Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wariatka106

Problem z kupka u noworodka

Polecane posty

Witam mam takie pytanie czy mozliwe aby od wody z glukoza dziecko mialo problemy z wyproznianiem?? Od kilku dni jak sa straszne upaly podaje mojemu synkowi wode z glukoza bo tak wszyscy dookola doradzali gdy wczesniej mowilam ze nie bede go dopajac bo karmie piersia na zawolanie wszyscy uwazali mnie za wyrodna matke wiec wkoncu sie przelamalam i zaczelam podawac, ale zauwazylam ze synek od tego czasu jest niespokojny pobolewa go brzuszek kupke wodnista robi z ogromnym wysilkiem i tylko raz dziennie gdzie wczesniej byly przynajmniej 3. Dodam ze syn ma dopiero 7 tyg i jest karmiony naturalnie na zadanie

Gość kobra_oasis
a po co ta glukoza?? sama woda w zupełności by wystarczyła takiemu maleństwu

Gość zadzwoń
mój syn co prawda na mm więc daje wodę już od dłuższego czasu. Tylko że bez cukru i wszystko ok . A może ty coś zjadłas???

Gość kochamżycienadżycie
woda z glukozą spowodowała te problemy - osobiście pierwszy raz słyszę, że by podawać wodę z glukową :) sama woda wystarczy jeśli już chcesz :)

Gość moja mala
ma 2 msc. i tez przez to przechodziłyśmy. Glukoze dawałam ale tylko parę dni po urodzeniu. Teraz daję wode, lub herbatki rumiankowa, na przemian z koperkową. Pomagają jej na brzuszek. Kupka też jest raz dziennie, nieraz dwa. Ale to jest normalne. Tylko po porodzie robią dużo więcej.

Gość dobra matka
odstaw ta wode z glukozą i uważaj na to co jesz. Powinno sie unormować. W razie upałów podawaj herbatke rumiankową z Hipp. Mojej wystarczała pierś a też przeszłysmy przez upały tylko karmić częściej musisz. Mleko matki reguluje przemianę materii. Karm jak najdłużej a dopajanie zostaw w razie bardzo męczących upałów.

Glukoze podawałam bo tak polozna powiedziala zeby jak juz mam podawac to przegotowana wode z glukoza. Dobra w takim razie odstawie ta glukoze i zobaczymy co bedzie a ja raczej nie zjadlam nic takiego co mogloby dziecku zaszkodzic.