Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamamaa

coooo jest córce..??????????

Polecane posty

Gość mammamamaa

co jest z moją 2 letnia corka.. ona tak mało je...i wymiotuje... tzn: rano je 150ml mleka modyfikowanego bebiko 3 potem jakis danonek lub kisiel lub jablko utarte potem obiadek pol sloiczka lub ugotowany 1ziemniak i doklownie kawalek mięska i ciut surowki i koniec... potem jakis deser wiec np.owoce lub budyn itp.. potem jak jej chce dac kaszke 150ml lyzeczką to jak zje kaszke zwymiotuje.... dlaczego tak? w ciagu dnia nie wymiotuje tylko po kaszce wieczorem...

Gość junn
a co na to pediatra?

Gość mammamamaa
a jak probowalam jej na sniadanie dac np.: -parowki+bulki zjadla moze max 5kawalkow -lub serek +bulki lub kanapki z amlentte ze szczypiorkiem lub naturalny nie chce no masakra ugryzie raz i koniec!

Gość mammamamaa
corka ma duzo zębow a zauzwzylam ze ona nie gryzie hjedzenia i lyka w kawalkach!!!!!! i mnze dlatego wymiotuje na wieczor tą kaszke.?

no moj mało jadł , i pomoglo samodzielne jedzenie , i dawanie do rączki mięska itp , teraz jest lepiej niz kiedys. moze pije za duzo soków i jest pełna ?

moze , bo jej na żołądku siada hmmmm moze spróboj ją nauczyć gryziena przez taką siatkę dla niemowlaków ?

Gość jestem za a nawet pzreciw
może ma dośc tej kaszki???albo zwyczajnie jest przejedzona i ma pełny żołądek

Gość eewtg34t6
moje dziecko też w podobnym wieku zaczęło miec odruch wymiotny podczas jedzenia kaszki. I po prostu przestalam podawac

szczerze?? tez bym wymiotowala wszystko takie monotonne,plynne w wiekszosci mleczne i dlaczego nie dasz 2 letniej corce jablka calego zeby sobie sama gryzla? moja corka ma 6 i pol miesiaca a daje jej cale jablko zeby sobie skrobala

Gość xxxxyyy
Jak wymiotuje po kaszce to jej po prostu nie dawaj kaszy tylko np. kanapke. I moze malo je bo takie nijakie , monotonne , bezsamkowe dania sa zwyczajnie nudne i jedzenie jej sie kojarzy z czyms niefajnym, wiec ogranicza do minimum. Ona ma juz 2 latka a jej jadlospis przypomina menu 6 miesiecznego niemolaka. Moja corka ma juz 3 lata , ale jeszcze zanim ukonczyla rok jadla juz normalna owsianke na krowim mleku z suszonymi owocami, domowa pizze, spahgetti, cala game warzyw i owocow, kanapki, nalesniki, rozne rodzaje serow - ja wiem, ze wygodnie jest korzystac z produktow dla niemowlat, ale najwyzszy czas nauczyc dziecko grysc i urozmaicic mu jadlospis , zeby jedzenie kojarzylo mu sie z przyjemnoscia a nie monotonna breja.

Gość zwróc uwage czy dziecko ma
prawidłowy zgryz,znaczy górne zęby zachodzą lekko na dolne, moze byc jakas wada zgryzu bo faktycznie dziecko dostaje same papki,a zeby narząd żucia był prawidłowy i sie dobrze rozwijał to dziecko musi gruzc ,odgryzac a nie tylko kaszki i inne papki