Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomqu

Bóg Wiara i to jak jesteśmy robieni w konia DYSKUSJA

Polecane posty

Gość Tomqu

Zacznijmy od tego że nie jestem trollem chcę Wam szanowni forumowicze przytoczyć to JAK JESTEŚMY ROBIENI W KONIA 1. BOGA NIE MA! czy na pewno? W czasach "ludzi wyzwolonych" karmionych od dziecka ideami że wszyscy będziemy milionerami jak drośniemy trzeba tylko grabić dla siebie jak najwięcej nie patrzeć na sumienie i na dobro drugiego człowieka karmionymi muzyką z okultystycznymi rytuałami GOŁYMI CYCKAMI DUPAMI szybkimi furami ogólnie MAMONĄ nie ma już miejsca dla Boga. 2. BÓG Karmią nas wałkiem że Boga nie ma że wszyscy wzieliśmy się Z NICZEGO A TO NIC W MAGICZNY SPOSÓB WYBUCHŁO I STWORZYŁO WSZYSTKO i powstało życie we wszechświecie też z niczego! Pojęcie Boga jest nie raz mylone gdy patrzymy na afery wykorzystywania dzieci przez księży ludzie nie rozumieją że Bóg nie ma z tym NIC WSPÓLNEGO bo to zrobił GRZESZNY CZŁOWIEK nie Bóg Bóg dał człowiekowi WOLNĄ WOLE Bóg nie chciał żeby człowiek był niewolnikiem. 3. zło Największym sukcesem złego jest wmawianie człowiekowi że diabła nie ma. Tu prezentuje dowody opentania człowieka przez zło http://www.youtube.com/watch?v=t8E1a63NB2c 4. Życie do czego zmierzamy Skoro istnieje zło istnieje też dobro skoro ze zła jest strach i ból z dobra jest pokój i szczęście Bóg jest dobry i chce dać szczęście człowiekowi najważniejszym przykazaniem danym przez Jezusa ludzkości jest to: Jezus powiedział do swoich uczniów: Jak Mnie umiłował Ojciec, tak i Ja was umiłowałem. Wytrwajcie w miłości mojej! Jeśli będziecie zachowywać moje przykazania, będziecie trwać w miłości mojej, tak jak Ja zachowałem przykazania Ojca mego i trwam w Jego miłości. To wam powiedziałem, aby radość moja w was była i aby radość wasza była pełna. To jest moje przykazanie, abyście się wzajemnie miłowali, tak jak Ja was umiłowałem. Nikt nie ma większej miłości od tej, gdy ktoś życie swoje oddaje za przyjaciół swoich. Wy jesteście przyjaciółmi moimi, jeżeli czynicie to, co wam przykazuję. Już was nie nazywam sługami, bo sługa nie wie, co czyni pan jego, ale nazwałem was przyjaciółmi, albowiem oznajmiłem wam wszystko, co usłyszałem od Ojca mego. Nie wyście Mnie wybrali, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was na to, abyście szli i owoc przynosili, i by owoc wasz trwał - aby wszystko dał wam Ojciec, o cokolwiek Go poprosicie w imię moje. To wam przykazuję, abyście się wzajemnie miłowali. Czyli jeżeli będziesz kochał i przestrzegał 10 przykazań automatycznie będziesz szczęśliwym i nie będzie to szczęście z tego świata typu "gonienie za marchewką na wędce" 5. Życie po śmierci i smierć kliniczna Kobieta opowiada co przeżyła gdy umarła podczas porodu w szpitalu po czym lekarze reanimowali kobiete. http://www.youtube.com/watch?v=UR4oiqDa9qU http://www.youtube.com/watch?v=apKMMAjP15g Podsumowanie. To co napisałem z pewnością jest napisane chaotycznie pisze to od siebie jedynie wpis z Pisma Świętego zaczerpnięty z internetu zdaje sobie sprawe że będę bluzgany i zjechany ale to mnie nie interesuje kieruje ten tekst do każdego który chce poznać prawde w Bogu i przeżyć to życie tak jak powinien i nie chce być robiony w konia przez świat Pozdrawiam

Gość wredny wuj
widze ze sprobowales zexu analnego i cie sie nie spodobalo. a trzeba bylo sluchac starszych ze to ty miales byc aktywny i koniecznie z kobieta

Gość Tomqu
A ja widze drogi kolego że musisz być bardzo fajnym gościem napinasz się tak bardzo przed monitorem że aż mnie to podnieca! a do tego piszesz o zeksie wow jesteś super nie zapomnij nałożyć przyciemnionych okularów przy napinkach będziesz jeszcze fajniejszy i z pewnością podbuduje to Twoje EGO! Pozdrawiam Cię kolego!

to bardzo dlugi, trudny temat, nie na to forum. Jest wiele ciekawych filmow na kanalach typu Discovery, wiec mozesz sobie obejrzec, czesto tam, wlasnie spieraja sie ludzie o roznych pogladach i kazdy przedstawia swoje argumenty, jeden probuje przyjrzec sie tym argumentom przeciwnika, ale nikt nikogo nie obraza i nie przekonuje na sile do swoich racji.

Gość Tomqu
Ciacho właśnie na TO forum ponieważ jest tu dużo młodych ludzi z problemami którzy szukają czegoś co nada Im sens w życiu i nikomu z szanownych forumowiczów tu nie każe przyjmować takich czy siakich poglądów przedstawiam swoje zdanie to przecież forum prawda? nie mam NIC z tego co napisałem żadnej korzyści materialnej nie należę też do żadnej SEKTY

Gość franiaaaaaa
Tomqu bardzo fajnie, że starasz się ludziom pokazywać prawdę i chwała Ci za to, tylko jest jeden problem...widzisz wiarę trzeba poczuć sercem, przekonywanie na siłę nic nie da. Aczkolwiek mam nadzieję, ze chociaż jedna osoba przeczyta to i pomysli hm może coś w tym jest...i oby na tym nie poprzestała:)

Gość Tomqu
franiaaaaaa Dzięki! Wiare trzeba poczuć sercem OWSZEM! ale człowiek nie mający NIC może zostać w jakimś stopniu zaciekawiony przez to co napisałem może mieć dość pustki wtedy zacznie SAM SZUKAĆ i znajdzie traktuje to jako drogowskaz :)

Gość miecz damoklesa
podoba mi się zestaw argumentów... zwłaszcza w kontekscie kafeterii gdzie jeden drugiemy jest w stanie dokopać za to, że 1. jest brzydki 2. jest gruba 3. czegoś nie potrafi 4. jest pełen naiwnej wiary w dobroć 5. wierzy w Boga 6. piętnuje cwaniactwo i wyzysk 7. poda rękę potrzebującemu nie patrzac na to czy mus ię to opłaca

Gość franiaaaaaa
Powiem Wam, że jak czasami gadam z ludźmi i czytam pierdoły, które wypisują to aż mi ręce opadają...Nie wiem jak do nich dotrzeć, niekiedy mur który zbudowali wokół siebie jest zbyt gruby, a przez neta jest jeszcze trudniej

Gość wredny wuj
jesli podnieca cie moje wypinanie moze powinienes zalozyc temat na innej planecie?

Gość Tomqu
Drogi Wuju założę inny temat już nawet mam pomysł napisze o marchewce na końcu wędki której nigdy nie złapiemy bo przecież życie to Idz do pracy zdaj prawko miej dzieci oglądaj TV podążaj za modą płać podatki zachowuj się normalnie odkładaj na starość kupuj przedmioty których nie potrzebujesz i powtarzaj razem z nami JESTEM WOLNY

Gość mentaI cut
"Z NICZEGO A TO NIC W MAGICZNY SPOSÓB WYBUCHŁO I STWORZYŁO WSZYSTKO" ten wybuch to było raczej jak pęknięcie bańki, ale dobra nieważne. nie wiem po co sobie zaśmiecasz głowę czymś czego nie rozumiesz

Gość wredny wuj
i myslisz ze nawet jak to uczynie przestaniesz byc ukrytym homoseksualista?

Gość Tomqu
Kolego z banki ok ale jak się ta "bańka" tam pojawiła? chodzi o to że moim skromnym zdaniem ZAWSZE podważę Twój szanowny argument zadając Ci proste pytanie "co było przed"

Gość moje trzy
Tomqu :) to może Ty opowiedz jak Ty żyjesz? nie gonisz tej marchewki na końcu wędki, jak to nazwałeś, jak Ty spedzasz czas dany Ci TU?

Gość Krqotrol
A Bóg skąd on się wzioł?Dlaczego akurat w tym czasie anie innym?Podobnie jak wielki wybuch?

Gość Tomqu
tu nie chodzi o to że siedz na tyłku nie pracuj stań się hipisem tylko chodzi mi o takie drzewko z wartościami gdzie u większości na samej górze jest pieniądz cycki i wypasiony sprzęt czy jakaś bryka jeżeli chodzi o mnie to więcej frajdy daje mi wrzucenie pieniędzy do puszki w hospicjum czy bezinteresowna pomoc człowiekowi bo wtedy w zamian dostajesz UŚMIECH a uśmiech jest często wszystkim co człowiek ma czyli zyskujesz wdzięczność człowieka czyli WSZYSTKO

Gość Tomqu
Krqotrol nie mam pojęcia! Bóg był od zawsze ani ja ani pewnie Ty nie ogarniemy tego tematu bo jesteśmy tylko ludzmi :)

Gość moje trzy
acha, rozumiem, usmiech:) nawet nie zapytam ile masz lat.:D

Gość Tomqu
okej jak nie zapytasz to Ci nie odpowiem że mam 26 lat ;)