Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucija

jak sie przelamac i przestac sie wstydzic

Polecane posty

Gość lucija

wszystkiego i wszystkich

Gość wychodzic do swiata i ludzi
poprostu i myslec o sobie dobrze

Gość klcha
robic cos wbrew sobie i sie po prostu przelamac...po prostu to ZROBIC ! POzdro :)

Gość Philo Zofia AA
pomyśl sobie, że każdy z tych których spotykasz: -też miewa rzeczy których się wstydzi -też ma swojego mola co go zre -i co najważniejsze - że w niczym mu nie ustępujesz bo jesteś jedyna w swoim rodzaju :classic_cool:

Ja to rozumiem. Tez sie wszystkiego wstydze. Nawet mamie zlozyc zyczenia w dniu jej urodzin. Gdy mija mnie dziewczyna i sie popatrzy na mnie to robie sie czerwony. Gdy mnie ktos poprosi o pomoc np. Pomoc wniesc wozek do autobusu to bede nieudolny ze wstydu, ze wszyscy to widza. Gdy widze, ze dziewczyna upadla, przejde obok udajac, ze nie widze bo inaczej sie do mnie odezwie czego sie wstydze. Wstydliwosc strasznie utrudnia zycie. Tak wiec jesli ktos ma pomysl na to, dolaczam sie do pytania autora. Pozdrawiam.

Gość Philo Zofia AA
owszem ja mam pomysł przestańcie byc dla siebie tak strasznie ważni...

Gość Philo Zofia AA
nie znam się na nieśmiałosci to nie mój problem, ale tak sobie kombinuje genezę :D jeśli wstydzisz się ludzi to najprawdopodobniej masz problem z tym jak wypadniesz w czyichś oczach jesteś tak ważny dla siebie, że zbłaźnienie się byłoby strasznie trudne do przełkniecia dla ciebie a zycie to tylko zycie, każda lekcja jest do odrobienia :D tak wiec każdy się czasem zbłaźni, bo ideały nie istnieją a skoro nie istnieja - to nie ma się czym przejmowac, że nie jestes idealny... jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził tak więc zawsze znajdą się tacy co cie pochwala i tacy co cie wysmieja za to samo zachowanie

Gość majster1555
po prostu trzeba zaczac robic rzeczy, ktorych wczesniej by sie nie zrobiło, przelamac, choc to trudne na poczatku, ale kiedys trzeba to zrobic, zeby nie zmarnowac zycia!

Nie da sie tego przelamac. Probowalem nawet na wlasna reke antydepresantow ale czvlem sie po tym jak warzywo. Nie wiem jak sobie z tym poradzic :o

Gość gość
nie idzie