Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatka2010

mój dwulatek...

Polecane posty

Gość mama dwulatka2010

Tak się zastanawiam, czy takie zabawy u dwuletniego dziecka są normalne, czy moje dziecko wybiega ponad swój wiek... Wczoraj kiedy sprzątałam sobie, mały bawił się autem w kuchni na podłodze. Nagle przewrócił stojącą tam butelkę z płynem do płukania tkanin i powiedział zeby pan mu otworzył szlaban. po chwili butelkę podniósł, powiedział "dziękuję pan, papa" przejechał obok stojącej butelki i przewrócił ją znowu byłam w szoku, zę po kilkukrotnym obserwowaniu szlabanu obok żłobka, wymyśli sobie taką zabawę a wasze dwulatki?? pochwalcie isę ich zdolnosciami

Gość fascynujaca historia
znowu o tym bachorze?

Nie będe się chwalić, odpowiem tylko, że to normalne zupełnie ;-) miłego dnia 🖐️

Gość jajajajjajajajjajajajjajajjaj
to nic nadzwyczajnego. dzieci w tym wieku uczą się przez obserwacje i naśladowanie. To dobrze że twoje dziecko jest spostrzegawcze ale w gruncie rzeczy to nic nadzwyczajnego. Gdyby w tym wieku mały płynnie mówił lub chociażby czytał poprzez składanie literek to byłoby coś!! Jestes matką/ojcem i reagujesz na powtarzanie przez dziecko czynności,którą obserwuje ono codziennie, śwaidczy to jednak o jego prawidłowym rozwoju a nie "zdolnościach". Spostrzegawczość nie jest zdolnością.

Gość boze ale masz problem
wiec juz ci odpowiadam, tak jest to normalna zabawa u dwulatka. moze idz do pracy bo gdy bedzie mial 18 lat zapytasz nas czy to normalne ze w tym wieku ma dziewczyne.

lub chłopaka.. kto wie :D

Gość do autorki-gratuluje
glupoty-butelka z plynem to akurat najmniej odpowiednia zabawka dla dwulatka! ciekawe jak ci otworzy ja raz i wypije twierdzac,ze to pepsi. ciekawa jestem czy wtedy bedziesz dumna ze spostrzegawczosci swojego dziecka

Gość jcpenny
a ja nie uważam ze dwulatek mówiący płynnie i pełnymi zdaniami to coś szczególnego. Jestem mamą 2 latka tak mówiącego i powiem ze w moim środowisku jest trochę dzieci w tym wieku tak mówiących.

dwulatek mówiący aczkowiek, chciałbym stwierdzić, uważam jednak że, abstrahując... pokaż mi takiego dwulatka..żadko które dwuletnie dziecko mówi pełnymi zdaniami.a nie tylko MAMO DAJ MI TO...

Gość rye4y
niestety... nic nadzwyczajnego. moj 2 lata 2 miesiace mowi calymi zdaniami, nie3 sika juz nawet w nocy, zapomnialam, co to pampersy....

Gość mama dwulatka2010
akurat mówi pełnymi zdaniami:p a bawił się butelką przy mnie, miałam go na oku, a butelka była zapieczętowana, sama miałam problem z odkręceniem:p

Gość rye4y
a dlaczego uwazasz, ze dziecko 26 miesiecy nie moze mowic pelnymi zdaniami?

moje dziecko w wieku 26 miesięcy nie tylko mówiło pełnymi zdaniami, ale też komponowało opowieści np. o straży pożarnej jadącej do garażu i A... idącym go tego garażu, który tak uwielbia jak widać może jendak

Gość opanij sie ok???
Uwielbiam dzieci i je chwailic, doceniac ich umiejetnosci,ale w tym co opisalas nie widze zadnych zdolnbosci, tylko normalne zachowanie dziecka w tym wieku ,ktore sie prawidlowo rozwija, lecz to nie jest ani talent, ani zdolnosc, lecz naturalny postepo rozwoju dziecka .Nie popadajmy w paranojuz z zachwytu bo nic wybitnego tutaj nie widac