Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orficzek

CIĄŻA_CZY ISTNIEJE PRAWDOPODOBIEŃSTWO.

Polecane posty

Zawsze miałam regularny okres. Z mężem staramy się o dzidzię. W tym miesiącu nie dostałam okresu. Dwa tygodnie temu byłam u ginekologa, który jeszcze nie zauwżył ciąży, miałam brać przez 3 dni duphaston, jeżeli nie pojawi sie miesiączka mam zrobić test krwi beta HCG (u dziewczyn w mojej rodzinie test nie pokazywał dwóch kresek odrazu). Zastanawia mnie czy w 5-6 tygodniu możliwe jest żeby nie pokazało nic na USG. jakoś nie chce mi się w to wierzyć... Z drugiej strony gruczoły na sutkach mi sie powiekszyły i kłuje mnie mocno lewy jajnik. Czy to mozliwe zebym była w ciąży i żeby nie wykryło wtedy na usg?;/

Gość junn
skoro okresu nie masz to zrób tą betę. nie wiem na co czekasz?

Gość Sikoreczka z pudełeczka
a ja nie rozumiem czemu wszyscy tak panikują. Prędzej czy pozniej zrobisz i tak i tak badanie czy test i sie dowiesz czy jestes czy nie. To ze teraz nie wies zniczego nie zmieni, nie zachowuj się jak poparzona :/ Że musisz wiedziec juz teraz bo.. bo juz!!! :O Okres mi sie spoznia i co teraz!!!!!!!! czekaj to się dowiesz:) ludzie to by chcieli wiedziec od razu wszystko...

Gość możliwe że nic
jeszcze nie widac na usg, ale faktycznie nie wiem po co czekasz z hcg

Mam w planie jutro zrobić, ale nie chcę sie jutro rozczarować.. Tyle słyszałam o urojonych ciążach itd.. Możliwe by nie wykryło na usg po ok 5 tyg?

Gość abcdefgkobieta
Na USG w 5-6 tc już spokojnie widać, jak ja się dowiedziałam o ciąży to byłam w 3tc i było widać zarodek (ale ginekolog nic nie obiecywał, bo wtedy to jeszcze ciąża może się nie utrzymać). Jeśli jednak zauważyłaś objawy to zrób betę i może wybierz się do innego ginekologa. Prawdopodobieństwo zawsze istnieje ;) U mnie pierwsze objawy to wlaśnie wrażliwe, powiększone sutki, bolące piersi i ból brzucha jak na okres.

Gość możliwe że nic
u mnie w 6 tyg nie było widac ciąży, a co do rozczarowania- jak nie jesteś w ciąży, to przecież w końcu dostaniesz okresu- nie ma sie co nakręcać niepotrzebnie

Gość możliwe że nic
ale właśnie miałam kłucie po prawej stronie przy gwałtowniejszych ruchach

Nie robie sobie niepotrzebnych nadzieji. Zastanawiało mnie właśnie to że usg by raczej pokazało ciążę.. w rodzinie męża czesto zdarzały sie ciaze pozamaciczne i to mnie troche nurtuje. jutro ide zrobic bete. dziekuje wam za odpowiedzi. trzymajcie sie cieplo;*

Szczerze mówiąc to wątpie, ja jak byłam na usg w 4 tygodniu, dokładnie 4 tygodnie i 5 dni to już było widać pęcherzyk