

Gość niewiem sama jużż
wlasnie, co Cie obchodzi, czemu nie karmie piersia? Ja pierdole, nie mialam pokarmu, ale to nie na temat. Interesowaly mnie wasze opinie a nie wyzwiska i klutnie! :o inaczej tu nie mozna??

Gość niewiem sama jużż
po za tym, jestem zdania ze skoro tyle tu kobiet pilo mleko to jesli dam je dziecku to nic mu nie bedzie.

Gość niewiem sama jużż
a wogole lekarz, to chyba wie co mowi??

po co założyłaś ten temat? żeby ci przyklaśnięto "tak, mleko krowie to świetny pomysł" jak się dziecko będzie wydzierać że ma kolkę albo wymiotować tym to się zastanowisz nad sobą. Ale jak szczęśliwie trafisz na to dziecko ma żołądek nie do zdarcia to będziesz tu niedługo wychwalać zalety krowiego mleka dla niemowląt. Ps. Wpływu mleka krowiego na nerki niemowlaka nie widać tak od razu, ale cóż najwyżej ci dziecko kiedyś wypomni że ci było żal na mm

Gość powiem wam tak
skoro sama wiesz najlepiej widac nic cie nie przekona po co więc zawracasz tu głowę? rób co chesz,twoje dziecko ,twój problem a potem wrócisz pod innym nickiem z apelem o pomoc bo nie wiesz czemu twoje 2 miesieczne dziecko płacze non stop aten lekarz to pewnie stary dziad z zabitej wiochy

a jak tak chcesz po lekarsku to moja szwagierka dawała pół rocznemu grysik na krowim i małego zsypało wysypką to usłyszała od pediatry że jest niepoważna, że dla niemowląt jest mm. To słowa lekarza.

Gość moja córka lubi imprezy
Co do tekstu, że lekarz chyba wie, co mówi - autorko, miałaś w szkole fizykę? Tak? To dlaczego jej nie umiesz? Tak samo lekarze są różni, jedni jechali na ściągach, żeby tylko móc zdobyć zawód i dobrze zarabiać, inni kupili dyplom, a jeszcze inni mają poglądy sprzed kilkudziesięciu lat. Nie chciałabyś usłyszeć, co w kwestii pielęgnacji dziecka wygaduje moja teściowa, lekarz, ale grubo po 70-tce...

a skad zalozenie ze autorce szkoda pieniedzy na mm?? ona nie mowi ze chce dawac dziecku krowie mleko tylko pyta czy tak mozna poza tym sam jej nick wskazuje na to ze sie pogubila bo zapewne slyszy wiele roznych opinii i nie wie co ma zrobic. ale jak tepe dzidy czytaja tylko to co im pasuje to i sie wymadrzaja! zero umiejetnosci czytania miedzy wierszami.