Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgusia.93

harmonet i inne pytania

Polecane posty

Gość olgusia.93

cześć dziewczyny. jestem po wizycie u ginekologa, wyczekanej, mam 18 lat, dostałam receptę na 3 opakowania harmonetu po nieudanej próbie z kilkoma opakowaniami yasmin. naczytałam się różnych rzeczy w internecie, w stylu 'te tabletki mają minimalną ilość hormonów, więc na niektóre dziewczyny nie działają, zapewniają gorszą ochronę'. jak to jest, czy ilość hormonów w tabletce wpływa na jakość ochrony? czy tabletka w której jest mało hormonów chroni gorzej niż tabletka w której hormonów jest więcej? czy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest większe gdy bierze się tabletkę o minimalnej ilości hormonów jak np harmonet? i czy znacie może osoby, które mimo brania właśnie harmonetu regularnie, bez biegunek, wymiotów i zapominania zaszły w ciążę? prosiłabym bardzo o odpowiedź.

"w stylu 'te tabletki mają minimalną ilość hormonów, więc na niektóre dziewczyny nie działają, zapewniają gorszą ochronę'. jak to jest, czy ilość hormonów w tabletce wpływa na jakość ochrony? czy tabletka w której jest mało hormonów chroni gorzej niż tabletka w której hormonów jest więcej? czy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest większe gdy bierze się tabletkę o minimalnej ilości hormonów jak np harmonet?" Nie, nie, nie! Mogę Ci napisać, że brałam harmonet przez dwa lata i w ciążę nie zaszłam, ale to nie ma najmniejszego znaczenia. Szczerze mówiąc ja nie wierzę w ciążę przy prawidłowym przyjmowaniu tabletek. Dziewczyny, które tak piszę według mnie nie były po prostu świadome tego, że coś zaburzyło skuteczność antykoncepcyjną.