Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iceberg

Histeria dwulatka

Polecane posty

Gość iceberg

poradzcie bo mi puszcza nerwy ktoregos dnia... moje dziecko nie chce spac w ciagu dnia, z wieczornym zasypianiem nie ma problemu, idzie do sypialni i zasypia sama, zawsze tak bylo, natomiast w dzien jest katastrofa. Moglabym jej nie usypiac ale ciezko jej wytrzymac do wieczora a jak sobie zafunduje drzemke okolo 18 to nie spi do polnocy - nie najlepsze rozwiazania ;) No wiec jak probuje ja polozyc spac to wpada w taka histerie ze nie moge jej utrzymac na rekach, rzuca sie, wygina w taki łuk ze az trudne do uwierzenia, potrafi odrzucic glowe w tyl z taka sila ze gdyby trafila na cos na swej drodze to roztrzaska glowe. Przerabialam juz histerie przy zmianie pampersa jakies pare miesiecy temu ale przeszlo po paru dniach. Z zasypianiem gorzej bo to bardzo towarzyskie dziecko i szkoda jej uronic chociazby minute z dnia bo moglaby cos stracic ;) Mam nadzieje ze to przechodzi z wiekiem

Moja corka nie ma problemu ze spaniem w ciagu dnia (widze kiedy jest zmeczona) tyle tylko ze od zawsze zasypia tak ze pije herbatke z butelki (niestety!) w salonie ja leze z nia a potem zanosze ja do pokoju wieczorem tez tak zasypia tyle ze przy mleku narazie zadnych histerii nie ma i odpukac...

Gość uhuhuhuuuu
może już nie chce spac a może ją polulaj w wózku

Gość iceberg
wozek nie dziala no chyba ze to dlugi i nudny spacer, w przeciwnym wypadku nie polozy glowy zeby przypadkiem nie usnac. rezygnuje ze spania w dzien np w weekendy bo mala wstaje dopiero o 10 wiec jakos sie trzyma do wieczora, ale w tygodniu musi wstac wczesniej bo chodzi do przedszkola i okolo 18 pada ale to juz za pozno na spanie a przetrzymac ja do 20:30 nie mam szans. poza tym jak ja poloze spac wczesniej to sie budzi np o 3 w nocy bo juz sie wyspala ;)

Gość uhuhuhuuuu
może skok rozwojowy i dlatego taka pobudzona, a może zęby jej rosną

Gość 2 latek do przedzkola
:O

a próbowałaś je porządnie zmęczyć przed tym spaniem? zmęczyć, nakarmić i wtedy położyć?

Gość ereeeerrr
a musisz koniecznie klas ją spac w poludnie? moja od 2 r.z nie spala w dzien

Gość aneet84
ja mam na odwrót w dzien klade do lozeczka i zamykam drzwi tzn przymykam ona obraca sie na bok i spi,a za to wieczoram jest okropnie nie zasypia we wlasnym łozku tylko w normalnym z tatą a pozniej ja przenosi,z pampkiem problemy sa do tej pory wierzga, krzyczy,płacze

Gość pitulinka
No wlasnie, a musisz klasc ja w ciagu dnia? Niech zasnie o tej 18 i spi do rana. O 18 mozesz ja wziac np do kapania i potem lulu....

Gość iceberg
zęby juz wyszly, ma 19 miesiecy dokladnie wiec wolalabym zeby jeszcze w dzien sie chociaz chwile przespala, a do przedszkola chodzi na 3 godziny - (to jest prywatne domowe przedszkole) wiec tam sie wybawi i zmeczy - a spac dalej nie chce ;)

Gość iceberg
jak ja poloze o 18 to nie przespi do rana - wstanie o 22 i zabawa na calego

Gość 322q
moim zdaniem zostaje ZASTOPOWANIE kladzenia ją w dzien, sprobuj kilka razy ją od 18 polozyc,zobacz jak mala reaguje,nic ci nie szkdiz.Na sile nie da sie usnąć przeciez

Gość pitulinka
No to ja bym naprawde jej w dzien nie kladla. Pare dni bedzie bardzo padnieta o tej 18-tej, ale szybka sie przestawi i bedzie ci spac cala noc. Mylse, ze nie ma co dziecka zmuszac do tego spania w ciagu dnia. Dacie rade!!!

Gość nie na przymus
NIKT NA SILE tobie nie zasnie jesli sie nie chce spac, wiec czego oczekujesz od dziecka.Dorosly tobie na przymus nie potrafi zasnać a dziecko myslsiz ze potrafio? jak widzisz tez nie

Gość pitulinka
To o tej 18 ja wloz do wanny, niech sie pochlapie i ja polozysz kolo 18.30. Nawet jak sie obudzi w nocy, to potrwa to pare dni i sie przestawi. Potem mozesz ja klasc o 10 min pozniej i tak az dojdziesz do np. 19.30- 20.00.

Gość iceberg
przerabiam niespanie w dzien w weekendy, wtedy klade ja po 20 i rzadko przesypia do rana, najczesciej zasypia mi okolo 18 - 19 i pozniej nie spi do polnocy, no ale nieistotne, wazne jak sie pozbyc tej histerii???????????? zdarza sie w innych sytuacjach rowniez np. lecimy samolotem i trzeba zapiac pasy i usiasc w jednym miejscu, a mala na przyklad postanawia pospacerowac po samolocie i zaprzyjaznic sie z pasazerami, proba posadzenia jej na kolanach = histeria

Gość iceberg
problem w tym ze ona jest spiaca, nogi sie jej placza jak chodzi ;) nie chce spac bo szkoda jej dnia ;)

Gość an2anet
a moze spróbuj zrobic tak: ok 19 naszykuj kąpiel, poźńiej kolacujke a pozniej połuz sie z nia w waszym łoku i opowiedz jej bajke ewentualnie pusc jej bajki jakies zeby sie wyciszyla, mysle ze ok 20 juz powinna spac max 20.30 , u mnie jest 19.30 mycie ,pozniej kolacja i ok 20.30 mój idzie z mała sie połozyc ewentualnie ja sie kłade z nia i opowiadam bajke wczoraj sie z nia polozylam i opowiadalam jej takie głupoty ze moj pod drzwiami to az sie tarzał ze smiechu ale mala sie w trakcie znudzila opowiadaniem i zasnela moze i wam to pomoze, nie kładz jej w dzien bo ma za duzo wrazen i dlatego nie chce spac zeby nic nie przegapic , moja tez nie zawsze spi w dzien a ma 23 mies

Gość iceberg
wieczorem nie mam problemu, klade ja i zasypia sama, z dziennej drzemki zrezygnuje pewnie niedlugo (juz nie spi codziennie) histeria to objaw charakterystyczny dla tego wieku, dziecko wie ze moze powiedziec ''nie'' i wykorzystuje to wszelkimi znanymi mu sposobami (czyt.krzykiem) ale interesuje mnie jak Wasze dzieci reagowaly i przede wszystkim JAK DLUGO TO TRWALO U WAS ;)

moj starszy histerie miał rzadko i były objawem infekcji, raz mu się zdarzyło, że go wynosiłam pod pachą z przedszkola, bo najpierw zrobił tam scenę, że on chce do domu i dlaczego nikt nie przyjeżdża, a jak przyjechałam to nie chciał iść; jak okazyjnie zaczyna mieć focha biorę, sadzam na kolanach i trzymam w uścisku aż mu nie przejdzie... potem staram się pogadać

Gość iceberg
mam nadzieje ze mojej tez szybko przejdzie, najwazniejsza konsekwencja bo jak chociaz raz wygra i postawi na swoim to zalapie ze tak sie da

Gość katarinka4
U nas pomaga wyciszanie, tzn najpierw wyciszajaca zabawa - puzzle, klocki, wycinanki, a potem bez mowienia o spaniu czytamy ksiązki, lezymy sobie razem i ja czytam, jest miś poducha, zimno mi - mówię i przynoszę koc - jak chce siedziec to niech siedzi, po chwili polozy sie obok i w koncu zasnie. Jak po tygodniu złapie rytm to moze lepiej bedzie.