Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EJM

Diata Norweska :) Kto sie przyłączy ?? :)

Polecane posty

PIERWSZY DZIEN CZAS START !! Właśnie zaczełam podobno cudowna diete jaka jest Dieta Norweska :)

DIETA NORWESKA - GREJFRUTOWA DZIEŃ I: Śniadanie: grapefruit, 3 jajka, herbata/kawa Lunch: grapefruit, 3 jajka, herbata Obiad: 3 jajka, surówka z warzyw, sucharek, herbata DZIEŃ II: Śniadanie: grapefruit, 2 jajka, herbata/kawa Lunch: grapefruit, 2 jajka, herbata Obiad: wołowina, surówka z warzyw , herbata DZIEŃ III: Śniadanie: grapefruit, 2 jajka, herbata/kawa Lunch: 2 jajka, szpinak, herbata Obiad: 2 kotlety z kurczaka (GOTOWANE!!!), surówka z warzyw, herbata DZIEŃ IV: Śniadanie: grapefruit, 2 jajka, herbata/kawa Lunch: grapefruit, surówka z warzyw, herbata Obiad: 2 jajka, twaróg, gotowany szpinak, sucharek, herbata DZIEŃ V: Śniadanie: grapefruit, 2 jajka, herbata Lunch: 2 jajka, szpinak, herbata Obiad: ryba gotowana, surówka z warzyw, sucharek, herbata DZIEŃ VI: Śniadanie: 2 jajka, grapefruit, herbata Lunch: sałatka owocowa Obiad: wołowina, surówka z warzyw, herbata DZIEŃ VII: Śniadanie: grapefruit, 2 jajka, herbata Lunch: grapefruit, zimne mięso z kurczaka, pomidor, Obiad: grapefruit, zupa jarzynowa, kurczak, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, herbata

Stosowałam różne diety, zawsze z mizernym skutkiem.... Postanowiłam jednak wytrwać w tej diecie i poświęcić się dla tych 10 kg przez te 14 dni. Mam nadzieje, że mi sie uda.... WAGA : 67,4 WZROST : 168 cm

Codziennie będe pisać ile kg schudłam..... Poczytajcie sobie o tej diecie i zapraszam do wspólnego odchudzania.

Gość fuj fe
jajka i jajka watroba ci wysiadzie

Spokojnie na białkowej mi nie wysiadła to na tej tez raczej nie. Taka jest dieta Norweska. Dużo osób ją stosowało i były rezultaty. Jest na drugim miejscu pod względem diet które przynoszą rezultaty. Nie znasz się to nie komentuj.

Gość a odwrotnie
EJM napisz mi proszę która jest na pierwszym miejscu, stosowałam już dietę norweską i jak dla mnie jest super, zamierzam się przyłączyć tylko pod innym zaczernionym nikiem. Mam do zrzucenia 34kg. Moja waga to 94 kg przy wzroście 163 cm. Tylko u mnie jest jeden plus albo i minus, mój organizm szybko chudnie i odwrotnie. Jak zacznę zamelduję się że to ja, życzę powodzenia.

Na pierwszym miejscu jest dieta kopenhaska. Przeszłam również przez diete białkową, Straciłam w miesiąc 8 kg, niestety poźniej jednak sobie popuściłam z jedzeniem i waga wróciła nawet o kilka kg więcej. Też mam ten sam problem, szybko przybieram nawet do 3 kg lub więcej w tydzień i tyle samo zrzucam. Zawsze musze uważać na to co jem. NIgdy nie było tak żebym mogła jeść przez dłuższy okres to na co mam ochote, musiałam nie raz odpuszczać lub mniej jadłam w inne dni.... Dzisiaj zobaczyłam na wadze 65,9 więc przez jeden dzień sporo mi zleciało. Dodatkowo wczoraj jak zaczełam dietke biegałam z rańca. Dla mnie to była katorga bo nie cierpie biegać, nie nawidze !!! Dałam rade jakieś 15 minut na sam początek wystarczy no i brzuchy różnego rodzaju :)

1. kopenhask, 2. norweska, 3. białkowa. Dokładnie tak wygląda ranking rygorystycznych diet na których jak dotrwasz do końca dużo chudniesz. Trzeba mieć sporo silnej woli.

Zaczęłam dziś , wcześniej pisałam pod pomarańczowym nikiem..... Jestem po śniadaniu, zaopatrzona w produkty, zobaczymy jak pójdzie, zawsze byłam nastawiona że muszę na siłę, tym razem nie, staram się o tym nie myśleć , a jeżeli już to robię to dla siebie. Pomiaru dokonam dopiero po skończonej diecie, od poniedziałku gimnastyka i chodzenie. Trzymam kciuki za nas dwie, wystartowałyśmy prawie równo. Mam nadzieję że wpadek nie będzie, trzymaj się, będę tu zaglądać w miarę możliwości, bo dużo pracuję. Pozdrawiam.

Gość ojgfdxzszz
norweska nie jest zdrowa a to ze ma 2 miejsce pod wzgledem chudniecia nie oznacza ze jest zdrowa buahahahah

Pierwszy dzień poszedł bardzo ładnie, najgorzej było wieczorem, ale po zjedzeniu ciemnego pieczywa głód ustąpił, po za tym byłam troszkę śpiąca, ale ogólnie oby tak dalej , pozdrawiam.

Chyba zdaje sobie sprawe , że nie jest zdrowa !! Ten ranking jest o dietach pod względem szybkiego chudnięcia !!! Dzisiaj mija 3 dzień na wadze 65,4 :) Więc nie jest tak źle :) Trzymam za nas kciuki :)

Ja właśnie skończyłam ostatni posiłek, z tym ze dziś zmieniłam kolejność, w pierwszej kolejności zjadłam wołowinę z warzywami a teraz jajka z drugiego śniadania i ostatni kawałek wołowiny z warzywami, niestety niedziela nie sprzyja tego typu sprawom, ale nie zjadłam nic z poza listy i to jest sukces, koniec drugiego dnia, juto gimnastyka i spacery, czuję się pełna i o wiele lepiej jak wczoraj, reasumując jestem zadowolona. Ktoś napisał że ta dieta jest nie zdrowa, a która jest zdrowa? Optymalna Kwaśniewskiego gdzie organizm dostaje tłuszcze i cienko z witaminami, czy może Dukana gdzie góruje białko? Najbardziej normalna wydaje się jeszcze Diamondów, ale nie cud diety na schudnięcie, chyba lepiej zastosować się do najbardziej odpowiadającej niż wyglądać jak słoń. Zresztą czy ktoś komuś każe stosować dietę, to jest wybór indywidualny. Pozdrawiam Cię EJM

Nie miałam przez te dni neta więc nie mogłam nic napisać. Też zmieniłam kolejność. Pierwszy posiłek jem późno bo nie jestem przyzwyczajona do śniadań.... Własnie jem pierwszy posiłek. Waga na dzisiaj 64 więc 3 kg mniej - zawsze to coś :) Mam nadzieje, że wytrzymamy do końca :)

Gość Stosowałam kiedyś
i mimo mega silnej woli, któe trzeba mieć to chyba warto. Bo efety są. Lekko nie jest, po kilku dniach jajka stają w gardle ale te 2 tyg nie zrujnują Was a oczyszczą i dadzą kopa na dalsze odcchudzanie. Byle po jesc rozsądnie. Po niej polecam Wam turbo.

Gość jaja ja chcę ale
dopiero za 5 dni bo kończę właśnie kopenhaską 5 dni mi zostało. Potem przechodzę na norweską. Na kopenhaskiej w 8 dni mi zleciało 5 kg (dodam ze nie obżerałam się przed nią bo byłam na nisko węglowodanowej a wcześniej na dukanie wiec to nie woda a prawdziwy spadek wagi). Liczę ze i na norweskiej z 5 kg spadnie.

Stosowałam kiedyś Dzięki za podpowiedź o tej diecie Turbo nie mam zielonego pojęcia, ale sobie znajdę informacje, też uważam ta dietę norweską za w miarę rozsądną, nie ma diety cud, w każdym razie dzięki za info EJM Trzymam się cały czas, nic nie zjadłam z poza listy, tylko wczoraj buraki gotowane troszkę. Dziś jestem 4 dzień i jak bym miała schudnąć nawet tylko 4-3 kg to uważam że warto, czuję się lżejsza i ta świadomość że coś się robi dla siebie bardzo buduje. Czuję że wytrzymamy, naprawę można, ona nie jest drakońska. Pozdrawiam dziewczyny serdecznie i za każdą radę dziękuję.

jestescie jeszcze?? ja mam 21 lat 165/waze 55 kg chciala bym schudnac to 5 kg. po urodzeniu dziecka przybylo mi 10. wczesniej wazylam 45. takze razem z wami zaczynam diete ..ale od jutra :))

Ja zaczynam od jutra lub pojutrza. :) Powiedzcie, te 3 jajka są obowiązkowe? :O Mi zdecydowanie wystarczy 1, a 2 to już max, trzech w sienie nie wcisnę bo nie przepadam za nimi. Tak więc zamiast 3, będę jeść 1-2 jajka. :)

Cześć dziewczyny! Mam 22 lata i odchudzam się odkąd tylko pamiętam, teraz ważę 85 kilo przy wzroście 175cm i po prostu mnie to już przerasta, byłam na praktycznie już wszystkich dietach, najwięcej schudłam na Dukana, bo aż 8 kilo, ale nie mam silnej woli, więc od razu wróciłam do dawnych nawyków żywieniowych i bach, jo-jo ;( Za niecały rok mam ślub, mój chłopak tak się stara, schudł 10 kilo, przypakował, wygląda jak model Calvina Kleina, a ja co? Taka kluska, mimo, że wysportowana i zawsze miałam wianuszek facetów wokół siebie, chudsze koleżanki mi zazdrościły powodzenia. Nadeszła pora zakończenia mojej odwiecznej walki, chcę pokazać wszystkim, że jednak mogę! Dlatego proszę Was byście przyjęły mnie pod swoje skrzydła, bo sama chyba nie dam rady! Chcę rozpocząć norweską w niedzielę, naprawdę mi zależy by schudnąć, chociaż 6 kilo, chociaż postaram się więcej! Jajka uwielbiam i mogę jeść na okrągło, ale problemem jest szpinak, którego wgl nie będę jadła, seler naciowy, który po prostu mam nadzieję przełknę i popiję wodą, i pomidory których od dziecka nienawidzę, ale może jak wrzucę je w warzywa razem z kurczakiem do pieca, to jakos będzie lepiej? No i grejpfruty, po prostu będę piła świeżo wyciśnięty sok bo zabawa w jedzenie grejpfruta mnie nie interesuje (zazwyczaj zabiera mi to jakieś 20 minut, a i tak nie za bardzo go lubie, ale sok szybko wypiję). Tak więc będę się meldować z wagą i postępowaniami i będę Was dopingować! Powodzenia!!!

Gość Uroczy Roman
W Norwegii rosną grejpfruty ? Ja myślałem, że Norwegia to kraj na północy Europy, który swoje żywienie opierał w większości na mięsie ryb.

W ogóle dziewczyny, myślicie, ze zamiast gotowanego mięsa może być pieczone w piekarniku? Wole pieczone no i jak z warzywami to więcej witamin zostaje ;]

No ale gdzie jest powiązanie? :D To, że norweska, to nie znaczy, ze sie je typowo norweskie produkty ;] Została ułożona w Norwegii, stąd nazwa :)

Gość Asik777
Hej:) Bardzo proszę o wypełnienie ankiety - "skuteczność wybranych diet odchudzających w stosunku do spadku masy ciała", która jest mi niezbędna do napisania pracy magisterskiej. Skierowana jest ona do osób które kiedykolwiek stosowały dietę odchudzającą. Proszę o szczere odpowiedzi. Ankieta jest całkowicie anonimowa. To zajmie Ci tylko chwilkę a mnie może pomóc oto link do ankiety : http://moje-ankiety.pl/respond-29215.html

Gość rozwiewam watpliwosci ....
no na takiej niezdrowej glodowce schudniesz, oczywiscie ze schudniesz. ogranizm nie wyrabia, wiec sie spala = ty tracisz wage. ale po diecie kilogramy wroca, bo zaczenisz jesc to co wczesniej jadlas. nie mowiac, ze wyniszczasz organizm. efekty beda dopiero za kilka lat, wiec teraz myslisz, ze nic ci nie jest. dzieci :o

Gość rozwiewam watpliwosci ....
i jeszcze pisze ta lebiega, ze nie bedzie jesc grejpfruta tylko wyciskac sok, czyli wyrzucac do smieci to co wazne :o zalamac sie idzie.