Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jennifer8787***

witajcie drogie mamy

Polecane posty

moja coreczka wlasnie dostala gorączki i żadnych innych objawow ,bardzo się martwie podałam 5ml paracetamoli gorączka coś kolo 38 ,kurcze co to może być?:(:/

Gość w zasadzie wszytsko
obserwuj dziecko

Gość jestem za a nawet pzreciw
pewnie tzw 3 dniówka nic groźnego temperatura nie jest wysoka jak na dziecko więc spokojniej

jak nie miała to teraz moze miec sa dleczego nie poszłaś do lekarza?

dzisiaj caly dzien byla z moją mama ,wrociliśmy kolo 21 i moja mama caly dzien przez teleofn zapewniala ze mala dobrze sie czuje ...a ja wystarczy ze weszlam do domu i na nią spojrzałam i już wiedzialam że ma gorączke

gdzie mierzysz jej temperaure?

Gość wt3q6
czyli nie zmierzyłaś, tylko tak "na oko"?

nie podajesz ile ma twoje dziecko a temp "coś ok 38" to dokładnie ile????????

o jezusie toż to stan podgoraczkowy,dziewczyno nie panikuj

mówisz jak moja mama ,ale masz racje ja jestem straszna panikara jeśli chodzi o zdrowie mojego dziecka.Od września była 8 razy chora i nie zdążyłam się przyzwyczaić

Gość w zasadzie wszytsko
nie panikuj. gorączka nie musi oznaczać nic strasznego. sprawdź tylko czy spada po tym leku i czy w nocy nie wzrasta. jak będzie rosła to podaj dziecku znowu lek (można co trzy godziny na przemian paracetamol i ibuprofen), przepajaj, ewentualnie rób okłady. jak rano dalej będzie gorączkować idź z nią do lekarza.

nadopiekunczosc to najgorsza wada matek nie rób swemu dziecku krzywdy w ten sposób nie trzymaj jej pod kloszem nie przegrzewaj to i chorowac nie będzie powodzenia

Gość srujka
pamietam jak przy pierwszym stanie podgoraczkowym mojej corki panikowalam :) pierwsza biegunka i zatwardzenie tez bylo mocne ;) owszem, jak ma 37,8 tem. to zasadzam jej czopka na noc i rano obserwuje teraz w przypadku jak przez kilka dni jej temp z 38 stopni nie spada to ide do lekarza i zaczynam sie martwic, ale ten mnie uspokaja, bo rozne dziadostwa lataja w powietrzu a mala ma coraz wiecej kontaktu z dziecmi np. wczoraj miala 38-39 po przedwczorajszym szczepieniu a moze to znowu zeby wiec dostala jeden paracetamol w dzien a na noc nurofen i dzisiaj bylo juz okej :) nie panikuj kobieto, bo nie bedziesz mogla spac :) najlepiej kup sobie elektorniczny termometr i mierz temperature w pupie- najbardziej wiarygodne, a najwygodniejszy jest do ucha ale tez ma swoja cene pozdrawiam