Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuskaa1

Pokojowka w hotelu- pomocy!

Polecane posty

Gość Kuskaa1

Dziewczyny czy ktoras z was pracowala jako pokojowka w hotelu w londynie? W poniedzialek mam spotkanie w agencji o prace pokojowki a naczytalam sie troche o tym i az mi sie rece ze strachu trzesa jak to bedzie, slyszalam zr bardzo ciezko. Czy tak jest wszedzie?? Nie boje sie pracy ale tez mam jakis limit i boje sie ze wysiade:/ a bardzo potrzebuje pracy natychmiast:( jestem pod sciana i nie wiem co zrobic!

Gość kobieto nie masz mozliwosci na
inna prace, jak jak pracowalam w hotelu jako pokojowka to znienawidzilam sprztanie, to wyzysk i inne spojrzenie na ludzi, ze to swinie i brudasy.

Gość szz
moja kuzynka pracowała w hotelu w londynie jako pokojówka. Nie powiem ci dokładnie jak jej tam było, ale opowiadała że praca ciężka,w pośpiechu. Ludzie bałaganili i brudzili w pokoju ze zwykłej złośliwości ale czasem podczas sprzątania pokoi mozna było znaleźć jakies wartościowe przedmioty zapomniane lub zgubione przez gości. Moja kuzynka znalazła kilka banknotów, czasem drobne, raz bielizne i bransoletkę

Gość Kuskaa1
Moze i jest mozliwosc ale tam wiem ze z tej agencji biora ludzi od razu a zalezy mi na czasie. Pewnie bede szukac caly czas czegos innego ale na obecna chwile jestem zmuszona isc do hotelu.

Gość dsfgjldsk;jgldskjgkldfg
hehe mam nadzieje ze nie pracuje tam zadna polka,jesli tak zmywaj sie i to szybko!!! beda toba zadzic i przeganiac, i wyzysiwac. nie usiadziesz na tylko na chwile bo cos ci zarac kaze robic. Ja pracowalam dawno temu i nigdy w zyciu wiecej!!! aa i uwazaj bo laski tam kradna co sie da..zeby nie poszlo na ciebie!

Gość Kuskaa1
Mam nadzieje ze jakos tam bedzie oby mnie nie powykanczali hehe:) a ile pokoi srednio jest na dzien??

Gość sagankaaaaaaaaaa
ja tak pracuje od roku tylko w Hol. Da sie tylko trzeba trafic na fajny hotel. U mnie norma to 17 na dzien, to jest 7,5 godz a w 2 filii 14.

Gość karen242
dziewczyno jak już chcesz pracować jako pokojówka to nie przez agencje ...zatrudnij się bezpośrednio w hotelu .Agencja bedzie rzerować na tobie i wypłacać Ci mniej niż minimum i prace będziesz mieć na akord .ja jestem bardzo dobrze w temacie i wiem co potrafią robić agencje z dziewczynami.Jesli znasz angielski choć trochę to szukaj pracy bezpośrednio w hotelach...broń boże przez agencje...

Gość karen242
w razie gdybyś potrzebowała pomocy w szukaniu pracy na normalnych warunkach ...nie przez agencję ...odezwij się mogę pomóc

Gość Kuckaa1
Ale jak inaczej jak nie przez agencje? Generalnie zalezy mi na czasie a wiem ze przez agencje jest jednak szybciej

Gość karen242
pracuje w 5* hotelu ...angielski pracodawca podaj emaila to się odezwę do ciebie

Gość Kuckaa1
A czymoglabys mi Twojego podac? Magda g r n @ hotmail. Com

Gość Kuckaa1
Kurde nialam sie o Twojego zapytac ale wkocu napisalam swojego a zapytania nie zmazalam ehh:)

Gość karen242
napisz porządnie adres e mailowy bo póki co sa jakies w nim błędy i nie można nic wysłac do ciebie

Gość dzbanek z woda
racja, ze na kontrakt najlepiej, ale bez doswiadczenia nie zawsze mozna kontrakt zdobyc. No i agencja zapewnia mieszkanie i tygodniowki a na kontrakcie pierwsza pensja jest po ok miesiacu do poltora. Przynajmniej w Holandii....moj hotel nie daje kontraktow, siedze w nim od roku tylko dlatego, ze mi wygodnie-pozycje mam juz wyrobiona, nie musze sie szarpac od nowa....lenistwo wiem......

Gość z doświadczeniem jestem,
pracowałam jako pokojowa w hotelu ****, masakra, ciągły bieg,pośpiech,ludzi do pracy mało pokoi multi i 15 min na 1 pokój, 5-6 godzinek więc wiele nie da się zarobić,po dwóch miesiącach nie wiesz jak się nazywasz, przeniosłam się na linię produkcyjną,minimum 8 godzinek zapewnione,jak chcesz to siedzisz dłużej, większa kasa i lżejsza praca, jeśli znasz język to proponuję puby,z samego napiwku wyzyjesz,wszystko byle nie hotel ODRADZAM!

Gość wrrrrrrr
Wow! Ale wy macie ambitne prace! Pokojowka w hotelu, ktora kradnie i podnieca sie znalezionymi majtkami. Tepa laska przy tasmie produkcyjnej lub zmywaku. A szczyt mozliwosci to umiec angielski i przyjac sie .... do pubu buhahahahaha :D Az tak nisko sie cenicie? OMG...

Gość Lindsey83
Przecież pokojowa też dostaje napiwki! Ja pracowałam w Niemczech w hotelu ****, praca ciężka fizycznie i również męcząca psychicznie ze względu na czasem skrajne śmierdzące sprawy, ale 800 euro + na wyjazdy zostawiane napiwki pod poduszkami to nie jest źle. Troche więcej o pracy napisałam tu http://www.sprawdzprace.pl/praca/opinie/niemcy/turystyka-hotelarstwo/pokojowasprzataczka-hotelowa/opinia-15/

Gość dfghytrfdxc
nie ma porównania między pracą pokojówki w Niemczech a w Anglii!!!

Gość ja, pokojowa
""Przecież pokojowa też dostaje napiwki!"" taaaaaaa, w co dziesiątym pokoju 2 funty pod poduszką - tygodniowo wyjdzie z jakieś 8 - 10 funtów - aż nie wiem na co wydać!

Gość pomaracza wszystko wszystko
do wrrr Ale tutaj nikt nie wspomniał nic o zmywaku debilu albo debilko.

Gość pomaracza wszystko wszystko
Może i zostawiają napiwki, ale te wcześniej są zabrane przez szefową pokojówek.

Gość Nigdy never ever !!
Nigdy wiecej , pracowałam miesiąc w travelogde 1,44 funta za pokój ,dostaniesz ich z 15-20 , brud , zwłaszcza w weekendy robisz je 6-7 godzin " Wyzysk starszny!!!

Gość pozegnianie z yeti
Jesli nie masz wyboru i musisz tam isc do pracy to idz i zobaczysz jak jest. Moze nie bedzie tak zle, zreszta, jesli nie masz wyboru to zadne komentarze na forum ci nie pomoga.

Gość internetowy poeta
jaki hotel ? hilton paddington albo euston moze? a moze cos z korporacji milennium &copthorne ? Ja znam osoby ktore pracowaly na roznych stanowiskach w tych hotelach 4-5 gwiazdkowych i jest TRAGEDIA. Moim zdnaiem idz sprobuj jak jestes pod sciana, poznasz troche ludzi, i rozgladaj sie dalej. Nie jest to praca na dluzsza mete, bo nic z ciebie nie zostanie :(.

Gość koleżanka po fachu
pracowałam w premier inn, na part time bo tak mi pasowało, nie nawidziałam tej pracy, koszmar, byłam tak zmęczona po scieleniu kolejnego łóźka że mi ręce wysiadały, na pokój 20 minut, który jest zasyfiony od podłogi po sufit, nigdy więcej

Gość gość
musze sie zgodzic, ze jest bardzo ciezko, non stop jestem zalana potem. Od tygodnia pracuje w 4-ro gwiazdkowym hotelu, dzis przydzielono mi na 6 godz 16 pokoi. Wszystko zalezy od dnia, gdyz ostatnio sprzatajac 15 mialam juz dosc i plakalam nad swoim losem... Pocieszajacy jest fakt, ze jest bardzo mila atmosfera i nikt nie stoi nad glowa mowiac, ze to czy tamto jest zle... pelna kulturka i przyjazna atmosfera ;) chyba gdyby nie to zrezygnowalabym po 1 dniu... praca wykancza psychicznie i fizycznie.

Jeśli ktoś ma kontakt z KAREN242 to ja jej szukam. Będę w maju w Londynie szukać pracy a ona na łamach tego forum wspominała coś o pomocy... może pomogłaby także mi.

Gość MagdaDOLNYŚLĄSK
dziewczyny ratujcie :) jestem po turystyce ze specjalnością hotelarstwa, co prawda nie to miałam robić w życiu (powiedzmy przekwalifikowałam się), ale bardzo mi się spodobało, a obecnie szukam roboty w 4 może 5 -gwiazdkowym hotelu, ewentualnie bardzo kręci mnie także robota na statkach wycieczkowych, problem w tym, że wszędzie jedynie z doświadczeniem i to nie byle jakim, najlepiej w hotelu o tym samym poziomie, ale to jakaś farsa, bo każdy hotel ma własne standardy, więc tak czy siak dany hotel i tak musi mnie przyuczyć, więc jak ja mam zdobyć to doświadczenie niby? na studiach i tak cudem(!) załatwiłam sobie praktyki w hotelu 2 i 3 gwiazdkowym, było całkiem ok, wiadomo, że to ciężka praca i może nie było takiego szału jak w hotelach luksusowych, ale swoje też trzeba było zrobić i to porządnie, nie wiem czy to problem mojego miasta czy tak jest wszędzie trudno zdobyć to doświadczenie, ale poradźcie co robić? Nie mam też za bardzo perspektyw w Polsce, przynajmniej w moich okolicach, toż to dziura normalne, dla kobiet praca to max na kasie czy na taśmie w takim LG czy Toshibie....a tak to pozostaje jedynie chłopa znaleźć, dzieci robić i żyć z marnego socjalu...sorry, ale ja pragnę czegoś więcej, angielski ogarniam, pracy się nie boję :)

Gość gość
ale to nie nasza wina, że wybrałaś studia po których nie ma pracy w twojej okolicy a z angielskim który "ogarniasz" w Anglii masz szanse najwyżej na pracę w magazynie, ewentualnie na sprzątaniach (jeśli masz prawo jazdy)