Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zbita000000000000

Brak wiary w siebie.

Polecane posty

Gość Zbita000000000000

Mam problem z uwirzeniem w siebie. Odkad poszłam do LO dostaje słabe oceny. Przewaznie 3. Kiedyś 3 była moja najgorszą ocena, dziś-standard. Czy się uczyłam czy nie to i tak 3 miałam. To było demotywujące jak siedziałam uczyłam się i dostałam tylko 3. Po jakimś czasie przestałam się uczyć.. I proszę sesja kartkowek, sprawdzianów dostawałam mieszane oceny. Przestałam sie kompletnie uczyć po jakimś czasie oceny bez zmian. I tak mi cała 2 klasa minęła-bez nauki. Koniec roku za pasem i w pszyszłym roku będę w klasa maturalna a ja czuje, że nic nie umiem. Do ksiązek tak ciężko mi przysiąść. Odkładam wszystko na później. Przestalam wierzyć w swoje możliwości. Jak słysze o nauce to nawet ściany są bardziej interesujace. Wiedza jest niby moim priorytetem ale jak słysze sprawdzian to doprowadza mnie do szału i powoduje ze nauka jest na ostatnim miejscu. Wolę sie nudzić niż uczyć bo i tak mi to większych efektów nie przyniesie a jak już to i tak za mało by dostac się na dobre studia, to i tak za małe by rodzice byli usatysfakcjonowani. Moi rodzice z niczego nie sa zadowoleni. Przytocze tu sytułacje z prawem jazdy. Zdałam za pierwszym razem. Byłam tak cholernie zadowolona. Idę do nich i mowie, że zdałam mama tylko powiedziała od niechcenia, że gratuluje ojcec też i dodali po chwili ze przynajmniej juz pieniedzy nie beda wydawać... Z niczego moi rodzice nie sa zadowoleni. Inni jakoś dopinguja swoje dzieci a moi tylko narzekają. To mnie zniechęca do wszystkiego.. Jak cos mi zle pojdzie to od razu jest krzyk, że do niczego się nie nadaje. Tak często to słysze, że zaczynam w to wierzyć.

Gość Zbita000000000000
Umieciłam to tu bo czasem przez to co wmawiaja mi rodzice czuję sie słabsza psychicznie.. Czasami boje się "dać krok" w przód bo od razu zakładam, że coś mi sie nie uda.. Czy ktoś zna jakaś dobra lekture na uwierzenie w siebie albo jakieś porady?

Gość Joleńka_op
Przede wszystkim uwierz w siebie i swoje możliwości. Czasem rodzice mają wygórowane ambicje wobec swoich dzieci. Możesz używać wyciągu z modrzewia europejskiego, który jest przeznaczony dla dla ludzi, którzy unikają podejmowania prób, ponieważ pewni są porażki. Czują się gorsi, mniej doświadczeni, niekompetentni. Dodaje pewności siebie, wiary w swoją wiedzę i umiejętności. Znajdziesz go między innymi na www.drbach.pl

Gość Gucio :)
Zgadzam się z powyższym komentarzem ;) Powinnaś się zawziąć, rozumiem, że to trudne, ale musisz dać radę, udowodnij innym, że stać cię na więcej ;) Trzymam kciuki, powodzenia xd

Gość Gucio :)
Zgadzam się z powyższym komentarzem ;) Powinnaś się zawziąć, rozumiem, że to trudne, ale musisz dać radę, udowodnij innym, że stać cię na więcej ;) Trzymam kciuki, powodzenia.

Gość g.ja
w pełni Cię rozumiem. Założyłam stronę dla osób ktore nie wierza w siebie http://mjses.blogspot.com/ zapraszam do jej odwiedzenia. juz dzis umieszcze na niej liste ksiazek, ktore mozesz przeczytac aby obudzic na nowo wiare w siebie.

Gość g.ja
Zbita000000000000 Pozycje książkowe są już na stronie http://mjses.blogspot.com/. Znajdziesz też cytaty, które mogą Ci pomóc. Praca nad sobą nie jest pracą łatwą. Trzeba być wytrwałym i na nowo jakby odbudować swoją sferę duchową.