Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praczka......,.

Pranie- nie pachnie!!!

Polecane posty

Gość praczka......,.

Używam dobrego proszku i dobrego płynu do plukania, a pranie nie pachnie, dlaczego?

Gość mam ten sam problem
tak samo....

Gość praczka......,.
czy coś się da z tym zrobić?

o, to coś dla mnie...nienawidzę zapachów i zawsze płuczę dodatkowo :D to zależy też od proszku przecież...

Gość gfhytgf
jaką masz pralkę i ile ma lat?

Gość gfhytgf
i czy używasz calgonu?

Gość praczka......,.
Whirpoll 7 zmysł. Fakt- ma 10 lat, ale działa, nie miała nigdy żadnej awarii. Trochę za mały argument, żeby zmienić działającą parlkę, bo pranie nie pachnie.....

Gość praczka......,.
nie używam calgonu. A to może mieć wplyw na zapach? czy tylko na żywotność pralki?

Gość gfhytgf
powiem ci tak- miałam taki problem. Z tym że ja mam pralkę 5 letnią Bosha i nie używałam calgonu. Zaczęło mi śmierdzieć pranie mimo, że używałam bardzo dobrego proszku i zmiękczacza. Pytałam 2 serwisantów i nic sensownego mi nie podpowiadali, aż pewnego razu podczas prania wywaliła mi pralka, coś się spaliło. Wezwałam serwisanta i okazało się że grzałka była zakamieniona i pękła ponieważ woda się nie mogła nagrzać i pralka pobierała więcej prądu. Generalnie po wymianie grzałki skończył się problem śmierdzącego prania. Od tej pory używam calgonu i pranie mam pachnące.

Gość praczka......,.
ale mnie oświeciłaś! Dodatkowo bardzo wzrosły mi rachunki za prąd, wezwalam elektryka i powiedzial, ze jakies stare urzadzenie moze nawalac. Nie skojarzylam, tego. Sprawdze tą grzałkę, dzieki!

Gość gfhytgf
no właśnie ja też miałam na krótko przed pęknięciem tej grzałki przepięcia prądu w gniazdku do którego podłączona była pralka.

Gość praczka......,.
moze tym sposobem rozwiążą mi sie 2 problemy- zapach prania, i rachunki za prąd. Jeszcze raz dzieki :-)

Gość gfhytgf
nie ma za co :)

Gość Poseł

żeby pranie pięknie pachniało płynem do płukania należy je wypłukać w misce z samym płynem, bo pralka za bardzo wypłukuje płyn.

Albo drugi patent który stosuję- przed prasowaniem do spryskiwacza wlać płyn do płukania wymieszany z wodą i spryskać ciuchy przed prasowaniem, efekt murowany!