Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aluminiowa....

Utrata wagi, a regularne odżywianie

Polecane posty

Gość aluminiowa....

Mam pytanie. Czy regularne spożywanie posiłków (mniej więcej co 3h) może wpłynąć na utratę wagi? Ostatnio postanowiłam sobie, że nie będę się trzymała żadnych diet, tylko będę jeść regularnie, co za tym idzie w ciągu dnia będę jeść mniej, bo ustaliłam sobie, że mogę coś zjeść tylko w ustalonych godzinach. I właśnie zastanawiam się czy takie coś może przynieść jakieś pozytywne skutki? Nie oczekuje wielkiego spadku wagi po takiej 'diecie', chociaż interesuje mnie ile można by na takowej zrzucić w ciągu np. miesiąca? :P :)

Gość da rade a jak
Ja tak schudlam w ciagu niecałych 3 miesiecy 14 kilo- tylko,ze uważałam na to co jem, obecnie znowu wprowadzilam sobie taki system regularnych posilkow i po 2 tyg waze 3 kilo mniej.

Gość aluminiowa....
Ej no, dziewczyny :D napiszcie coś

Hejka! Ja od okolo 2miesiecy odchudzam sie zdrowo i racjonalnie. Jem 4-5 posilkow dziennie i chudlam/chudne okolo 1kg na tydzien :) Czyli zdrowo i tak jak powinno byc :) JEsli zastosujesz taka "diete" na pewno schudniesz.

Gość aluminiowa....
O, no to musze przyznać, że mnie trochę zacheciłaś do tego teraz :D uważałaś co jesz.. czyli co wyeliminowałaś ze swojego jadłospisu? :P

Glownie zaczelam ograniczac to co jem. Zmniejszylam porcje i jest ok. Napisze Ci przykladowy jadlospis: sniadanie- kanapka z ciemnego chleba np. z wedlina i ogorkiem/pomidorem 2sniadanie- jablko/ jogurt 3sniadanie- kanapka z wedlina rowniez z jakims warzywem obiad- to co akurat jest tylko mniejsza porcja. kolacja- rowniez roznie np. serek wiejski z warzywami, jogurt, salatka. Ograniczylam slodycze i inne kaloryczne przekaski. Oczywisnie nie jest tak, ze nie jem ich wcale. W ciahu tych 2 miesiecy jadlam kilka razy w mc'donalds, czy zdarzalo mi sie zjesc troszke wiecej slodyczy nic powinnam. Jednak calkowicie sie tym nie przejmowalam i nastepny dzien robilam "lzejszy" :) Na poczatku jeszcze troszke cwiczylam, ale niezbyt regularnie. Caly czas probuje cwiczyc regularnie, ale niestety poki co srednio mi to wychodzi. Do tego niezbede jest oczywiscie nawadnianie orgaznimu. Ja pije glownie wode i okolo 2 razy dziennie zielona herbate.

Gość aluminiowa....
Oczywiście też staram się jeść zdrowiej i mniej 'zakazanych' rzeczy, ale nie zawsze mi się to udaje :D póki co zrezygnowałam ze słodyczy, ale z kolei np. ciężko mi zrezygnować z białego pieczywa :( no jakoś je lubie. A co do ćwiczeń, to też się nie mogę zebrać żeby coś zacząć, choć oczywiście nie raz się za to zabierałam :classic_cool:

Skoro lubisz biale pieczywo moze stopniowo zmieniaj je na coraz ciemniejsze? Ja kupuje sobie rozne pieczywo. Raz takie "grahamkowate", raz zupelnie ciemne z otrebami/sezamem/jakims ziarnami. Wazne jest tez, zebys starala sie jesc do kazdego posilku warzywa. Wlasnie na kanapki zamiast ketchupu pomidor, rzodkiewka itp- co masz akurat w domu :) Radze tez zmniejszyc porcje obiadowe i po kilku dniach zobaczysz, ze nie jestes w stanie tyle zjesc. Ja staram sie rozniez nie jest "do pelna". Jem zdecydowanie wolniej i nie napycham sie. Zawsze kiedy zjadlam spaghetti czy cokolwiek innego z ryzem/ makaronem ledwo moglamw stac od stolu. Teraz koncze jedzenie wczesniej i jestem najedzona :) Powodzenia i poki co uciekam :) Jestem na topicu "tak od soboty..." JEsli masz ochote napisz jak Ci idzie :)

Gość Snogii
WWW.RAJKOBIETY.PL ZAPRASZAM NA NOWE FORUM DLAKOBIET

Gość zalezy od nadmiarow
jesli masz duza nadwage to wlasciwie jakakolwiek racjonalizacja w zywieniu powoduje ze schudniesz. Kazdy akt woli to spowoduje ze waga spada. Jesli masz 3 kg za duzo to raczej nie licz ze je zrzucisz regularnoscia

Gość najważniejszy posiłek dnia
aluminiowa cięzko powiedzieć ;) ja jestem na optymalnej i chudnę a zjadam 2-3 posiłki dziennie i nie mam pojęcia czym jest bycie głodnym :D

Gość gość
Oczywiście, że utrata wagi i regularne odżywianie jest powiązane! To podstawa! Do tego jedzenie z dobrych źródeł. Ja mięso kupuję od http://cezan-ubojnia.pl/ bo wiem że jakjościowo trzymają poziom. Grunt to zachować we wszystkim umiar.

Gość goska743
Ja zgubiłam 20kg poprzez regularne jedzenie i stosowanie African Mango http://szczupla-kobieta.pl koleżanka mi poleciła,bo sama stosowała i jej ładnie spadały kilogramy i spróbowałam również i nie rozczarowałam się bo w przeciągu 2 miesięcy zgubiłam właśnie 20kg i jakoś nie męczyłam się zbytnio ani nie głodziłam po prostu regularnie jadłam i wychodziłam wieczorem na spacer z psem;) i to wystarczyło by waga spadała.

Gość gość
Ja odkryłam sposób na to, długo męczyłam się z podobnym problemem, ale na ratunek przyszedł mi mój dietetyk, który polecił napój izotoniczny 4move. Stosuję go i jestem wielce zaskoczona efektami.