Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzghjbjbfdzghbhjkdbjls

komu łatwiej urodzic?

Polecane posty

czy jest jakas zaleznosc? Czy kobietom niskim czy wysokim? Ja mam 153 cm wzrostu i nie jestem zbyt szeroka w biodrach - obecniemam 93 cm. Jak myslicie? Czy gdybym byla wyzsza, albo miała szerokie biodra to byloby mi latwiej?

Gość szerokie biodra może
i mają wpływ ale wzrost-wątpię Ja jestem niska, wcale nie szeroka w biodrach a rodzę szybko i sprawnie;)

Gość junn
a bo szerokość bioder a wymiary które się mierzy do porodu to różne sprawy. można mieć szerokie biodra a wymiary zbyt niskie. i odwrotnie. musi ci te wymiary zmierzyć położna specjalnym przyrządem -takim jakby cyrklem.

Gość zapytaj swojej mamy
to bywa genetyczne

hmmm chodzi o biodra i to jak się potrafi rozejść kość łonowa :) moja teściowa ma 1,50 w kapeluszu :D waży może 40kg chude to takie, małe to takie, a najszybszy poród nie zajął jej więcej jak 30 min od pierwszego skurczu do końca :D a najdłuższy 2 godziny i to bliźniaczy :D ja mam 168cm i dość szerokie biodra a rodziłam dłużej niż ona bo pierwszy poród 6 a drugi 5 godzin

Gość hitsezonu
nie chodzi o obwód bioder, ale o "otwór" w miednicy - przed porodem mierzą takim specjalnym cyrklem i ten otwór właśnie im jest większy tym łatwiej teoretycznie, bo są inne czynniki które utrudniają poród, np, u mnie nie wiem dlaczego nagle zaczęły słabnąc skurcze i musiałam mieć cc...

Gość hdbfvgbdfs
ja 6h od podania oxy mała niska i drobna, biodra niby niczego sobie ale na IP stwierdzili że wąska dziecko było duże 4kg a urodziłam bez nacięcia nawet

no to troche mnie pocieszylyscie, ze moze nie bedzie tak zle....