Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usialala12345

Porod na parkowej Bialystok

Polecane posty

Gość xyzzzzzzzzzz
Mariolka..... - skąd masz takie informacje , że jak są jakieś komplikacje to wzywają karetkę, skoro nie rodziłaś ani na parkowej ani u arciszewskiego? Dziwne, że najlepiej poinformowane są kobiety, które nigdy tam nie rodziły. A co do 2 tyś za poród, to bardzo mało jak na prywatną klinikę, ceny w Warszawie czy innych miastach są kilka razy wyższe.

Ja tez sie waham się między Parkową a Zamnhoffa. To moje drugie dziecko, pierwsze rodziłam w PSK 4 lata temu - istna mordownia - nigdy więcej. Ostatnio moja koleżanka rodziła w PSK - użyli próżnociągu - jak za Króla Świeczka - jak teraz jej tyłek inni lekarze ratują bo tak porozrywało to pytali gdzie jescze w XXI wieku takich metod się uzywa? Jak nie posamrujesz to męcz się babo. Więc ja też wolę zapłacić, ale mieć warunki git malinka. Najgorzej denerwuje mnie to że na Parkowej dziecko zabierają zaraz po porodzie do inkubatora - bo twierdzą że dziecko marźnie, a wystarczyłoby przykryć, ciało mamy grzałoby wystarczająco. Poza tym wyszło nowe Rozporządzenie że noworodek powinien pozostawiać po porodzie skóra do skóry przez co najmniej 2h. Badania też można wykonać na mamie. Nie wiecie jak to u Arciszewskich jest? Bo Parkowa to w tym temacie jeszcze daleko w lesie niestety.

Gość teriii
Z tym zabieraniem dziecka to świeża informacja? I z pewnego źródła? Bo wiem od położnej, do której chodzę do szkoły rodzenia, że można poprosić o zostawienie dziecka na brzuchu. Interesuje mnie również, jak w praktyce wygląda poród tzw. aktywny na Parkowej, tj. czy pozwalają przybierać dowolne pozycje, czy mają potrzebne sprzęty typu worki, piłki itp. Podobno można o nie poprosić (na zdjęciach na stronie nie widziałam niczego na salach porodowych) ale czy któraś z was tam rodziła i może opowiedzieć o porodzie?

Jesli chodzi o parkową poród sn -1200 pód cc-1800. Jeśli się pomnisz to ci położą dziecko i nie ma z tym problemu. Tak prawdą jest ,że jeżeli występują jakieś komplikacje to i na Zamenhoffa i na Parkowej wzywają karetkę i wiozą do Psk ,ponieważ w żadnej z tych klinik nie mają sprzętu aby ratować noworodki. Znam przypadek kiedy sam Pan Tomaszewski swoim samochodem przewoził pacjentkę do PSK. Też miałam rodzić na Parkowej,ale niestety stwierdzono u nich ,że moje dzieciątko w 37 tc jest za słabo rozwinięte ( mały urodził się tego samego dnia z wagą 3350 i dostał 10 pkt).Rodziłam w PSK ,warunki na porodówce super,lekarze też ,bezproblemowo. Może warunki na położnictwie już nie tak luksusowe jak na PArkowej ale dało się przeżyć. I z perspektywy czasu niezłuję,że tak się stało,kaska zostala w kieszeni na inne przyjemności i na pewno kolejny raz będę rodzić w PSK.

Gość teriii
Gdy dowiadywałam się o ceny, na Parkowej podano mi cenę 1000 zł za poród sn (jestem w ostatnim miesiącu, na Parkową zapisałam się niedawno). Jakiś nowy cennik?

Moja ostatnia wiedza to tez 1000 zł na sn. A rodze na początku wrzesnia. Cos się zmieniło? A o zabieraniu noworodka to bardzo świeża informacja - z wtorku. Mój lekarz prowadzący stwierdził że to nie Afryka, jak jest miesiąc nie upalny to trzeba zabrać, kładą na chwilę, a potem do inkubatora. Dla mnie osobiście to bzdura tak robić. Wkurzył mnie tym. Gdyby dzieciatko cały czas leżało, szybciej urodziło sie łożycko pod wpływem naturalnej oksytocyny, widac byłoby moment kiedy dzieciatko chce pierś, poza tym tak wyrywac dziecko od mamy, gdy od poczęcia słyszało bicie serca mamy to wręcz barbarzyństwo. ale to moje zdanie. Tak samo zabieranie na noc. Ja się nie zgodzę.

Aha, i może wiecie w jakim czasie po porodzie nalezy uregulować płatność? Jest jakiś odgórny termin pewnie.

Gość teriii
Ponawiam pytanie o piłki, worki sako itp. Rodził ktoś niedawno sn na Parkowej?

TAk jest szpitalna koszulka a potem mozna po porodzie po kapieli nalozyc swoja a o polki itd nie wiem bo mialam cc

Gość aseeniko79
tanio macie w tym Bialymstoku:) u nas cc na zycienie w stolicy to 13000 tys za 2 tys to bym sie cesarkowala ile wlezie

Rozmawiałam dzis z koleżanką która rodziła u Arcisza. Tam na sali porodowej wypełniała tzw. plan porodu. Były tam pytania np. czy zgadzasz się na podanie oksytocyny, czy chcesz w trakcie porodu dotknąć główki dziecka i duzo innych pytań. i o dziwo póżniej w trakcie porodu położne pilnowały tych niby wytycznych. Ja wiem że nie zawsze wszystko idzie jak należy ale jak jest ok to strasznie mi się to podoba. Nie wiecie jak to jest na Parkowej? Wypelnia się taki papier?

Gość rodziłam na Parkowej 2012
Jeżeli ktoś zapyta przez tel. o CC na życzenie, to nigdzie nie będzie... Natomiast na jednej z ostatnich wizyt lekarz prowadzący pyta jak chce się rodzić. Ja powiedziałam, że naturalnie, ale i tak po 5 h porodu zakończyło się CC. Jestem bardzo zadowolona. Bałam się CC, a nie było czego. Doktor Sobolewski wymiata - szybko, sprawnie, bez problemu. Perfekcyjne CC. Pionizowanie po 14 h, potem od razu samodzielny prysznic pod okiem położnej. Wyjście po 48 h - co bardzo sobie chwalę. Tydzień miałam trudności z podnoszeniem się z poziomu do pionu (ze wstawaniem). Później już byłam tylko z dzieckiem i sama się opiekowałam. Wypróżnienie w pierwszej dobie, krwawienie 6 tygodni, zero komlikacji, szew idealny. Karmię piersią już 4 miesiące. Zapłaciłam 1800 zł przy wypisie. Polecam konkretnie tego lekarza. Warunki do porodu naturalnego chyba lepsze na Zamenhofa. NA Parkowej jest piłka i była przy mnie cały czas położna. Poród był wywoływany, więc KTG cały czas było podłączone i kroplówka. Chodziłam, skakałam na piłce. Mąż był razem. Muzyczka w tle. Sympatycznie było, ale i tak były dożynki :P Dużego dzidziusia miałam i nie pchał się na świat.

Gość rodziłam na Parkowej 2012
Mała była dokarmiana mm w klinice, dawano jej też smoczek. Nie miałam zbyt wiele pokarmu do 3-4 doby, a ona w każdej chwili gdy mi ją dawali ssała pierś. Inkubator też moim zdaniem fajna sprawa - dziecko powoli jest przystosowywane do innych warunków - bez szoku termicznego. W nocy dziecko przebywa na sali noworodków - przed porodem myślałam, że to zło, po porodzie miałam czas na odpoczynek, którego w domu nie mam jak uświadczyć. Czułam się tam bardzo dobrze, kobieta jest tam godnie traktowana, a to ważne. Dziecku naprawdę się nic nie stanie. Nie ma co tak się przejmować tymi wytycznymi. Wiele z nas było karmionych sztucznym mlekiem, a babcia opowiadała, że wujek był karmiony mlekiem krowim :) A pokarm miała. Opowiadała, że mleko jej się lało z dwóch piersi (pewnie miała nawał) i dziecko sie krztusiło, wiec postanowiła go karmić mlekiem krowim. I żyje :) Naprawdę nie ma co się tak rozczulać przed porodem, bo i tak wszystko wyjdzie w praktyce. Myślałam, że pewnie będe karmić mm, bo nikt z mojej rodziny nie karmił piersią dłużej niż 3 miesiące i nikt nie miał CC, a tu proszę - karmię dłużej niż 3 miesiące pomimo CC. Nie ma sztywnych reguł, każdy człowiek jest inny. Wszystko się okaże jak dzidziuś będzie na świecie.

A zanim padła decyzja o cc to wypełniałaś jakiś plan porodu czy jakiś inny dokument? Jak szybko po porodzie przyniesiono ci dzieciątko?

tyle że ja już rodziłam i mam jedno dziecko. Wiem czego mogę się spodziewać i co poszło nie tak ostatnim razem. Dlatego tak Was gnębię o niektóre kwestie:P

Och i jeszzce jedno:) a mogę zapytać z jakiego powodu poród był wywoływany? Byłaś po terminie?

witam, jestem w 11 tygodniu ciąży i też zamierzam rodzić u arciszewskiego. to moja pierwsza ciąża i bardzo bym chciała rodzić przez cc. może wiecie który lekarz jest ugodowy i zrozumie sytuację pacjentki?

Witam :) Czy któraś z pań rodziła w ostatnim czasie na Parkowej?:) Ja mam termin na za 2 tygodnie:) . Bardzo się denerwuję, bo to pierwszy poród . Czy ktoś może się podzielić wrażeniami?

Gość gość
Czas pomyśleć o kreacji ciążowej na święta! Zapraszamy na wyprzedaż sukienek ciążowych! szczegóły: http://sklep.brzuchatki.pl/pl/promotions/1/full Ponad to: - staniki CIĄŻOWE od 10 PLN! - koszule DO KARMIENIA, koszule CIĄŻOWE, koszule DO PORODU już od 19,50 PLN!

Gość gość
Ceny opieki poporodowej znaczaco rozne: Parkowa: SN -1000zl, cesarka 1800zl, Zamenhofa: SN - 1900zl, cesarka 2500zl, porod w wodzie 2000zl.

Gość gość
Planuje rodzic na parkowej, termin mam na poczatek grudnia. Czy ktoras z mam rodzila tam w ostatnim czasie i moze cos napisac na temat porodu? Nie moge nigdzie znalezc aktualnych informacji. Kiedy trzeba zglosic sie na pierwsza wizyte, aby moc tam rodzic?