Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usialala12345

Porod na parkowej Bialystok

Polecane posty

Gość usialala12345

interesuja mnie ceny i czy CC jest na zyczenie ??

Gość ToIJa
Cc jest na zyczenie. Cena tez mnie interesuje, bo sie zaranawiam nad Parkowa lkub Arciszem :)

Gość miszkowata
U Arciszewskich sn 1500, cc 2000.

Gość usialala12345
drooogo strasznie jak za porod pierwsza ciaze mialam w szpitalu publicznym ale nie bylo za milo i zastanawiam sie nad parkowa:)

Gość miszkowata
Drogo, niedrogo, ja przynajmniej miałam komfort rodzenia i zero zastanawiania się, czy ktoś mi pomoże, poda, poczeka, przyjdzie itp.

Gość ToIJa
Na stronach nie ma kwot za cesarki, no co wy, sprawdzalam. Tak - u Arcisza jest za 2000, dzwonilam ostatnio, na Parkowa mam dzwonic w poniedzialek i wypytac.

Gość usialala12345
hmm no tak napewno o wiele lepiej niz w publicznym:) wiecej opieki i wogole .

Gość ToIJa
A dawno rodzilas?

Gość usialala12345
aa czy ktoras z was rodzila juz na parkowej przez CC jak sie goja szwy??

Gość usialala12345
poltora roku temu:)

Gość miszkowata
Ja rodziłam 3 miesiące temu, sn.

Gość usialala12345
urodzilas bez komplikacji??

Gość miszkowata
Tak, w dwie i pół godziny, bez znieczulenia :P

Gość ToIJa
No wlasnie ja dzwonilam do Arcisza i mi powiedzieli przez tel ze nie ma cc na zyczenie ale calosc kosztuje 2000 i ww sumie nie wiem o co im chodzilo :P

Gość usialala12345
oo super szybko ja rodzilam 6 z znieczuleniem w psk.

Gość usialala12345
Toija - wydaje mi sie ze teraz nie robia na zyczenie tylko jak znajda powod a teraz wolalabym miec cesarke;/

Gość ToIJa
A jak rodzilas u Arcisza to pozniej przebywalas tam 2 doby? Jak opieka? Jakies plusy, minusy?

Gość miszkowata
Pytałam lekarza, jakie są wskazania do cc, to powiedział, że waga i ułożenie dziecka i nastawienie psychiczne matki, więc jakby była silna panika, to sądzę, że nikt by nie kazał rodzić sn. Zresztą lekarz nie może oficjalnie powiedzieć, że zrobi cc na życzenie.

Gość ToIJa
Ja slyszalam, ze robia hurtowo cesarki, wiec sama juz nie wiem., Predzej im zrobic cesarke , szast porast niz sleczec nad rodzaca 10 godzin gdy innych klientow maja ;)

Gość usialala12345
ja rodzilam w PSK . nie rodzilam jeszcze w prywatnej klinice ale sie zastanawiam wlasnie;]

Gość miszkowata
Tak, byłam 2 doby. Jedzenie super, położne na każde zawołanie, komfort pobytu bardzo przyjemny.

Gość ToIJa
No wlasnie jestem za Arciszewskimi, ale mysle tez nad Parkowa. Na Parkowej chyba troche gorsze warunki?

Gość ToIJa
UP

Gość Mariolka.....
Chyba jesteście szalone, jeżeli chcecie zrobić sobie cc na życzenie :) Chyba już wam na psyche coś...Ja rodziłam na Warszawskiej, znajome też, inne w PSK i są mega zadowolone. Decyzję o cc lekarz u jednej z nich podjął bardzo szybko, opieka po też była fachowa i nic ją to nie kosztowało. Zachowujecie się trochę jak księżniczki, przecież to tylko 2 dni, a 2 tys. no cóż ja wolę taką kasę zostawić sobie na pieluchy dla dzidzi...

Gość miszkowata
No i ok Mariolka, twój wybór. 2 tysiące ma świadczyć o "księżniczkowaniu"? :D Jak ma się łeb na karku to taką sumę spokojnie można odłożyć i na poród cc i na pieluchy.

Gość ToIJa
U mnie w miescie jest mordownia nie szpital. Podobnie jak w okolicznych, nieco wiekszych miasteczkach - Mazury. Dlatego ja, sluchajac historii kolezanek, u jednej dziecko ma splaszczona glowke, u drugiej mialo zamartwice, kolejna zmarla i osierocila 6 dzieci, wole zaplacic 2000 zl i miec ten komfort. Dla mnie to sporo pieniedzy, pewnie, ale jesli mialabym placic co miesiac tyle na rehabilitacje rodzac w tej naszej mordowni, to juz wole miec to z glowy u Arcisza.. Poza tym porzyjaciel i tak musial dac w lape lekarzowi w naszym szpitalu, bo zona naturalnie nie mogla urodzic, a z cesarka zwklekali. lekarz dostal 1500 i inaczej zaspiewal. Wiec w sumie niewielka roznica. A ja jestem drobna, raczej waska i jakos sie boje..

Gość ToIJa
Ktos cos jeszcze wie o parkowej?

Gość Mariolka.....
Jeżeli na Parkowej czy na Zamenhoffa będziesz miała komplikacje, to wzywają karetkę i lądujesz w PSK, mam nadzieję, że o tym zostałaś poinformowana? Koleżanka chodziła na Parkową, płaciła za wizyty, w czasie porodu wyszło coś nie tak, lekarz bał się podjąć cesarki, bo gdyby poszło coś nie tak, priv szpital straciłby dobrą opinię, więc ona teraz to wszystko przeżywa, bo kasa poszła błoto. U Arciszewskiego koleżanka przed porodem dostała instrukcję, że jeżeli chce rodzić naturalnie, ma przyjechać z rozwarciem, inaczej cesarka...Jak dla mnie, obie te kliniki mają tak dużo pacjentek, że nie czujesz się tam wyjątkowo, byłam na usg 4D i byłam potraktowana mechanicznie. Chciałam poznać płeć dziecka i zrobić kompleksowe badanie, wszystko trwało 5-10 minut, a u mojej lekarki spędzam 20 min, chodzę państwowo i po raz trzeci urodzę państwowo. Mam głowę na karku, moja mama jest lekarzem, mam bezpłatne "wejście" na porodówkę na Parkową i szczerze, to czuję się bezpieczniej na Warszawskiej...