Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuśka007

Pieluchy wielorazowe - kto używa?

Polecane posty

Gość Mamuśka007

Jak w temacie. Jakie macie doświadczenia?

Gość Miliana23
tetrowe? a kto by to prał?

Gość chyba nie chodzi o tetrowe,
tylko wielorazowe. Tez jestem ciekawa jak sie sprawdzaja.

Gość Mamuśka007
Wielorazowe. Nie muszą wcale być z teatry, chodzi mi o te nowej generacji.

Gość Miliana23
dajcie linka czy coś jak to wyglada te nowej generacji jesli to nie tetrowe

Gość Mamuśka007
Up

Gość mamamamamada
Długo zastanawiałam się nad tą formą pieluchy ale jednak zdecydowałam sie na pieluszki jednorazowe. na początku używałam pampersów bo dla noworodka to chyba najlepszy wybór (delikatne dla pupci nie zbrylają się i łatwe w użyciu dla laików) ale po 3 miesiącu zaczeliśmy stosować pieluszki biedronkowe Dada (tanie i dobrej jakości). takie wielorazówki to musisz przepierać a później dopiero prać w pralce... kupić też ich trochę musisz a cene tez swoją mają. jeszcze tylko pytanie czy chcesz je stosować z "oszczędności" czy masz jakieś inne powody?

Gość dgvfdgfdg
Ja używam od 7 mieś. i jestem bardzo zadowolona :) jednorazówek nie używam odkąd zaczęłam pieluchować wielorazowymi.

Gość Mamuśka007
Głównym powodem jest to, że dzieci podobno rzadziej się odparzają, no i nie zawierają chemii obecnej w pampersach. Cena jest drugorzędna.

Gość Mieszkam w Austrii
i przez 3 miesiące używałam pieluchy wielorazowe popolino i mogę powiedzieć że najtrudniejsze było suszenie wkładów pieluchy , uzbieranie odowiedniej ilości (drogie ceny tych pieluch) , praca jaką trzeba było włozyć w utrzymaniu w czystości (pierwsze oczyszczanie i którkie namaczanie, pranie , suszenie). Dużo energii schodzi na takie pieluchy (odpowiedni płyn do prania - ekologiczny, częste pranie i zuzywanie prądu). Pieluchę trzeba zmieniać na biedę że tak powiem co 2 godziny a przy noworodku i częstych kupach można zwariować z tym praniem i czekaniem aż wyschną bo niewiele zapasu zostało poza tym pupcia dziecka jest szybciej wilgotna po tych pieluchach bo nie mają żadnego wkładu absorbcyjnego wilgoć (jedynie mocz i luźny stolec ale nie chronią pupy przed wilgocią). Ja stosowałam 3 miesiące , dłużej nie dałam rady bo za dużo czasu musiałam wszystkiemu poświęcić.

Gość Mamuśka007
Hmm, to niezbyt pozytywnie. Ktoś jeszcze się wypowie?

Gość mama-85-krk
No i to jest właśnie mylne rozumowanie, takie pieluszki nie są drogie. Primo: po pięciu minutach szukania ( maluchy mają już 7 i 5 latek, dawno wyrosły z pieluch ) znalazłam dobry i tani sklepik : http://www.krainapieluszek.pl/ Secundo: Nie trzeba być geniuszem matematycznym, żeby porównać cenę kilku, max kilkunastu pieluszek wielorazowych i zakupów przez cały czas jednorazowych pampersów. Ponoć dziecko zużywa takich jednorazówek do 6000, więc rachunek jest prosty.

Gość KrzysiaPysia
Dziewczyny tetra to przeżytek, używałam pieluszek mother-ease, nie dość że wydałam na nie połowę kasy niż na jednorazowe to jeszcze maluch miał zapewnione szerokie pieluszkowanie i zero alergii. Reklamą szeptaną znalazłam nie żadne chińskie tylko kanadyjskie pieluchy mother-ease które szczerze polecam bo są jakościowo najlepsze i zostawię je kolejnemu dziecku