Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToIJa

Jak to bylo u was?

Polecane posty

Gość ToIJa

Przeczytalam dzis kilka watkow i dochodze do wniosku, ze.... jestem do tylu z przygotowaniami. Do porodu 14 tygodni a ja nic nie mam. Co prawda powybieralam juz lozka, wozki, reczniczki itp, ale zamowie je najpewniej w lipcu.. Kiedy wy kupowalyscie te rzeczy?

Gość ToIJa
up

Gość aniaaaaaaa09
ja jestem w 22 tc i mam juz lóżeczko, cala mase ciuszków, smoczki, buciki i takie tam ;) nad wózkiem sie jeszcze zastanawiam - nie wiem na jaki sie zdecydowac ;) kosmetyki pielegnacyjne i reszte dokupie pozniej moze w 7-8 miesiacu.. ale sopkojnie autorko zauwazylam, że każdy kupuje wyprawke w swoim tempie. Jedni zaczynaja zakupy od razu kiedy dowiaduja sie, że bedzie dzidzius , inni w 3 trymestrze.. wazne żeby zdążyć :) a jak czegos braknie zawsze mozna dokupic po porodzie..

Gość ToIJa
Ktos jeszcze poda swoj przyklad?:)

masz jeszcze masę czasu na to, żeby wszystko kupić. ale skoro tak Cię to martwi - zacznij od dziś

Gość lkdd
Ja w 37 tygodniu kupiłam wszystkie potrzebne rzeczy, wózek miesiąc wcześniej, a ciuszki tak po troszku przez całą ciążę. Urodziłam w 39 tc.

jeśli zamawiasz z neta to trzeba wcześniej, my musieliśmy wymienić łóżeczko i czekaliśmy chyba z miesiąc czasu, a wiadomo, trzeb skręcić, nacieszyć oko, dobrze jak postoi troche i wywietrzeje zapach nowości i nazbiera domowych zarazków :)

Gość solemijka
no ja bym ci radzila zaczac wszystko przygotowywac-moja siostra, ktoraj ciaza przebiegala bez zadnych odstepstw od normy urodzila synka w 31!!!! tygodniu!!! I tez nie miala za wiele przygotowane na przyjecie dziecka-na szczescie w tym czasie kiedy byla z malym w szpitalu-a byla ponad 4 tygodnie szwagier zdazył wszystko przygotowac tak wiec lepiej miec wszystko za wczasu a nie potem latac i zalatwiac wszystko na ostatnia chwile

Gość miszkowata
Rzeczy dla dziecka zaczęłam kupować w 4 miesiącu, byłam na zwolnieniu, więc codziennie było allegro :P Łóżeczko, materac, wózek kupiliśmy na 2 miesiące przed porodem. Nie miałam siły nigdy chodzić po sklepach. Nie kierowałam się też przesądami, że "za wcześnie".

Gość siekierkaa
ja ubranka kupiłam w 7 miesiącu ciąży, wózek na początku 9 a łóżeczko dopiero po porodzie mąż kupił.