Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jopka

Kolejny poranek i kolejne mdłości. Macie na to jakiś sposób?

Polecane posty

Gość Jopka

Ja jestem w 9 tygodniu, a już chciałabym urodzić. :)

Gość Jopka
Pewnie nikt nie odpisuje, bo wszystkie biegną do toalety.:P

Mnie rano nic nie pomagało:P musiałam przeczekać i już.

Gość Jopka
Potrafisz pocieszyć. :P

Hheh może troszkę:D Ale już niedługo ok 12/13 tygodnia to mija samo.

Gość Minie za kilka tygodni
Ale naprawdę nie ma innej metody, jak przeczekać w mordędze;) Ja miałam mdłości od początku 6 do końca 14 tygodnia, równiusie 9 tygodni mega mdłości całodobowych. Na chwilkę pomagało wysysanie soku z pomarańczy, żadne migdały, imbir (korzeń), przegryzanie czegoś przed wstaniem - nic innego nie pomagało. Więc co zostało ... poczekać aż minie.

Gość Jopka
Ja wcześniej mdłości miałam wieczorami, teraz mam czasem rano, ale poza tym, nieustannie mam takie uczucie sytości jakbym właśnie wstała od stołu wigilijnego. :) Albo czasem jakbym się przytruła... Masakra. :)

Gość mjmjmjmj
ciesz się, że tylko rano... ja miałam 24h na dobę mega mdłości do 12 tygodnia, i jeszcze praca plus 18 miesięczne dziecko na głowie ( nie ma zmiłuj) trzeba przetrwać

nie piszę z własnego doświadczenia, bo dzieci nie posiadam, ale moja kolezanka na mdłości w ciąży podjadała suszony korzeń imbiru, podobno bardzo jej pomagal

Ja mdłości miałam krótko, ale budziłam się o 4.00 rano bo strasznie mnie mdliło i zaczynało się znów po południu, jedyne co trochę mi pomagało to herbata miętowa. Pociesz się tym, że gdzieś słyszałam, że mdłości to zdrowy objaw dobrze rozwijającej się ciąży oczywiście nie każda je ma, ale u mnie to chyba się sprawdza. Pierwsza ciąża zero objawów donosiłam do 14tyg, teraz jestem w 31 tygodniu i mam nadzieje, że wszystko już będzie ok.

Gość do autorki....:)
kup sobie lokomitiv, taki srodek na chorobe lokomocyjna, super pomaga na mdlosci w ciazy, jest bezpieczny i mozna go bez obaw stosowac

Gość katy_11111111
ja do 12 tyg tez miałam straszne mdłości byłam nie do życia poproś lekarza żeby przepisał ci czopki na mdłości i wymioty mi pomagały

ja jadłam migdały, trochę pomagały, tak to już jest, minie samo, trzeba przeczekać :)

Gość Jopka
Milka trzymam kciuki! :) Już wolę mieć mdłości niż ładować sobie czopki. :P

Gość madagaskarka
dziewczyny, jezeli nie miałam mdłosci do 11 tyg to jest mozliwosc ze mnie nie dopadna ? :p za to mam zgage, prawie co wieczór i wzdecia :/

Gość ja też mieszkam
ja też miałam mdłości przez cały dzień i czsami pomagało zjedzenie banana po przebudzeniu

Gość Jopka
Madagaskarka, o wzdęciach czy zaparciach słyszałam, ale zgaga to dopiero jak dzidziuś jest większy i uciska na coś tam.