Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkjkjiiijiiji

Kiedy przestałyście dawać dziecku mleko na noc a zastapiłyście zwykłą kolacją ??

Polecane posty

Gość jkjkjiiijiiji

Moje dziecko zaczęło 14 miesiąc je po obudzeniu mleko i na noc albo kaszkę,albo mleko z jednej strony mnie to cieszy bo dzieki mleku wiecej płynów pochłania,ale kiedy przestać dawać to mleko ?

Gość ghgfhfgh
Do 3 roku powinno się dzieciom podawać mleko modyf. ja podaję córce rano i wieczorem, + kaszka lub płatki z mlekiem jako oddzielny mleczny posiłek czyli ogólnie mleczne posiłki je 3 razy dziennie, bo pije mleka dużo mniej niż powinna.

Gość mamapaulinki
moja corka ma prawie 3 lata i jeszcze wieczorem wypija ok 270 ml mleka modyfikowanego bebilon 4. ok. 2 lat przestala pic rano, po prostu pewnego dnia sama powiedziala, ze nie chce mleka. Teraz jeszcze sama woła, że chce sie napic mleczka, wiec jej daje. Sama zdecyduje, kiedy przestanie pic.

Gość mamapaulinki
moja codziennie tez zje jogurt lub serek, wypija tez takie malutkie mleko w kartoniku ze słomką:)

Gość ghgfhfgh
W mleku wapnia jest zapewne najmniej, ale warto podawać kefiry, jogurty naturalne, maślankę, ser żółty chociaż jest ciężkostrawny dla takiego malucha itp.

Gość mój syn ma 3 lata skończone
a mleko modyfikowane odrzucił w wieku 2 lat; po prostu zaczął nim pluć. Był kłopot, bo miał nietolerancję, a jak mu przemycić co potrzebne dla jego rozwoju? Ech, no powoli więc dostawał jogurty. Dobrze, że kaszki na mm jadał, ale do czasu też. Mleko zwykłe zaczął dostawać od niedawna w sumie, może 2-3 miesiące, ale tylko z mlekołakami wciąga, samego nie chce. Córka odrzuciła i kaszki i wszystko co pachniało mm przed roczkiem. Pediatra zaleciła stopniowe wprowadzanie innego nabiału, a nie było łatwo, bo na widok jogurtu miała odruch wymiotny:-o

Gość mireczkowataa
moja ma trzy lata i do dzisaj na kolację je kaszkę. Jeszcze niedawno rano dostawała mleko modyfikowane- teraz woli herbatkę z soczkiem :)

Gość Leja
Mój 4 latek już od 2 roku pluje kaszką. Ale za to po kolacji kakao, rano przed przedszkolem - kakao. Od roku zajada się również płatkami na mleku i uwielbia zacierki na mleku (ble).

Gość mój dwulatek nie pije już
mleka modyfikowanego ani żadnych kaszek. Nie chce. ZA to chętnie pije kakao, kefir, jogurty lubi, ser żółty.

Moja jakoś jak miała 1,5 roku przestała pić mleko wieczorem, sama nie chciała. Zje kolacje i jej starczy. Ma prawie 2 latka i pije tylko rano mleko. Jeśli twoja chce pić to jej nie zabraniaj.

Gość mi_zielone
U mnie dokladnie tak jak u szalonej mamy, tylko rano. W ciagu dnia zjada jeszcze kefir, jogurt lub budyn. Chetnie je nabial, roznego rodzaju sery, wiec mysle, z to nie problem.