Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RomantqueArab

pragnienie miłości i walka z samotnością

Polecane posty

Gość RomantqueArab

Obserwuje to forum już od jakiegoś czasu i wydaje mi się, że warto napisać. Otóż jestem typowym przypadkiem. 25 lat. Jeden poważniejszy związek za mną. Tyle. Teraz jestem sam i mimo, iż na tą chwilę nie mam z kim ani nie mam kiedy się związać czy poszukać to samotność i pragnienie miłości często utrudnia mi funkcjonowanie. Już nie mam pojęcia jak z tym walczyć.

Gość utfuuutu
też jestem samotna tylko że nie byłam w żadnym związku nigdy

Gość RomantqueArab
To dość męczące. Rozumiem Cię. Tylko czy poza pasjami, sportami i zatraceniem jest coś, co pozwoli na zmiane sytuacji?

Gość utfuuutu
dobrym lekarstwem jest świadomość ile ludzi ma nieudanych związków,że czasem lepiej ejst mieć swięty spokoj i nie obawiać sie np. zdrady poza tym wazne by czuć sie dobrze z samym sobą jak czujesz sie źle to jak inna osoba może czuć sie przy Tobie dobrze? i nie szukaj na siłę,w odpowiednim momencie powinna sie zjawić..

Gość RomantqueArab
Masz rację. Ale nie zmienia to faktu, że chciałbym aby teraz ktoś obok mnie leżał i bynajmniej nie mówie tutaj o seksie.

Gość utfuuutu
noo ja też bym chciała :) chociaż o seksie też mówię :classic_cool: ale takim z dużą ilością czułości

Gość utfuuutu
chciałabym sie móc wtulić w ukochanego i bezpiecznie zasnąć...a on by mnie głaskał po włosach..rozmarzyłam się

Gość RomantqueArab
W takim razie dobranoc ;)

Gość utfuuutu
ee taka samotna to będzie pewnie średnio dobra ale dziękuje i nawzajem ;) myśl pozytywnie na pewno gdzieś tam ktoś dla CIebie jest

Gość RomantqueArab
Może kiedyś nie będziemy się kladli spać samotnie.

Gość jestes Arabem?:P
jak na Araba, calkiem niezle mowisz po polsku, nawet wiesz co znaczy slowo "bynajmniej" brawo!:D

Gość utfuuutu
hehe dobre :D ja tam myśle że to tylko taki nick ;)

Gość drenażysta
"Masz rację. Ale nie zmienia to faktu, że chciałbym aby teraz ktoś obok mnie leżał i bynajmniej nie mówie tutaj o seksie. " Nie okłamuj się. To jest właśnie Twój problem. Dopóki nie zaczniesz traktować kobiet jako obiektów seksualnych to będziesz sam albo będziesz miał tylko koleżanki. Kluczem do stworzenia dobrego związku z kobietą jest pożądanie. Rozmowa z podtekstami seksualnymi, dotyk, Twoja inicjatywa i przede wszystkim stłumienie tej Twojej potrzeby bycia z tą "bratnią duszą". To poczucie zagrożenia bycia samemu powoduje u Ciebie dominację cech, które nie są atrakcyjne dla kobiet. Pragnienie miłości zamień na pragnienie seksu, a walkę z samotnością na plan systematycznej pracy nad sobą i swoimi celami. "pragnienie miłości i walka z samotnością" trzymają Cię cały czas w gąszczu myśli, które nie pozwalają Ci się skupić na innych, ważniejszych sprawach. Zdobycie kobiety nie powinno być nigdy dla mężczyzny priorytetem. Nie oznacza to jednak żeby nie nawiązywać kontaktów z kobietami kiedy się nadarza okazja - powinien nawiązywać jak najbardziej. Mężczyzna powinien skupić się na budowaniu swojego statusu (materialnego, społecznego, różnych osiągnięć, sprawności fizycznej i sylwetki). Idąc w wyznaczonym przez siebie kierunku kobiety niejako nadarzają się same, wystarczy się tylko "schylić" po nie, kiedy tylko napotykamy je na swojej drodze.