Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paczucha

RUPAFIN

Polecane posty

Gość Paczucha

Hej wszystkim! Mam pytanie dotyczące leku na alergie o nazwie rupafin. Lekarz przepisał mi to na moją alergie i dodał ze są to leki na bazie sterydów. I chciałabym wiedziec czy moze ktoś z was juz brał ten lek i czy od niego przytył. Bede wdzieczna za szybką odpowiedz. Pozdrawiam

Gość gika
Tak ,ja przytyłam cztery kilogramy w ciągu trzech miesięcy.

Gość Fragiles

Rupafin nie jest lekiem sterydowym, a lekkiego przeciw alergicznym czyli antyhistaminowym.” Niektórzy specjaliści uważają nawet, że dzięki swoim właściwościom rupatadyna wykracza poza obecną charakterystykę grupy preparatów antyhistaminowych. „ fragment z artykułu „alergia po polsku” aut. Mariusz Kielar,używałam go przez kilka miesięcy sezonowo i ciągiem i nie przytyłam. 

Gość Carla

Ja używałam przez rok. Przykryłam 6 kg, pojawiły się rostępy, cykl miesiączki wydłużył się do ponad 35 dni.  Lekarz kazał mi to odstawić na wakacje i zobaczyć co będzie. Odstawiłam lek okres jak w zegarku co 28 dni. Później kazał znowu mi brać ten lek i po tyg pojawiła się pokrzywka. Myślę że to nie jest lek dla mnie ale słyszałam że innym pomaga