Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majkaa23

Czy mogę być w ciąży??

Polecane posty

Gość Majkaa23

Cześć dziewczyny! 11 kwietnia dostałam okres, który trwał 5 dni. 20 kwietnia współżyłam z narzeczonym bez zabezpieczenia (to był chyba już dzień płodny), miał to być stosunek przerywany, jednak zdaje się, że mój mężczyzna nie zdążył i trochę nasienia uleciało. Mój cykl trwa 28 dni i 9 maja dostałam spodziewaną miesiączkę, która też trwała 5 dni. Jednak czuję, że jest coś nie tak. Mam straszne mdłości, rano, jak coś zjem, nawet popołudniu i wieczorem. Ciągle chce mi się wymiotować, przeszkadzają mi intensywne zapachy i ogólnie słabo się czuję. Przed miesiączką miałam podwyższoną temperaturę, teraz 36,5. W dniu miesiączki strasznie zaczęły mi włosy lecieć. Powinnam zrobić test? Możliwe jest, że jestem w ciąży, mimo miesiączki? Czy tak szybko wystąpiłyby objawy? Może powinnam zrobić test? W jakim dniu? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!! :)

Gość junn
no włosy to w ciąży wręcz odwrotne tendencje mają -nie wypadają. jeśli chcesz robić test bo uważasz że to ciąża to rób choćby i teraz. Całkiem możliwe że masz jakieś zaburzenia hormonalne stąd te dziwne objawy.

Gość Majkaa23
Włosy to w sumie cały czas mi wypadają, ale teraz to się nasiliło ;/

Gość junn
mnie włosy w ciąży nie wypadały wcale. po 3mies. od porodu zaczęły lecieć -efekt spadku hormonów. Może u ciebie coś nie tak z hormonami właśnie jest. Zrób test na początek a potem będziesz myśleć co dalej. A okres był obfity, taki jak zawsze?

Gość Majkaa23
Tak, calkiem normalny. Czy nudnosci moha byc spowodowane zmianami hormonalnymi? Moze zoladek?

zrób test, ale nie zdziwiłoby mnie to gdybys sama się nakręcała na te objawy przez stres:P

Gość Majkaa23
Dominika, mnie to tez by nie zdziwilo, tym bardziej, ze po cichu chcialabym dzidzie :P Czy normalny test z apteki bedzie wiarygodny?

nie w 100% Test najlepiej zrobic z samego rana gdy nic się jeszcze nie jadło, bo w jedzeniu są substancje które mogą spowodowac błędny wynik. Wiem co czujesz, mi się juz udało, mój synek ma 2 miesiące:)

Gość Majkaa23
Gratulacje!!! A ile masz lat, jesli moge zapytac? Bo ja za pol roku koncze studia i nie wiem czy to odpowiedni moment...

Gość junn
Dominika co ty piszesz. Od kiedy test ciążowy się robi na czczo. Pokaż mi w jakich pokarmach jest gonadotropina kosmówkowa. Owszem zaleca się test z rana we wczesnej ciąży ale nie z powodu jedzenia ale ze względu na mniejsze rozcieńczenie moczu po nocy. w ciągu dnia gdy się pije sporo mocz może być z większą ilością wody a przez to stężenie hcg będzie mniejsze a test może nie wykryć go. Jednak gdy ciąża jest już zaawansowana to pora dnia nie ma znaczenia bo hcg jest na tyle wysokie że zawsze wyjdzie.

Gość Majkaa23
W mojej sytuacji, kiedy do stosunku doszlo 20 kwietnia, ale mialam okres dwa dni temu, moge zrobic test o kazdej porze dnia?

Gość junn
to już minął niespełna miesiąc od stosunku więc moim zdaniem jeśli to ciąża (w co wątpię) to wyjdzie choćby zaraz. Tym bardziej że jak twierdzisz masz różne objawy.

Gość Majkaa23
W takim razie chyba odpuszcze robienie testu, bo skoro mialam okres, to mozliwosc ciazy jest niewielka...

Gość Majkaa23
Jak sadzicie? Robic czy nie?

zRób test ! Na początek taki z apteki - sa w miarę skuteczne. Możliwe też jest jest że twoje objawy sa efekltem samo nakręcania się

Gość ja bym zrobila tak
raczej nie. Nastepna miesiaczka (lub jej ewentualny brak, w co watpie) wszystko ci powie. Nie jest tak latwo zajsc w ciaze, mialabys szczescie gdyby udalo sie za 1szym razem.

Gość do marietanka
Ja by mz robiła test dla pewnosci. A okres był normalny?

Gość Majkaa23
Kurde, no w sumie nielatwo zajsc, okres normalny...moze rzeczywiscie sie nakrecam...ale takiej intuicji jeszcze nigdy nie mialam.

Gość nois
rany zamiast kombinować to zrób test skoro uważasz że trzeba. :O

Gość Ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.