Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAWELBEE

AXOTRET - podjęcie kuracji

Polecane posty

Gość PAWELBEE

Witam. Czytam wasze opisy co do skutków ubocznych i mam wielkie obawy co do podjęcia kuracji tym lekiem. U dermatologa byłem tydzień temu (maj 2012). Kurację przełożyliśmy na początek października. Więc jeszcze ma kilka miesięcy na zmotywowanie się aby zaryzykowac i podjąc leczenie. Moje problemy skórne zaczęły się w wieku 18 lat. Krosty pojawiały się z różną intensywnością raz było ich więc raz mniej. Był nawet okres, że nie było wcale. Jednak to był krótki okres. Dziś mam 31 lat i krosty towarzyszą mi nieustannie. Są moim drugim niechcianym przyjacielem. Stosowałem wiele maści, toników i innych specyfików, które tylko wysuszały moja skórę a efektu brak. Ogólnie moja skóra ma tendencje tłustą, krosty pojawiają sie w okolicy ust, brody i nosa. Mam kilka przebarwień jednak nie jest tak żle. Nie mam typowych objawów ostrego trądzika, jednak krosty pojawiają z różnym nasileniem. Raz wyskoczy 5szt. na miesiąc a raz jedna z poczwórną siłą wielka jak statek sputnik :). I ten rodzaj jest najgorszy, gdyż boli pół twarzy. Na dzień dzisiejszy jest nawet dobrze kilka słonecznych dni i twarz jest do przyjęcia. .....i tu po moje długiej dygresji zastanawiam się czy jest sens męczenia się i walki ze skutkami ubocznymi. .......boje się , że będę miał wysyp jakiego jeszcze nie miałem, a widziałem zdjęcia ludzi podczas takiej kuracji i doznałem szoku z jaka siła nasilają się wypryski na twarzy. Mam trochę wągier w c na nosie i w okolicach czoła i mam obawy, że podczas kuracji właśnie z nich mogą powstac krosty już sam nie wiem. Czytają wasze posty zgłupiałem ..........................

Gość Marqa
Szkoda, że nikt nie wypowiada się w temacie, bo sama się tym interesuję :( Może ktoś by coś napisał.