Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DesmondW

Władca Pierścieni

Polecane posty

Gość DesmondW

Czy warto ogladać ten film? Mam ochotę na jakiś fajny film wieczorem, ale nie wiem co obejrzeć. Właściwie obracam się wśród tych samych filmów(Bergman, Kurosawa, adaptacje dramatów Teneesse Willimsa, Fellini itp.) więc mam ochotę na coś innego, polecacie Wladcę Pierścieni? Moja siostra mówi, że super film, ale wiem, że mówi tak tylko dlatego, ze gra tam Viggo Mortensen:D

Gość dwddwwdwd
Nie oglądałeś LOTR? :D LOL 🖐️

Gość szz
WARTO ! kocham ten film, jak i twórczość tolkiena. Godzinami mogłabym o tym rozmawiać

LoTR jest dobrym filmem ale fabuła jest trochę pozmieniana względem książki i nie ma niektórych wątków ;)

Gość Viveettex
o kurwa

Gość DesmondW
Nie oglądałam(jestem kobietą:) i nie wiem co Cię dziwi, napisalam chyba, że oglądam trochę inne kino ale dziś mam ochotę na jakąś komercyjną rozrywkę, skoro tak polecacie to chyba obejrzę. To, że są zmiany wzgledem książki mnie nie dziwi, w Hollywood to normalne..

Gość sraniepościanie
Dobry film, ale jak czytałaś książki to ci się może dużo rzeczy nie zgadzać. Mortensen faktycznie jest tam boski:):)

Gość szz
Książka jest lepsza, ale wiadomo że jackson nie mógł zekranizować jej strona po stronie, film trwałby chyba z 9h... No i pewne zmiany...to wszystko są przemyślane zabiegi, które mają sprawić że film odniesie komercyjny sukces. Z zadowolenia samych fanów Tolkiena by nie zarobił. Ale pochwalę aktorów. Większość świetnie się spisała, no może poza Liv Tyler, która poza tym że jest przepiękna, nie zachwyca grą aktorską.

Gość gcoipjgvsdil
Dokładnie, Liv to najsłabszy punkt aktorski filmu, wybałusza oczy i robi miny jakby się miała rozpłakać. Strasznie sztuczna i egzaltowana, ale ona nigdy nie była dobrą aktorką, zupełnie nie pasuje do roli Arweny. Komercja aż wieje od tego filmu ale to normalne i do przewidzenia, sama piszesz, że chcesz tylko rozrywki i ten film ci to zapewni, nie mam żadnych wątpliwości co do tego. Mortensen faktycznie przystojny i do tego dobrze gra. Obejrzył nie będziesz żałować, ale film ma trzy części i każda znich trwa jakieś 3 godziny chyba, więc musisz to rozbić na trzy wieczory na przykład.