Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zca

Woda a skórka pomarańczowa

Polecane posty

Gość Zca

Cześć. :) Mam ostatnio zagwozdkę... od ponad dwóch tygodni ostro wzięłam się za siebie. ;) Od ponad dwóch miesięcy staram się odżywiać zdrowo (co pozwoliło zrzuci mi już 9kg!). Ćwiczenia które dorzuciłam, to zestaw na nogi i na brzuch 6W. Robię je nie tylko z myślą o kilogramach... ale (szczególnie te na nogi) z myślą i o skórce pomarańczowej. No i wszędzie gdzie się nie poczyta pisze PIJ DUŻO WODY! Dietetyczka z kolei, która mnie prowadziła przez miesiąc wspominała o wodzie, herbatkach owocowych, zielonych, czerwonych, ziołach i wodzie z cytryną, stawiając je na równi. Czy ktoś może mi odpowiedzieć jak to właściwie jest? Staram się spożywać w sumie około 3 l napojów dziennie, z czego około 1l to czysta woda/woda z cytryną (niesłodzona, ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny). Chciałabym sobie pomóc, a nie zaszkodzić... więc czy to faktycznie musi być czysta woda mineralna... czy może być z cytryną?

Gość Pani Klara
Witam. Na diecie wskazane są 2 litry samej wody plus litr innych płynów. Ale to minimum, bo organizm się intensywnie oczyszcza. Na diecie najlepiej sprawdzają się ziołowe napary, zielona herbata, świoeże soki i zwykła woda. Najlepiej z kranu bo jest całkiem dobra i bezpieczna przede wszystkim. Tu możesz sobie poczytać ile się zmieniło w ostatnich latach jeśli chodzi o wodę w kranach http://www.mpwik.com.pl/fundusze-unijne/projekt-warszawski Zakorkowanej wody nikt tak często nie kontroluje, poza tym nie trzeba inwestować w zgrzewki, czyli oszczędzisz grosza np. na jakiś zabieg u kosmetyczki, no i dźwigać nie będziesz. Pozdrawiam.

Gość Klarkaaa
a woda z cytryna? to sie wreszcie nadaje na diete czy nie?

Gość Ona_Malo_Chuda
no właśnie to jest dobre pytanie, ktoś się może zna?

może być woda, herbatki (byle nie mocna czarna), zupy - tak na prawdę każde płyny się nadają do nawadniania organizmu. Jednak trzeba pamiętać o rozsądku ponieważ bardzo łatwo pijąc wodę można się ... odwodnić! Im więcej pijemy tym większa jest diureza i wypłukujemy pierwiastki odpowiedzialne za gospodarkę wodno-elektrolitową (inne minerały również. 3 litry wody to za dużo.

Gość Zca
No ciekawe - moja dietetyczka powiedziała mi że wszystko zależy od organizmu i wysiłku fizycznego i że 3 l to takie optimum dla osoby, która ćwiczy godzinę dziennie. Ale tez nie wiem czy ta woda z cytryną może zostać postawiona na równi z wodą mineralną i czy tak samo wypłukuje toksyny.

Ją proponuję poczytać o wodzie strukturalnej,sama ją pije od jakiegoś czasu na czczą z sokiem z cytryny ,później samą i zielone herbaty,jeśli pijecie kawę to jest większe zapotrzebowanie na płyny

Gość Zca
Póki co żadnej odpowiedzi na swoje pytanie nie dostałam. No nic. ;)

Gość woda z cytryną na pewno
nie zaszkodzi , bo ma dużo wit C ;) a jak będziesz pić niegazowaną mineralną z cytryną to na pewno będzie dobrze , ja bym się tam kranówy nie czepiała bo jestem z Rzeszowa a woda tutaj to po prostu syf , podobnie w Sanoku czy Jarosławiu ;) tu się kranówę filtruje specjalnymi filtrami dodatkowo albo gotuje niegazowaną na kawę czy herbatę