Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doobra mamaa

czy wasze roczne dzieci jedza juz same?

Polecane posty

Gość doobra mamaa

jak wygladaja u was obiadki?

Gość kljliholhio
moj ma 2,5 roku i go karmię.... nie umie jesc sam.... ale za to pięknie mowi, i juz zapomnialam, co to pampersy....

Gość mamama27
same jedzą? oszalałaś chyba - mój w wieku roku miał ledwo 2 przebite ząbki i kiepsko gryzł a gdzie tam do samodzielnego jedzenia - teraz ma 1,5 roku i też sam jedynie pomerda łyżką w zupie ale sam nie zje nawet łyżki

Gość zonaKraka
Ma 14 mcy i sam zje pokrojoną na kawałki parówkę- trochę swoim widelcem, trochę rękami, kawałki chleba, ciasta czy siateczek, chrupki kukurydziane, niektóre owoce i warzywa... ale do głowy mi nie przyszło pozwolić mu samodzielnie jeść kaszkę czy zupę :) Jak się nadmiernie garnie do tego to trzymam jego rękę z łyżeczką i pozwalam mu ćwiczyć.

Gość tez siedzę w domu
mój syn ma 16mcy, coraz lepiej idzie mu jedzenie.. jest wielce dumny, że siada przy stole sam ;) stawiam mu talerzyk, je łyżeczką sam, czasem widelec mu daję. Poięknie zje serek, twarożek, deser owocowy, ale i sos z ziemniakami, generalnie wszystko, co ma półpłynną konsystencję, co da się nabrać i nie spadnie. Tylko zupą go karmię ;)

tak, a jak wychodze do pracy to zmywa podłogi, robi pranie i obiad gotuje

Gość hannahhh666
O tak,mój samodzielnie je schabowego nożem i widelcem, a i z pałeczkami podczas jedzenia ryży nieźle sobie radzi...

Gość Karina ffff
Oczywiście, że je samo: chrupki,paluszki, chipsy

Gość gdzies czytałam ze wiosennej
mamy mając 10 miesiecy je samo, uzywa widelca, noza, paleczek, serwetek itd, do tego ma specjalne krzesełko take hamerykanske ze szwedzkiej ikei nie to co wy plastik z allegro :D:D

Gość ghgfhfgh
Moja córka mając rok jadła sama rączkami i garnęła się do jedzenia łyżeczką, tak jest do dzisiaj, że lubi jeść sama rękami i łyżeczką, chociaż wolę ją karmić, bo idzie szybciej :D każde dziecko indywidualnie się rozwija.

u mnie obiadki wyglądaja jak zmielona kupa jednorozca:D:D:D Dziecko siedzi i samo je widelcem i nożem