Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej hej witam was :)

Program Rozwojowy Kariera Młodego Lidera 2012

Polecane posty

Hej wszystkim :). Słyszeliście może o wyżej wymienionym programie rozwojowym w Tesco? Co o tym myślicie, warto?:) Ja niedawno złożyłam tam CV w moim mieście i otrzymałam wczoraj telefon, umówiłam się na spotkanie na końcówke maja. Zastanawiam się jednak, jak to może wyglądać? Jeśli coś ktoś wie na ten temat proszę o opinię :)

nikt nic nie wie na ten temat? :(

Gość akon
Również złożyłem podanie do Tesco i omówiłem się na spotkanie na jutro. Wie ktoś może na czym dokładnie ten projekt polega ?

Gość abcdeffffffff
Hej :) Ja dzisiaj miałam od nich telefon zeby sie umowić na spotkanie jakos w czerwcu. Ja takze nie wiem czego sie spodziewac i na czym to ma dokladnie polegac. Dajcie znac jak bedziecie po :)

Gość tescokarieralidera
Witam :) Ja po rozmowie maja dzwonic w przeciagu 2 tygodni dosc dluga byla ta rozmowa ale jestem dobrej mysli :)

Gość tescokarieralidera2
Zostalem zakwalifikowany do 2 etapu. Ktos jeszcze? Komus odmowili? Po rozmowie czekalem 20 dni na telefon po ktorym pogratulowali przejscia do nastepnego etapu

Gość p41
nazwa programu jest chwytym! byłem na rozmowie, oni szukają KASJERÓW, którzy mogliby kiedyś być kierownikiem. zatrudniają masę ludzi a kierownikiem zostaje jedna osoba po latach pracy.

Gość panie młody liderze
musisz mieć wydajność 87 produktów na minutę, żebyśmy mówili o Twoim liderowaniu w przysżłości :D

Gość Magyster d/s zbytecznych:)
"Znakomitgewynagrodzenie" O i kolejny oszust i złodziej ! właśnie Amber Gold już zwinął kasę goląc niezłe stado naiwnych głupków :D

Gość kent789977
lider źle mi sie kojarzy- z działaniami typu MLM

Gość tesco 2012
Witam, jezeli ktos dostal sie na program w 2012 roku prosze o kontakt na gg 44351189 w celu wymiany opinii, oraz byc moze ewentualnego wspolnego przejazdu do Krakowa na rozpoczecie programu

Gość KarieraMłodegoLidera2011
Witam, jestem uczestnikiem programu z edycji 2011. Po krótcy opisze moją sytuacje. Pracuje w sklepie HM/po hicie na pomorzu, rozpoczęłam prace w październiku 2011 więc trafiłam na okres typowo przed świąteczny faktycznie na przełomie listopada/grudnia spędza się sporo czasu na kasie ale potem już tylko sporadycznie stawka jaką dostawałam na rękę to 1200 zł miesięcznie po roku pracy na rękę otrzymuje 1700 zł oprócz tego jest masa różnych świadczeń bony, zniżki, paczki itp. Od początku byłam wysyłana na szkolenia i kursy za które całkowicie płaci pracodawca. Jeżeli mieszka się 50km od miejsca zamieszkania otrzymuje się dodatek mieszkaniowy, w zależności od regiony jest to suma od 1100-1800 zł. Po roku pracy jestem Liderem Zespołu i zaczynam być szkolona na stanowisko kierownicze. Na kasie ostatni raz siedziałam 14 sierpnia potem poszłam na urlop. Co jakiś czas wszyscy uczestnicy [rocznik 2010,2011 i obecny 2012] spotykają się w Krakowie na szkolenia uroczystych kolacjach i "wspólnym piciu". Jestem studentką zaoczną turystyki i nie widzę żadnych problemów w projekcie jak ktoś chce się uczyć i mieć własne pieniądze oraz rozwijać się to jest to oferta godna uwagi. Jeżeli macie więcej pytań piszcie na dajmops@op.pl

Gość gość
Byłam na programie. Nie będę pisała z której edycji. Zapytałam kiedyś kierowniczkę projektu w jakim celu firma tworzy programy rozwojowe dla młodych ludzi bez doświadczenia. Odpowiedziała, że po to, by przyciągnąć do siebie młodych, silnych, energicznych by napędzali rozwój firmy swoimi chęciami. Lepiej tego nie mogła ująć, ponieważ ten młody jest silny do ciężkiej fizycznej pracy i dyspozycyjny by pracować poza godzinami pracy nieodpłatnie a UWAGA, na programie by dostać awans trzeba pokazać "chęci" a chęci to nic innego jak zostawanie po godzinach i fałszowanie ewidencji czasu pracy. Przychodzenie w dzień wolny do pracy. Do tego potrzebna jest energia, a rozwój firmy to nic innego jak ciężka praca i poświęcenie. W firmie osoba która choruje jest podejrzewana o bezpodstawne l4 i traktowana jak trędowaty. Inni pracownicy nigdy nie akceptują osoby na programie rozwojowym bo same tych możliwości rozwoju nie mają. Dlatego taka dodatkowa osoba na sklepie jest dodatkowymi rękami do pracy, jako sprzedawca-kasjer przerzucana po działach gdzie potrzebne są ręce do pracy tłumaczone rozwojem na różnych stoiskach poprzez poznanie specyfiki pracy, musi tłumaczyć się dlaczego nie awansowała bo awansie decydują przełożeni sklepu, którzy chcą jak najdłużej zostawić darmowego pracownika, który ma dać z siebie jeszcze więcej bo często awans wiąże się ze zmianą sklepu, sklepy w ogóle nie są informowane o specyfice programu, o ramach czasowych, od sklepu Biuro Główne nie wymaga nic, nie kontaktuje się z opiekunami i mentorami osob na programach, bo po co. Przecież kierownik projektu zarządza wieloma innymi projektami i na ten akurat nie ma czasu. Statystyki świadczą same za siebie. W roku x program rozpoczęło 10 osob z czego 2 zostały kierownikiem stoiska za 1800zł netto. Reszte zdjeli z programu z czego wiekszosc sie zwolnila. Polecam, bo takiej szkoly zycia rowniez zawodowego rzadko mozna spotkac.