Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylek:;:;

znowu o bólu :(

Polecane posty

Jestem w 14 tyg ciąży i czuję że codziennie pobolewa mnie brzuch. Nie jest to jakiś straszny ból ale takie lekkie kłucie i ciągnięcie. Martwie się :( Czy to normalne?/

Gość ywette
Jak najbardziej naturalne Jesli bolowi nie towarzyszy plamienie to jest jak najbardziej ok:)To więzadła macicy ci dokuczają. Mi bolało strasznie:/

jeśli do tego masz twardy brzuch, to jest to napinanie. Powinnas powiedziec o tym doktorowi napewno zaleci ci , odpoczynek i cos co pomoze rozluźnic brzuch. Gdy brzuch się napina, to istnieje ryzyko zbyt wczesnego porodu, ja przesto wylądowałam na patologii ciazy pod kroplówka

Gość ywette
Twardy brzuch w 14 tyg??????? W tak wczesnej ciąży tego nie czuć "na zewnątrz". Kłocie o którym pisze autorka to ic innego jak właśnie więzadła macicy. Macica stawia się i twardnieje około 20 tyg - wtedy to poród przedwczesny. Do tego czasu nie czujesz stawiania aż tak dosadnie - przecież podczas poronienia odczuwa się skurcze jak podczas okresu a nie stawianie jak do porodu:/

Nie mam żadnych plamień ani napiętego brzucha. Po prostu tak od czasu do czasu zakłuje i zaciągnie. Mam nadzieję że wszystko jest ok.

ja miałam juz w 18 tygodniu twardy brzuch. Wiec wydaje mi się, że nie ma jakiejs granicy. Jeżli nie masz przy temu twardego brzucha, to słuchaj innych:P to normalne

Ja miałam twardy brzuch przez to, że za duzo chodziłam i pracowałam w ciazy, a nie przez to o czy ty mówisz Y..

Gość Miiimis
Ja jestem w 24 i tez mnie boli. Mowia, ze sie rozciaga, na ile to prawda to ciezko powiedziec..

Jestem na podobnym etapie ciąży jak Ty motylku i także czuję czasem kłucie i napięcie brzucha (nie twardnieje)... pytałam lekarza i powiedział, że to jak najbardziej normalne. Pozdrawiam ;)