Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opieka ukraina

opiekun osoby starszej - ukraina

Polecane posty

Gość opieka ukraina

witam szukam pracy jako opiekun osoby starszej na ukrainie. czy mógłby polecić ktoś oferty od razu mówie że nie chce w innym kraju niż ukraina.

Gość opieka ukraina
up

Gość ramtamtaritam
no to powodzenia w wycieraniu tylkow za marne grosze :D

Gość DeeDeeDee
Może raczej spróbuj na jakichś tamtejszych serwisach ogłoszeniowych. Szukać, albo może samodzielnie napisz o tym jakie masz doświadzczenie, zalety itp.?

Gość kjhgfdiuytrejhgf
nie wiem na jakim powziomie jest twoja inteligencja,skoro pytasz polakow o prace na ukrainie!

Gość opieka ukraina
niemam za dużego doświadczenia w tej branży ale jednak wolałbym ukrainę niż niemcy czy wielką brytanie gdyż do tamtych narodów nie mam szacunku a ukraina jest bliska memu sercu. i się tam lepiej czuje. myśle że ukraińscy dziadkowie i babcie tak samo potrzebują opieki jak i niemieccy czy z innych krajów. ale jestem sumienny,pracowity i kocham ukrainę dlatego tam bym chciał pracować i sie tamtymi dziadkami opiekować a nie szwabskimi.

Gość DeeDeeDee
Nie jestem pewna, czy tam jest aż tak duże zapotrzebowanie. Ukraina jest pełna ludzi, którzy szukają jakiejś w miarę dobrze płatnej pracy i nie wydaje mi się, by mozna bylo w ten sposob tam zarobic w jakis sensowny sposob. Bylam pare razy w Kijowie, poza tym to tylko w pomniejszych wioskach przy okazji wypraw w góry, więc nie mam wielkiego rozeznania. Po prostu tak mi się wydaje.

Gość przestancie juz w koncu!!!!
gnoje nabijac sie z Ukrainy :O Naprawde to jest wrecz niesmaczne. W PL akurat jest ten sam syf co na Urainie wiec nie macie sie z czego smiac. Juz nie moge czytac tych topikow nasmiewajacych sie z Ukrainy :O Dajcie spokoj! Prosze!

Gość DeeDeeDee
W Polsce nie jest ten sam syf co na Ukrainie. Na wsi owszem - bieda aż piszczy, ale ile razy byłam nad polskim morzem i zrobiłam sobie wycieczkę-spacer "wgłąb lądu" to 3-4 kilometry za tymi miejscowościami wypoczynkowymi zaczyna się koszmar. To samo we wsiach na kielecczyźnie czy podkarpaciu (w innych rejonach się nie orientuję). Góry mają dzikie i 100 razy piękniejsze niż nasze (chociaż nasze też piękne). Papierosy mają dobre. Lwowa nie lubię. Jak zobaczyłam Kijów to mi dech odebrało. Po ulicach jeżdżą same suv-y, kombi albo takie w stylu Porche. Tam pierwszy raz w życiu zobaczyłam Maybacha. (W Kijowie oczywiście) dziury w drodze nie uświadczyłam. Jeśli to był żart, to go nie zrozumiałam. Czytając ten post założyłam bezmyślnie, że może jesteś wykwalifikowanym pielęgniarzem i jesteś zafascynowany tamtejszą kulturą /ewentualnie poznałeś jakąś Ukrainkę, zakochałeś się i chciałbyś zamieszkać w jej kraju. Jeśli wątpisz w istnienie naiwniaków, to proszę bardzo - jestem żywym dowodem na to, że nie wymarli. Jeśli natrząsasz się z poziomu życia na Ukrainie, to życzyłabym sobie, żebyś opowiedział ten dowcip na miejscu a nie tutaj. Gdyby Ukraińcy nie byli tacy dumni i niezłomni, to nie tak dziś by Ukraina wyglądała. Nie zafundowaliby im wielkiego głodu, przez który połowa kraju wymarła, a potem właściwie drugiego takiego - już po II wojnie. Pochodzę z podkarpacia, urodziłam się w czasach, kiedy dzieciom tłukło się do głów, że Ukraińców trzeba nienawidzić, bo mordowali niewinnych Polaków na setki najwymyślniejszych, najokrutniejszych sposobów. Tak już mam, że mam spore zaufanie do materiałów historycznych. Więc czytałam, czytałam, czytałam... Nawet znalazłam jeszcze ludzi, z którymi mogłam porozmawiać. Kto zaczął - nie wiem. Wiem, że żadna strona nie pozostała dłużna. Mam znajomych na Ukrainie. Z czasem przestaję im się dziwić, dlaczego nie znoszą Polaków - poza tymi nielicznymi wyjątkami i osobami, które osobiście poznali. Jeszcze trochę i przestanę się przyznawać do tego, skąd jestem, bo mi wstyd.

Gość ty sam sobie podcierasz
ramtamtaritam no to powodzenia w wycieraniu tylkow za marne grosze a ta chociaz cos dostanie.hehe.

Gość przeciez to ukrainki
Przybywaja do polski na sprzataczki xzy podcieranie tylkow... Albo pracuja jako tirowki. To istatnie najczrsciej

Gość ukrainki sa najlepsze
do sprzatania i ruchania. Dziwki jakich malo w swiecie. Sprzataja natomiast dobrze i dokladnie i to za mala kase :D

Gość Żeberko
Nie zdajecie sobie sprawy ile na Ukrainie mieszka bogatych ludzi. Jedźcie w okolicę Odessy. Tam okolica wyglądać zaczyna jak Emiraty Arabskie. Że nie wspomnę ile ropy do wydobycia na południu czeka na odpowiedni moment.

Gość co z tego????
Ukrainki sie kurwia, znane sa z tego w calej Europie a Ukraincy to w wiekszosci tepe mloty :D

Gość prezesekk
no ale na ukrainie niema ciapoli i muzułamnów. byle że mówimy o mniejszośći tatarskiej ale to i tak inni muzułamnii niż ci w anglii czy holandii co w burkach po ulicy łazą.

Gość eee tam, ukraincy
to taka sama dzicz jak cipaki :D Kobiety to dziwki a faceci to ich alfonsi. Dzicz!

Gość ale ostatnio ktos sie nabija
z Ukrainy non stop :D:D:D:D:D:D Ma racje, Ukraina to takie dno jak i Polska.

Gość prezesekk
e tam ukraina fajna jest ale z UK warto się śmiać to dopiero jest dno.

Gość to dlaczego nabijacie sie
z Ukrainy i Ukraincow? Piszecie, ze Ukrainki to dziwki a mowicie, ze sie nie nabijacie. Kretynskie polaczki :D

Gość Żeberko
Jeszcze będziecie na tą Ukrainę zapierdalać za chlebem. A wasze dzieci na pewno.

Gość prezesekk
masz rację ukraina już nie wiele się różni od polski. a pewnie jak polska będzie tak rządzona jak jest teraz to już widzę te masy polaków emigrujące na ukrainę za chlebem.

Gość ojjusd
ale z was idioci, aż żal czytać. Ciekawe ilu z was było kiedykolwiek na Ukrainie lub poznało conajmniej kilkunastu/kilkudziesięciu Ukraińców by móc się wypowiadać. Gówno wiecie na temat tego kraju.

Gość denimo denima
Kijow moze i jest bogaty, ale na Ukrainie jest bieda i korupcja. Dorabiaja sie ci, co maja znajomosci, a reszta kraju klepie biede. Jako opiekunka do osob starszych niestety kariery nie zrobisz.

Gość opieka ukraina
denimo denima a w polsce to samo jest.dlatego rozważam wyjazd na ukrainę i opiekowanie się jakimś ukraińskim emerytem. bo jak myśle opiekować się starym szwabem i nazistą który zabijał moich dziadków to mi się odechciewa niemiec.

Gość denimo denima
chyba nie znasz dobrze historii, z Ukraincami tez w czasie wojny mielismy na pienku, oni popierali Hitlera, bo Stalin tak dal nam popalic. I nie bardzo kochaja Polakow, bo my im partyzantke teplisimy (tzw bandy UPA) A co do korupcji, to na Ukrainie jest o wiele wieksza niz w Polsce, przeciez tam tepia opozycje (aktaulie Julie Tymoszenko) i kraje zachodnie ich bojkotuja, w ogole co tam sie dzieje to az smutno o tym czytac, wiec co tu w ogole porownywac.