Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziurawa91

dziury po kolczyku w pępku. Co z tym zrobić?

Polecane posty

Gość dziurawa91

Kolczyk w pępku nosiłam przez 4 lata. Zrobiła mi go kosmetyczka. Ponad rok temu musiałam go wyjąć. Skóra wokoło kolczyka była naciągnięta, zaczerwieniona oraz trochę bolała. Wyjęłam kolczyk na tydzień aby to „zagoiło się. Po tygodniu nie mogłam wsadzić kolczyka! Próbowałam na wszystkie możliwie sposoby wsadzić go na miejsce przez kolejny tydzień ale to nic nie dało W tamte wakacje wstydziłam sie pokazywać brzuch na plaży(prawie w ogóle go nie pokazywałam). Niedługo kolejne wakacje Chce pozbyć się dziur po kolczyku w pępku. Górna dziurka az tak mi nie przeszkadza, gorzej z dolną bo wygląda jak jakieś dziwne wgłębienie nad pępkiem(myślę ze osoby które mają/miały kolczyk w pępku wiedza o co chodzi) . Kanalik jest juz bardzo mały (ledwo wchodzi w niego kolczyk od ucha). Bardzo bałam i boje sie przekuć pępek po raz drugi ponieważ mam mało skory przed kanalikiem. Boje się przerwania skory itp. Mam 21 lat. Myślę o chirurgii plastycznej, o zaszyciu tych dziur. Niestety w sieci prawie w ogóle nie ma informacji na ten temat Czy chirurgiczne zaszycie dziur po kolczyku w pępku jest możliwe? Jeżeli ktoś wie cos na ten temat lub ma zrobione cos takiego to proszę napisać gdzie, za ile i jaki efekt? Interesuje mnie chirurgia w Białymstoku. Jakie są sposoby na usunięcie dziur po kulczyku w pępku? Czy ktoś ma/miała podobny problem? W jaki sposób rozwiąże go/ go rozwiązał oraz jaki jest efekt? Czekam na odpowiedzi.

Gość teraz to już nic nie
nie rób z tym. Zostaw tą dziurkę,w przyszłości po ciąży zrobi ci się z tego wielki rozstęp. Po za tym wszelkie zabiegi chirurgiczne czyli zszycie jest wykluczony,nikt nie zszyje ci takich dziurek,bo to nie jest rana. Mogłaś nie przekłuwać i nie robić tego kolczyka,ale cóż stało sie,możesz mieć tylko do siebie pretensje. Zawsze możesz przejść się lub zadzwonić do chirurga plastyka i go zapytać,czy da radę coś z tym. W każdym bądź razie powodzenia

Gość dziurawa91
zrobiłam kolczyk bo chciałam. wyszło jak wyszło... zostawmy przeszłość. teraz trzeba coś z tym robić Chyba tunele zszywa się wiec to możne tez... Napisałam do dwóch ekspertów ale na odpowiedz pewnie trochę poczekam. nie każdemu w ciągu ciąży rozciąga się. większość kobiet wyjmuje kolczyk na czas ciąży a po ciąży wsadza go na miejsce bez problemu.

Gość dziurawa91
pisząc zszycie dziur mam na myśli- małe cięcie dziur po czym zaszycie ich

Gość teraz to już nic nie
No wiesz na 10 kobiet które znam i ktore zaszly w ciaze i mialy przekłuty pępek tylko jednej z nich z dziurką od pępka nic sie nie stalo,miala ją troszkę wiekszą. Wybacz ale skóra w ciązy rozciaga sie i dziurka na skórze po kolczyku tez, co jest logiczne wiec zawsze się coś się z nią stanie, nawet jesli nie zrobi ci się z tych dziurek jeden wielki rozstęp to powiększy sie i bedziesz myslala ze jest taka jaka byla bo już zapomnisz jak wyglądała przed ciążą

Gość dziurawa91
wiem, ze skóra w ciąży rozciąga się i dziurka też ale mam nadzieje ze nie tak strasznie :) w sumie ciekawy temat jak wygląda to podczas ciąży i po. Dzieci póki co nie planuje, jestem jeszcze młoda. Teraz trzeba zlikwidować te dziurki aby podczas ciąży nie było już problemu :) więc czekam na odpowiedzi na moje pytania :)

Gość algezetyyte
przepraszam, masz 20 lat i kolczyk nosilas przez 4 lata? w wieku 16 lat mama Ci pozwolila? Ale jestem zacofana , myslalam ze te wszystkie "ozdoby" (oprucz uszu) to po 18nastce, gdy juz sie jest madrzejszym i cialo mniej wecej uroslo na doroslego czlowieka

Gość dziurawa91
zawsze byłam dojrzalsza od swoim rówieśników a z mamą mam bardzo dobry kontakt więc mi pozwoliła. z tego co wiem to jeszcze młodsze dziewczyny robią, kosmetyczki nie robią problemów wiec chyba nie trzeba.

jesli dziewczyna tego kolczyka nie pokazywala w szkole itd nie nosila bluzek do pępek zeby swiatu pokazac swoj kolczyk i gdzie to ona go ma, to jaki ty kobieto robisz problem ze zrobila go wieku 16 lat? :O sorry ale nieodpowiedzialne matki przekłuwaja uszy niemowlakom a pozniej kolczyk wrasta się w skore... To jest dla mnie nieodpowiedzialnośc i głupota robić z małego dziecka choinkę.... Do autorki...czy usuniesz te dziurki - nie wiem - naprawdę pierwszy raz się z tym spotykam... Najlepiej skonsultuj to z chirurgiem,napisz do niego maila bądź zadzwoń,może też zapytaj dermatologa,bo skoro usuwają laserem dziury po trądziku to może i na to będzie jakiś sposób. W każdym bądź razie powodzenia życzę i napisz jak już coś będziesz wiedziała bo też jestem ciekawa :). Pozdrawiam

Gość algezetyyte
Ola! nie robie problemu, nie wyzywam, i takie tam.. po prostu jestem mama i sie dziwie, chyba moge??? po to jest to forum, zeby sie czegos "nowego" dowiedziec, nie? Np teraz mam argument gdy moja bedzie chciala sobie upiekszyc pepek w wieku 16lat

Gość dziurawa91
nigdy nie chwaliłam się żadnym kolczykiem i nigdy nie pomyślałam aby coś takiego robić. Biżuteria jest dla mnie a nie dla innych tak samo jak ubrania, dodatki itp Napisałam do chirurga i z niecierpliwością czekam na odpowiedź. laser raczej odpada bo to nie jest blizna tylko dziurki (jest kanalik). Nie dziękuję ;) bede pisac jak czegoś sie dowiem. mysle,ze sa dziewczyny ktore maja podobny problem. do algezetyyte Jak twoja córka będzie chciała zrobić sobie kolczyk gdziekolwiek to przedstaw za i przeciw. Jestem jak najbardziej za taką metodą negocjacji. Wcześniej najlepiej poszukać informacji na ten temat np w internecie, u kosmetyczki, aby dziecko nie marudziło, że przedstawione argumenty to tylko nasze wymysły. Moze ktoś wie czy mogę przekuć ponownie pępek w tym samym miejscu co wcześniej? Czy drugi raz przekuwa sie za starym kanalikiem ale co wtedy ze starymi dziurkami? wydaje mi sie ze bedzie je widac

Gość wredny wuj
zapytaj doradcy klienta w castoramie

Gość kalsjdhhdfg
ja polecam potraktowac laserem .to jedyne co mi przychodzi do glowy

Gość dziurawa91
w sumie mogę iść sie zapytać o ten laser. kto poleci jakiś salon lub klinikę w Białymstoku? ponownie kolczyka w tym samym miejscu chyba nie moge zrobic, ludzie pisza ze cięzko i bardzo boli, przeważnie przekuwa sie za starym kanalem a jak mam gleboko przekuty i sie boje ze bedzie widac stare dziury a jak cos pojdzie nie tak to w ogole bedzie brzydki pepek. moze ktos poleci jakiegos dobrego specjaliste od piercingu w bialymstoku? tez moge isc sie zapytac

Gość trzeba bylo nie wkladac
roznego badziewia do pepka......:-o

Gość gość
Nie ma co dziurami się przejmować ;) Pamiętajmy że same z tym nie jesteśmy,ja też mam ślad po kolczyku i teraz co mam płakać z tego powodu?Mam rozstępy po ciąży także ten ślad traktuje jako dodatkowy rozstęp i tyle :) Ze wszystkim da radę się przyzwyczaić ;)

Gość gość
Do algezetyyte: Myślisz ze jak zabronisz swojemu dziecku to ono napewno nie zrobi kolczyka.. specjalnie zrobi na przekór Tobie. Zazwyczaj tak jest ze gdy coś się zabroni dziecku to dziecko specjalnie to robi. Gdy moja mama kazała wyjąć mi kolczyka ale z języka, wyjęłam ale potem zrobiłam znowu, znowu kazała mi wyjąć i zrobiłam znowu aż znudziło jej się to gadanie. Mam go do dziś tylko teraz jest mi to obojętne czy go mam czy nie