Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeterka25.

kwas hialuronowy 1,5%- ktos stosowal?

Polecane posty

Gość kafeterka25.

Witam Was:) Z racji tego, ze doszukalam sie tanszej opcji niz krem z kwasem, w postaci samego kwasu hialuronowego 1,5%- rzeczywiscie mozna stosowac go bezposrednio na twarz? Uzywal ktos?

Gość umma
Nie słyszałam o kwasie 1,5%. Jest 1% czyli wielkocząsteczkowy, małocząstęczkowy i ultraniskocząsteczkowy. Ja kupuje na stronie Zrób sobie krem. Kwasu samego się nie nakłada, bo ma zbyt silne działanie nawilżające i wyciąga wodę ze skóry. Dodaje się go do kremu, albo miesza z olejkiem. Nawilżające działanie jest rewelacyjne

Gość kafeterka25.
Dzięki! Widziałam 1 % i napisane było, że można używać bezpośrednio, ale jakoś mnie to zastanowiło... wlewasz całość do kremu? Nie psuje się szybciej? 1,5% to rzekomo 3 różne kwasy...

Gość umma
Tak, to chyba nowość to połączenie 3 kwasów. Ja mam 1% w żelu i dosypałam do niego 0,5 g małocząsteczkowego w proszku. (tych małocząsteczkoych i ultramałocząs. nie używa się samych ale w połączeniu z 1%) Poza tym te małocz. nie tworzą żelu z wodą i ciężka byłaby aplikacja. Poczytaj dokładnie na stronie opisy tych kwasów. Mojej mamie wlewam ok łyżeczkę żelu h. do słoika kremu, ona to zużywa w ok 1,5 miesiąca, nic się nie psuje. JA stosuję żel razem z olejkiem. Jeśli dodasz go za dużo to może działać ściągająco i liftingująco. Sama wybierzesz najlepszą opcję dla siebie. Super jest również mocznik, silnie zmiękcza skórę, daję go do balsamu lub do kremu na noc.

Gość gość
Bellis63, ty sobie chyba jaja robisz? :D Kto ci kupi glicerynę i hialuron w takiej cenie, jak jedno i drugie kosztuje normalnie grosze? :D