Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaMałpki

Mleko z mlekomatu a twaróg ?

Polecane posty

Może ktoś robił z mleka z mlekomatu ser twarogowy czy masło czy śmietane ? Da się wogóle ? Pisałam na forum z gotowaniem ale odzew zerowy , może Wy pomożecie

Gość hmmmh
Ja chyba jakaś mało światowa. Napisz mi co to mleko z mlekomatu?

Gość ijjkk
raczej sie nie da - moja mama probowala zrobic zsiadle mleko, a znajoma twarog i sie nie nie udalo

no taka maszyna gdzie sie kupuje butelke , a potem niby sie kupuje mleko prosto od krowy , niepasteryzowane ani nic heh ;) Pod marketami to ustawiaja czesto

w czasach jak takie maszyny nie były dostępne gospodarstwu domowemu wlewało się mleko w duży słój, włączało tv i potrząsało energicznie tym słoikiem - masło było jak ta lala:) ale koniecznie tłuste i prosto od krowy:)

Gość hmmmh
skoro stoi pod marketem to wątpię, że się da. Jak nawet niepasteryzowane to ma konserwanty bo po pół dnia stojąc tam samo by się zsiadło, ale warto spróbować a najlepiej poszukaj babci co rano stoi gdzieś na rogu ulic i sprzedaje mleko :)

One jest schłodzone te mleko ;p No własnie taka babcia jest w rudzie śląskiej hah ;p Ale nie chce mi się tam jechać , trudno poczekam az na wieś pojadę .

Gość Filetowakaja
sporobuj a pozniej nam tu napisz