Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukująca pracy za granicą

Czy opłaca wyjechać się do Holandii na takich warunkach?

Polecane posty

brutto 7 euro/h ubezpieczenie 25euro/miesięcznie mieszkanie tygodniowo 80e dojazd do pracy darmowy liczę i liczę i widzę, że marne grosze zostają?

Gość bar(a)bara
a ile godzin w tyg? masz zapewnione w kontrakcie stala ilosc godzin? jakie warunki mieszkaniowe, bo jak dostaniesz jakas klitke to chyba zdzieraja, no chyba ze top centrum Amsterdamu:D

Gość nie wiem z czego się
według mnie się nie opłaca, najmniej powinno być z 8 euro netto

Gość bar(a)bara
a jaka jest minimalna stawka w holandii brutto?

Gość pracowałam__pppppp
Witam, zależy po co chcesz wyjechać. Jeżeli chcesz większą kasę odłożyć w krótkim czasie odpadam. Jeżeli chcesz tam pracować i imprezować jedź, wystarczy;)

80x4=320 e +200e(jedzenie) + 25e =545e a zarobię 7e x 160=1120 zostaje 575 euro = w tej chwili 2451 zł, niby nie jest najgorzej...bo dojdzie kasa jeszcze z nadgodzin, aaaaa źle, na rękę wyjdzie pewnie około 6 euro, czyli: 960 e - 575=385 euro ..... może z nadgodzinami do 500 dobije się, fatalnie wręcz w takim razie :(

Gość pracowałam__pppppp
na jedzenie wydasz tygodniowo ok 25e

Gość pracowałam__pppppp
ja jak z chłopakiem byłam to góra 50e szło tyg na jedzenie. Przy takiej stawce w drugim miesiącu pracy możesz mieć ok 700e jeżeli nie będzie rezerw..a z jakiej firmy planujesz jechać?

nie mam nic zapewnione, o agencji bardzo dużo złego, zresztą o wielu agencjach, w większości złe opinie:( może się okazać, że tylko na mieszkanie zarobię, rezygnacja z pracy to kara 300e, fatalne warunki. Jedyna agencja, która się odezwała jak dotąd. Mieszkania podobno ładne. Wolałabym skromniej a taniej!!!!! Minimalna to jakieś 7,5 brutto jak ma się 21 lat, bodajże Poszukam na miejscu innej pracy, jeśli tam mi się nie spodoba, tylko ta KARA! Niefajnie

Gość pracowałam__pppppp
aaa karami się nie przejmuj boich nie ściągają;) z 2 firm uciekałam i też miałam dostać kary;p tylko strasza

z ukd a Ty z jakich byłaś? Na jedzenie policzyłam 200e miesięcznie.

Gość pracowałam__pppppp
weź z pl dużo konserw;) ja dla axidusa(porażka ale fajni ludzie) i nl job dobra firma ale z powodów osobistych musiałam wrócić do pl. obydwie firmy straszą karmi a żadna nie ściąga;)

Cholera, pojadę bo muszę, coś tam zawsze mi zostanie o ile nie będzie tak, że będę tam bez pracy. Polskie agencje nic nie zapewniają, to wobec Polakow są wymagania.

ile zarobiłas?

Gość pracowałam__pppppp
jeżeli nie składałaś do nl job to składaj, tam prędzej zarobisz i masz pracę codziennie nie musisz czekać aż ktoś z biura łaskawie zadzwonii Ci powie czy następnego dnia idziesz do pracy czy też każą siedzieć przy telefonie. zarabiałam ok 700-800euro. w axidusie to była porażka, tam możesz być przez miesiąc na "minusie", czyli przez mies. zapierdzielasz za darmo..to była porażka. Co dłużej tam pracowali to się śmiali, że w axidusie zawsze na minusie..xD

Gość hhhhoohjoij
a mozesz napisac z jakiej agencji jedziesz? mieszkam w holandii od kilku lat wiec moze bede mogla troszke na ten temat powiedziec 25 euro za ubezp/miesiac to nierealne a ta stawka jest raczej za tydzien . kazda firma ubezpieczeniowa podstawowy pakiet ceniw granicach ok 100 euro za miesiac a nie 25!! podaj nazwe agencji

faktycznie, jest 100euro za ubezpieczenie. Z UKD International. Gratuluję osiedlenia się w NL:) Za wszelkie porady będę wdzięczna. W awaryjnej sytuacji mam koleżankę, tzn, numer do niej, kiedyś ją poznałam, bardzo miła dziewczyna... I poza tym to nikogo.

Gość hhhhoohjoij
wejdz sobie na forum niedziela.nl i tam poszukaj opinii na temat biura przez które jedziesz. To że narazie oferują ci piękne słowa dotyczące warunków to standart a zazwyczaj sie konczy tak ze mieszkasz w jakims domu plus 20 innych osób , niektórzy podkradaja jedzenie innym i wtedy zaczyna sie niezła jadka. A z tymi kosztami wyżywienia to też nie jest tak kolorowo jak się niektórym wydaje. 25 euro /tyg to jest za mało chyba ze ze sobą z Polski weźmiesz kupe jedzenia typu konserwy i inne w sklepie bedziesz kupowac tylko chleb i same naprawde podstawowe rzeczy. Ludzie na jedzeniu nie da sie oszczedzic i co z tego ze kupisz sobie chleb z 1 euro jak sie go nie da jeść. Pracowałam z takimi osobami które właśnie oszczędzały tak silnie ze mdlały w pracy. Na jedzenie na jedną osobę licz na tydzień ok. 40 euro najwyżej ci zostanie. Uprzedzam jakieś chore wypowiedzi dotyczące kosztów że ja nie kupuje również artykułów z najwyższej półki ale żyję tu i wiem jakie są koszty życia. Uwzględnij również że w Holandii obowiązuje stawka wiekowa za pracę. do 23 roku życia masz niższe stawki za wykonywaną pracę. Nie daj się omamić, wiele osób tak przyjechało dało się nabrać oszustom,a co gorsza zadłużyło sie w PL na wyjazd. Poczytaj forum poszukaj opinii jeśli jest wiele na NIE - uwierz mi nei warto zawracac sobie głowy wyjazdem Pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość hhhhoohjoij
O matko jaki byk!! standard a nie standart :D

stawkę podali mi 7 euro, ale teraz widzę, że dla mnie jest stawka- 21 lat 6, 32 euro brutto/h, czyli jeszcze gorzej. Mogłabym jechać, jednak faktycznie DO PRACY, a nie tak jak opisują na forach, że tam pracy nie ma:( Teraz teoretycznie początek sezonu, jeśli pojadę to szybko znajdę coś innego. Tak sądzę. Nie wiesz czy można z polski wyrobić numer Sofi? (tzn. teraz jest inna nazwa), bo w wielu ogłoszeniach wymagają go już przed podjęciem pracy, nie wiem w czym miałoby to im przeszkadzać;/

Gość hhhhoohjoij
wyrobienie BSN (stary SOFI NR) to nie problem. Wiem że biura mają możliwość jego wyrobienia. W innym wypadku jesteś zapisana w urzędzie na daną godzinę i musisz się tam stawić i trwa to 5 minut i po zabiegu:) acha i wyrobienie tego jest BEZPŁATNE!!!! A decyzję odnośnie wyjazdu musisz podjąć sama czy chcesz zaryzykować czy nie, bo każdy odpowiada za siebie. Po prostu sprawdź dobrze informacje w który rejon jedziesz, poszukaj po adresie nawet na Mapach Google czy dana firma jest pod takim adresem. W Holandii mozesz smialo zobaczyć każdą ulicę u wujka GOOGLE:) a zatem powodzenia życzę :D