Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jam z mas pracujacych

jak się ma obeność zła i cierpienia na swiecie do istnienia dobrego Boga?

Polecane posty

?

Gość franiaaaaaa
A tak, że Bóg dał nam wolną wolę. Możemy robić co Nam się podoba - ale Bóg jest też sprawiedliwy i zostaniemy za to rozliczeni

czyli Bóg rozliczając nas ludzi w istocie rozlicza samego siebie jako ze my jestesmy jego dziełem i wszystko złe co mozemy zrobic Bóg znał od zawsze

A za co zostaniemy rozliczeni?? Za czesienia siemi ,potopy i inne katastrofy gdzie gina dobrzy ludzie dzieci. A co dziwne zwierzety (Czyzby one mialy wolna wole??????????)

Gość ostatni moheranin
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe