Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama razy 2..........

Ból kości łonowej i spojenia w czasie ciąży..

Polecane posty

Od połowy ciąży dokucza mi ból spojenia i kości łonowej. To moja druga ciąża. W pierwszej nie miałam takich dolegliwosci:( Teraz jestem juz tuż przed porodem. Boję się jak nie wiem. Może nie chodzi o sam poród co o te spojenie. Gin mówi, ze prawdopodonie urodzę sn. Czy ktos miał podobne dolegliwości. Czy one po porodzie szybko mijają? Czuję się jak kaleka normalnie. Ból towarzyszy mi bardzo często. :(

Gość jai ja
Ja pierwszą ciąże też zniosłam super a w 2 rozeszło mi się właśnie spojenie - ból okropny,chodziłam robiąc małe kroczki,powinnaś isć na konsultacje do ortopedy i mieć usg spojenia - jeżeli spojenie się rozeszło powinnaś mieć CC - ja tak miałam.Ponieważ jeżeli bedziesz rodzić sn jest duuuże prawdopodobieństwo że podczas porodu sn spojenie się jeszcze bardziej rozejdzie a wtedy będzie przekichane bo będziesz długo uziemiona,pasami i ciężko Ci będzie cokolwiek robic przy dziecku.

własnie mi gin cały czas mówi, ze do ortopedy to po porodzie, teraz nawet zdjecia mi nikt nie zrobi Ja mam takiego pietra, ze szok. Teraz podobno wg niej nie elzy się juz w hamakach tylko nosi sie pas ortopedyczny. W czasie ciazy tez go nosiłam.

Gość pitulinka
Ja mialam i jest to ponoc normalne. 2 ciaze i 2 porody naturalne. Spokojnie!

Gość jai ja
No tak prześwietlenia nikt nie zrobi ale usg moze zrobić spojenia !! a rozejscie przy sn może miec naprawde złe konsekwencje ! Ja nie chce straszyć autorki ale jeżeli jest możliwość zrobienia CC to powinno sie Ja zrobić. Jak byłam u ortopedy to mi powiedział że on by swojej córce nigdy nie pozwolił rodzic sn jeżeli by miała rozejście.

pitulinka czyli zadnych komplikacji nie miałas po porodzie? ja mam takiego stresa, ze nie wiem:( a w miarę szybko ból po porodzie ustał czy jeszcze dosc długo odczuwałas?

Gość pitulinka
Komplikacji zero. Fakt, jeszcze dlugi czas po porodzie nie moglam sie polozyc na podlodze i np pociwiczyc, ale bol w czasie chodzenia znikl bardzo szybko. Teraz po 4 latach od ostatniego porodu juz jest wszystko Ok.

ale bolało Cię spojenie pod koniec ciąży czy dłuższy czas trwania? ja juz nie wiem co mam myslec za tydz mam wizytę u gin Mówi, zebym rodziła sn. Gdybym była pewna, ze nic się nie stanie to ok.

Gość pitulinka
Bolalo mnie od okolo 4-5 msc i chodzilam do fizjoterapeuty na masaze ;-)

Gość pitulinka
aha, i po porodzie nie nosilam zadnych pasow itp. Pamietam kolo 7-8 msc to odcinek drogi ktory pokonywalam w 10 min zajmowal mo okolo 35 min. Badz dobrej mysli, jest to naprawde normalne zjawisko. Grunt to dobry lekarz, ktory potrafi wszystko wytlumaczyc i nie straszyc i nie szprycowac lekami niepotrzebnie pacjetki.

Staram sie byc dobrej mysli Troche juz przeszłam w tej ciąży:( zawsze prowadziłam bardzo aktywny tryb życia....a teraz praktycznie całą ciaże mam lezaną.....nie chce tez leżec plackiem albo ciągle uskarżac się na ból po porodzie......do tego 2 dzieci do opieki;o

Gość pitulinka
A na kiedy masz termin?

na 13 czerwca wg usg