Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abeabe22

POMOCY znalazla male kotki!!!

Polecane posty

Gość abeabe22

http://www.voila.pl/138/f9l8n/?1 http://www.voila.pl/139/ph68f/?1 Zalaczam wyzej ich zdjecia poniewaz nie wiem ile moga miec, mysle, ze mniej niz miesiac. Jeden jest silny i je mleko a drugi jest chudszy i w ogole nie chce jesc. Propowalam nakarmic go przez strzykawke ale nie chce wyrywa sie!Pomocy co robic||

Gość olar334
oh moniczko wypusc je bo je meczysz

Gość obi oba
fajne kiciuchy, wygladaja na spore, na pewno maja wiecej niz mieisac, a tego niejadka moze sprobuj odrobaczyc?

Mają więcej niż miesiąc, tu jestem pewna. Piją mleko, przynajmniej jeden, a jedzą coś poza tym? Nie karm go na siłę bo na pewno 'umie' jeść:P

sa raczej wieksze niz moj, a moj ma 5 tygodni mozesz sprobowac dawac im mleko z zoltkiem i woda + suche - zmiksowac wszystko i dawac im ze specjalnej butelki dla kociakow ze smokiem, ewentualnie zamiast zoltka i suchego do mleka dawac papke do dzieci, wiesz to mleko takie sproszkowane ja swojego tez znalazlam 2 tygodnie temu, myslalam ze nie przezyje, ale ma sie dobrze i rosnie :)

Gość Prosze cie
One mają już nawet ze 2 miesiące Takie już umieją pić z miseczki :) możesz im grysiku nawet ugotować :) napewno bardziej się najedzą niż mlekiem samym

Gość danp
Albo dolać do mleka śmietany, mleko sklepowe dla takiego malego kota to jak siki weroniki .

Gość Prosze cie
Śmietany raczej nie... chyba że kremówki mogłoby je przesrać

Gość obi oba
moze tamten co nie je sie bardziej boi obcych i sie jeszcze nie przyzwyczail do twojej obecnosci? sprobuj je zostawic same i zostaw jedzenie, moze wtedy cos ruszy

Gość Prosze cie
gdzie je znalazłaś? Może być tak że kotka ich teraz szuka... wybierz się w tamto miejsce i nasłuchuj miałczenia kotki... chyba że chcesz obydwa przygarnąć... ja tak zrobiłam iii... mam kotkę i kocura i co roku młode które idą potem w świat jak skończą rok o.O

Gość abeabe22
One chyba tak wyszly na duze bo w rzeczywistosci sa male. tu macie jeszcze zdjecie gdzie widac lepiej http://www.voila.pl/143/7zlcl/?1 Znalazlam je wysoko na drzewie jak plakaly, nie bylo w poblizu matki. Ten drugi grubszy sam je mlego i dalam mu troszeczke karmy rozdrobnionej dla kociat to zjadl. A ten drugi niby jest zwawy i ruchliwy ale w ogole nic nie je, nawet na sile go strzykawka mleko wciskalam to sie wyrywa. Odrobaczenie cos da?

Gość abeabe22
Nie sadze, ze dwa miesiace. A ten drugi kot raczej nie boi sie bo przychodzi do mnie, on jest poprostu duzo chudszy od tamtego i w ogole nie chce jesc, boje sie, ze jak nie bedzie jadl to mi zdechnie.

Gość Prosze cie
One są za małe na odrobaczenie jeszcze... muszą mieć na pewno 3 miesiące żeby je odrobaczyć

Gość abeabe22
To co mam zrobic z z tym co nie chce jesc? Niby nie wyglada na chorego ale nic nie jadl boje sie, ze zdechnie. Co mam im dac do jedzenia? Ja im kupilam takie mleko dla dzieci z witaminami do 1 roku zycia. Powiedzcie czym je karmic.

ile waza?? mozesz sprawdzic? moj od tygodnia je sam i sam tez zalatwia sie w kuwecie moze ten kociak sie poprostu boi? mozesz go odrobaczyc, jedzenie zostaw mu w misce, jesli zglodnieje z pewnoscia sam ruszy w jej kierunku

Gość abeabe22
zaraz go zwaze poczekaj

Gość to jest dzwiek
sliczne te kotki :) pokaz jeszcze jakies zdjecia ;) zamierzasz obydwa zatrzymac?

zalatwia sie sam? skoro nie chce jesc, wlewaj mu jedzenie prosto do gardla, ja tak robilam z moim, bo przez pierwszy dzien tez nic nie chcial tknac ( wiem brutalne, ale sie udalo )

Gość abeabe22
ten chudy wazy 500gr a ten wiekszy 620gr, to ile moga miec?

Gość abeabe22
Ale nie zachlysnie sie i nie udusi jak mu bede na sile wlewac? Ile powinien zjesc tego mleka i co jaki czas mu podawac? One jeszcze sie w ogole nie zalatwialy chyba, ze kiedy nie zauwazylam. Sa u mnie od 14 godziny.

Gość abeabe22
Czyli co powinnam im dawac jesc? i co jaki czas?

eeee to one powinny jesc juz same, ba powinny miec juz powoli wprowadzane stale jedzenie..

Gość abeabe22
a jak bym mu kupila butelke dla dzieci ze smoczkiem to bedzie pil z tego czy lepiej ze strzykawki? Ile ml tego mleka jednorazowo? i lepsze zwykle mleko tluste czy te dla dzieci z witaminami?

Gość abeabe22
No to jeden je nawet jak mu dalam karme rozdrobniona to zjadl wszystko, a drugi nie. Co ja mam z tym drugim poczac.

Gość nmmnj
Byłaś z nimi u weta?

Gość face pa alllm
nudna jestes z tymi pytaniami,, nic nie wiesz to po cholere koty brala

sprobuj na poczatek ok 15 ml mleka co 2-3 godziny ( zrob sobie taka miesznake - 100ml mleka, 50 ml wody - skoro masz to mleko do dzieci nie trzeba dodawac witamin ) mozesz kupic tez mokre jedzenie i probowac im podawac w misce - niech sie przyzwyczajaja po jedzenie, wymasuj kotkowi brzuszek, przecieraj mokra szmatka genitalia - wtedy z pewnoscia sie zalatwi

Gość abeabe22
Jak mialam byc u weta jak je 3 h temu znalazlam. Mialam je zostawic na tym drzewie przy ruchliwej ulicy???