Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona A.

Bardzo proszęoszybką odpowiedź!!! Tabletki antykoncepcyjne YAZ

Polecane posty

Gość Zrozpaczona A.

Witam! Zażywam tabletki antykoncepcyjne Yaz od niedawna, pod koniec opakowania to jest 4 rząd zapomniałam jednej tabletki przyjęłam dwie jednocześnie tak jak było w ulotce dokończyłam przyjmowanie jasnoróżowych i przeszłam od razu do 2 blistra pomijając białe tabletki. Krwawienie wtedy nie wystąpiło, ale na ulotce pisało, że to normalne. Nie było też krwawienia śródcyklicznego czy plamienia. Teraz kończę przyjmowanie białych tabletek z tego drugiego blistra, a krwawienie nadal nie wystąpiło. Czy to jest normalne? Czy powinnam przerwać zażywanie tabletek? Bardzo się tym martwię, gdyż byłam u ginekologa po nową receptę i nie wspomniałam o tej sytuacji myśląc, że krwawienie wystąpi. Mam mnóstwo kłopotów i jeszcze kolejny naprawdę bardzo proszę o POMOC. No przecież nie mogę być w ciąży prawda?

Gość Zrozpaczona A.
Bardzo proszę o pomoc, czy nikt nie zażywa tych tabletek?

spokojnie ja mam krwawienie dopiero jak wezme ostatnie 4 biała i dopiero na drugi dzien przed zaczeciem nowego opakowania

Gość Zrozpaczona A.
Wzięłam dwie jasnoróżowe w ostatnim rzędzie wyrzuciłam 4 białe przeszłam do nowego blistra i krwawienia nie ma.

a dlaczego 2 naraz wzielas? mineło 12h tak?? o ktorej bierzesz tabletki i o ktorej wzielas zapomniana,a nie lepiej było przejsc do bialych niz zaczac nowe opakowanie??

Gość Zrozpaczona A.
tak minęło 12h postąpiłam według jednej opcji na opakowaniu wyrzuciłam białe a tamte przyjęłam do końca. Siedzę i płaczę bo wiem że to moja wina moja głupota. mam jeszcze 1 białą tabletkę na jutro jeśli nie wystąpi krwawienie rozpocząć nowy blister?

Czyli masz na dzis i na jutro wez obie a w czwartek poczekaj na okres ja mam godz przed zaczeciem nowego op czyli jak biore o 20 to okres o 19,ja czasem czekam do rana do 6 max by nie mineło 12 h i biore tabletke ,nie wiem o jakiej porze ty bierzesz

Gość Zrozpaczona A.
Biorę wieczorem o 19. Czyli jeśli nie wystąpi krwawienie to nie brać tabletek. A gdy wystąpi za kilka dni mogę rozpocząć nowy blister? Powinnam zrobić test ciążowy? Bardzo dziękuję Ci za odpowiedzi jestem kłębkiem nerwów

w czwartek jak nie wystapi do 19 poczekaj do rana w piatek ,mozesz w nocy dostac,wiec wezmiesz do 12-tu godzin koło 6 rano badz w nocy jak dostaniesz i nastepna jak zawsze o stałej porze,chyba ze chcesz mozesz zrobic przerwe tylko nie pomyl okresu z krwawieniem albo zrób mc przerwe na okres i na nastepny mc zaczniesz YAZ

Gość Zrozpaczona A.
Tak zrobię dziki bardzo mi pomogłaś. Myślisz że to normalne przy pominiętej tabletce że okres jest tak późno? nigdzie nie mogę nic znaleźć na ten temat. Powinnam zrobić test?

Gość Zrozpaczona A.
Mogę tak po prostu przerwać branie tabletek na 2 miesiące i znowu rozpocząć

tak mozesz ja po 6 mies zaczełam brac ale z nikim nie byłam a Ty musisz upewnic sie ze nie jestes w ciazy zanim zaczniesz brac nowe op:)

a najlepiej na przyszłość -wyśli chłopa na wazektomie - i po 8 tyg. 0 stresu

a najlepiej na przyszłość -wyśli chłopa na wazektomie - i po 8 tyg. 0 stresu