Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkk

czy przy stosowaniu tabletek kochajac sie partner zawsze robi to do konca w was

Polecane posty

witam,,mam pytanie juz od kilku lat biore tabletki antykoncepcyjne z moim bylym chlopakiem jakos albo bylo przerywne do tego albo dodatkowo prezerwatywa,,ale rozstalismy sie,,zaczelam sie spotyakc z innym ktory wlasnie odszedl w milczeniu i daje mi to do zrozumeinia ale spotykalismy sie ponad miesiac kochalam sie z nim dwa razy rowniez caly czas stosuje tabletki ale boje sie ze zrobil to we mnie chociaz mowil ze nie ale jakos mu nie ufam,,nie wiem jak wy uwazacie jak stosujecie tabletyki czy kochacie sie do konca cze przerywacie,,dla mnie to jest rycie teraz a

Zawsze do końca. Jeżeli wiedziałabyś w jaki sposób tabletki chronią przed ciążą to byś się nie obawiała. Stosowanie dodatkowo prezerwatyw ma sens tylko i wyłącznie w celu ochrony przed chorobami przenoszonymi drogą płciową.

ja sie zawsze obawialam nie chcialam zeby facet do konca sie we mnie spuszczal,,taka jestem ,,dlatego zapytalam zeby byc pewna ,,ale jesli kazda was kocha sei z facetem i facet spuszcza sie wam do konca to powinnam byc chyba spokojna,,?;-)

Tabletki działają na trzy sposoby: -po pierwsze i najważniejsze hamują owulację, więc nie występują dni płodne. Jajeczko nie dojrzewa, nie wędruje do jajowodu, więc plemniki nie mogą go zapłodnić. -po drugie-gdyby jakimś cudem tak się stało, że jednak dojdzie do owulacji (na przykład zapomnisz o tabletce czy nawet o kilku, będziesz miała wymioty lub biegunkę krótko po przyjęciu tabletki i się ona nie wchłonie, będziesz brała inne leki, które obniżają skuteczność antykoncepcyjną tabletek itp.) tabletki zmieniają Twój śluz na taki, który jest "nieprzyjazny" plemnikom, dzięki czemu trudno im przedostać się do macicy i dalej do jajowodów, gdzie ewentualnie mogłyby spotkać jajeczko. -po trzecie zmieniona jest błona śluzowa macicy, po to, aby w momencie gdyby powyższe dwie metody nie zadziałały i gdyby jednak doszło do zapłodnienia zarodek nie mógł się zagnieździć.

dzieki ze odpisalas troche mnie uspokoilas