Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fach-man 03

Lalka żyjesz ?

Polecane posty

Gość Fach-man 03

Jakiś palant usunął nasz temat Lalka

Gość lalka1234
Żyję ale nie odzywam się , podczytuję . Po ostatniej piątkowej akcji podszywaczy ręce mi opadły, żenada.

Gość Fach-man 03
To co dziś z zabawy nici ?

Gość lalka1234
no i już są podszywy , no tak z zabawy nici , a było miło

Gość lalka1234
12.56 , 12.59 - podszywy Wpisy na innych forach założonych przez Ciebie , które są podpisane moim nickiem to też są podszywy

Gość Fach-man 03
Podszywom dziękujemy . Zalozcie własny temat dla podszywaczy palanty . Lalka to szkoda że nici . A taka mam ochotę . ;(

Gość lalka1234
Zaraz zobaczysz jak podszywom uruchomi się fantazja , ostatnio nawet się trochę pośmiałam , zobaczyłam przy okazji ilu mięliśmy podczytywaczy , no i zaraz jaruzel powinien wkroczyć . No i moderatorzy skasowali nasze ekscesy

Gość Fach-man 03
A może dadzą spokój . Z ochota bym powtórzył te ekscesy . Czyli przez nich już nigdy nic ?

Gość Fach-man 03
Podszyw myślisz że jesteś fajny ? Myślisz że nikt nie wie że to nie oryginalna LALKA ? Jeśli tak sądzisz to się lecz BARANIE !

Gość lalka1234
raczej małe szanse ,że to się uspokoi ,,ale podszywy są dla jaj jak to ktoś w piątek napisał , a gdzie jest generał ? powinien już być , z braku seksu chociaż przemówienie można by poczytać, też działa podniecająco. 13.20 - podszyw No sam widzisz , raczej nie dadzą nam spokoju , jesteśmy zbyt rozpoznawalni.

Gość Fach-man 03
To co zrobimy ? Na mnie ich durne pisanie nie działa

Gość - jaruzel
Wojciech Jaruzelski Przemówienie na uroczystym obiedzie wydanym na Kremlu na cześć Prezydenta RP Moskwa, 13 kwietnia 1990 r. Dziękuję za serdeczne, przyjazne słowa skierowane do naszego narodu, do Rzeczypospolitej Polskiej, za gościnność, jakiej doznaliśmy na ziemi ukraińskiej oraz tu, w Moskwie-stolicy Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich. Historia naszych dni rwie jak wezbrana rzeka. Kiedy przed trzema laty przebywałem w Waszym kraju z oficjalną wizytą inna była Polska, inny Związek Radziecki, można powiedzieć - inny był świat. Wydaje się, że minęła cała epoka. A przecież ona dopiero się rozpoczyna. Pamiętam dobrze nasze spotkania i długie rozmowy. Zgodnie dochodziliśmy do wniosku, że życie wymaga głębokich zmian. Dziś jesteśmy mądrzejsi o wiele doświadczeń. Im większa skala i głębia przeobrażeń -tym trudniejsze problemy i tym wyższe koszty. Lecz zaniechanie reform, wcześniej czy później kosztowałoby jeszcze więcej. Wspólnie wyznajemy pogląd, że każdy człowiek, państwo i naród winny mieć prawo, aby według swego uznania, urządzać własny dom. Dlatego też konkretne rozwiązania w naszych krajach choć mają niemało wspólnego, to jednak pod wieloma względami są odmienne, specyficzne. Decyduje o tym historia, jak i współczesne uwarunkowania. W ciągu minionego roku zaszły w Polsce głębokie przemiany. Weszliśmy na drogę śmiałego rozwiązywania trudnych problemów politycznych oraz dylematów społeczno-gospodarczych. Droga ta będzie zapewne nie raz jeszcze poddawana nielekkim próbom. Najistotniejsze jest to, aby duch porozumienia, świadomość wspólnego państwowego i narodowego losu okazały się silniejsze niż ekstremizmy, sprzeczności interesów i podziały. Z tym większą uwagą śledzimy historyczny proces pierestrojki. Mamy świadomość jej znaczenia dla Związku Radzieckiego, Europy i świata. Polska-jako Wasz sąsiad, jako kraj, który najwcześniej podjął reformy - ma szczególne powody, aby w tym tytanicznym wysiłku życzyć Warn powodzenia. Wkrótce przypada 45 rocznica podpisania polsko-radzieckiego układu o przyjaźni. Powstał w innym okresie historycznym, w innym układzie sił. W jego funkcjonowaniu bywały także ciernie, na trudne próby wystawiano nieraz nasze poczucie narodowej godności i suwerenności. Lecz nie był to sojusz papierowy. Dla Polski stał się on nade wszystko gwarancją jej nowych, bezpiecznych granic. Dziś powinien odzwierciedlać nowy kształt stosunków polsko-radzieckich - równoprawnych, opartych o zasadę poszanowania partnera, wzajemnych korzyści, nowoczesnych reguł współpracy gospodarczej. Podstawy polityki polskiej nie zmieniają się wraz ze zmianą rządów. Pozostaje prawda niepodważalna: dobrosąsiedzkie, przyjazne stosunki są naszym krajom i narodom nawzajem potrzebne. Suwerenna, demokratyczna Polska jest i będzie solidnym partnerem oraz wiarygodnym sojusznikiem. Niedawna wizyta premiera Rzeczypospolitej Polskiej była tego wymownym potwierdzeniem.

Gość - jaruzel
Podpisana dziś przez nas Deklaracja jest kontynuacją i rozwinięciem tego kierunku myślenia, o stosunkach dwustronnych, któremu daliśmy obaj dobitny wyraz przed trzema laty. Przyjmując wówczas pamiętną deklarację kwietniową, posialiśmy dobre ziarno. Utorowało to również drogę ku jawności i prawdzie. A tylko ona, choćby i gorzka, stanowi podstawę niczym nieskrępowanej, szczerej przyjaźni. Ocena wielowiekowego sąsiedztwa nigdy nie jest jedno-barwna. W naszej wspólnej historii jest dość czystych, zdrowych źródeł. Złe, ciemne karty pora zamknąć bezpowrotnie. Szczególnie ważne i moralnie cenne dla naszego narodu jest oświadczenie strony radzieckiej w sprawie zbrodni katyńskiej. Otwarło ono drogę do poznania prawdy o tragicznym losie polskich oficerów, internowanych po 1939 roku. To była niezwykle bolesna dla nas sprawa. Jednakże żaden rozumny Polak nie obciąży narodów radzieckich, które v stały się przecież pierwszą ofiarą masowych stalinowskich represji - odpowiedzialnością za Katyń i Kuropaty, za Łubiankę i Kołymę. Najkrócej mówiąc - dramatyczny był dla Polaków 17 września - lecz po sześciu latach - 9 maja byliśmy razem w Berlinie. Pozwólcie na osobistą refleksję. Jako jeden z setek tysięcy polskich zesłańców na Syberii doświadczyłem na własnym i mojej rodziny losie bezprawia stalinizmu. Lecz z tych trudnych lat, a potem ze wspólnej frontowej drogi wyniosłem nie wrogość, lecz szacunek dla ludzkich cech, dla patriotyzmu, wytrwałości i poświęcenia Waszego narodu. Nie skrywając więc tragicznych rozdziałów - patrzmy dziś przed siebie i budujmy przyszłość. Żyjemy w przełomowym momencie współczesnej historii. Zmienia się filozofia i praktyka stosunków międzynarodowych. Zainicjowane przez Was Michaile Siergiejewiczu „nowe myślenie", konstruktywny dialog radziecko-amerykański, przyniosły już dziś głębokie przemiany w europejskiej i globalnej skali. Idea europejskiego wspólnego domu, koncepcja konfederacji europejskiej, propozycja powołania Rady Współpracy Europejskiej - to ważkie i pod wieloma względami zbieżne inicjatywy. Europa, która jeszcze niedawno była głównym obszarem konfrontacji staje się dziś laboratorium porozumienia i zbliżenia. Wielkie nadzieje wiążemy z Waszą ideą spotkania na szczycie państw KBWE oraz konferencją „Helsinki II". Wyłania się szansa, aby nasz kontynent stał się wielką rodziną państw i narodów. Ale są też i obawy. Zachodzące przemiany nie powinny naruszyć poczucia bezpieczeństwa, stabilności i równowagi.

Gość - jaruzel
W tym kontekście szczególnego znaczenia nabiera kształtowanie się w sercu Europy zjednoczonych Niemiec. Polacy bacznie śledzą ewolucję problemu niemieckiego. Historia nas tego nauczyła. Współczesność - nie oduczyła. Nasze wspólne stanowisko wyraziliśmy w przyjętej dziś Deklaracji. To dobrze, że w tak żywotnej dla naszego narodu sprawie byliśmy zawsze i jesteśmy, razem. Zbiorowe bezpieczeństwo musi być dziełem i udziałem całej szeroko rozumianej Europy. Nie kończy się ona ani na Łabie, ani na Bugu. Europa jest jedna - ta, która wydała Tołstoja i Hugo, Goethego i Puszkina, Byrona i Mickiewicza. Nierozdzielne są również jej zagrożenia i szansę. Dziś chodzi o to, aby zachować i rozwinąć wspólne, wytworzone przez wieki na naszym kontynencie wartości, pogłębić wzajemne zaufanie i pokojową, twórczą współpracę. Przeprowadziliśmy treściwe, przyjacielskie rozmowy. Charakteryzowała je jak zawsze szczerość i wzajemne zrozumienie. Cenię bardzo Wasz serdeczny stosunek do Polski. Jestem przekonany, że obecna wizyta służyć będzie dobrze przyjaźni i współpracy naszych państw i narodów. Tekst na podstawie książki W.Jaruzelskiego „Przemówienia 1990, Toruń 2002

Gość lalka1234
Jaruzel - nareszcie , w końcu można coś poczytać bo od rana śledzę wątek i nic się nie dzieje , także wielkie dzięki.

Gość Fach-man 03
I wywołałas wilka z lasu . A co ja teraz zrobię . Przydz do mnie i piesc mnie bo nie wytrzymam .

Gość lalka1234
raaaaany Adam ! 13.35 , 13.36 - PODSZYWY!

Gość lalka1234
13.35- drugi wpis-podszyw , 13.40 -podszyw , 13.41-podszyw

Gość Lalka 1234
13.43 - podszyw

Gość lalka1234
13.41---drugi wpis oczywiście-podszyw

Gość Lalka 1234
13.45, 13.46 - PODSZYWY

Gość lalka1234
A właśnie że nie , 13.43 - to nie podszyw ,

Gość lalka1234
I znowu błąd :13.45 . 13.46 - to nie są podszywy Podoba Ci się ta zabawa , ja jeszcze mam wpisy na innych forach , możemy się tam przenieść i dalej bawić się w podszywanie .

Gość lalka1234
13.47 , 13.48 -PODSZYWY!

Gość lalka1234
13.51-PIERWSZY WPIS -PODSZYW!

Gość - jaruzel
Wisława Szymborska Ten dzień o śmierci Józefa Stalina Jaki rozkaz przekazuje nam na sztandarach rewolucji profil czwarty? - Pod sztandarem rewolucji wzmacniać warty! Wzmocnić warty u wszystkich bram! Oto Partia - ludzkości wzrok. Oto Partia: siła ludów i sumienie. Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie. Jego Partia rozgarnia mrok. Niewzruszony drukarski znak drżenia ręki mej piszącej nie przekaże, nie wykrzywi go ból, łza nie zmaże. A to słusznie. A to nawet lepiej tak.

Gość lalka1234
13.52- DRUGI WPIS -PODSZYW , 13.53 --PODSZYW Nie no fajnie jest prawda?

Gość lalka1234
13. 54 - w końcu coś można przeczytać

Gość tropiciel dewiacji
Lalka, ty geju...

Gość lalka1234
tropiciel dewiacji - ej no ,tylko nie geju , chyba wskoczyłeś w wątek i nie wiesz o co chodzi